۲۶ مرداد ۱۳۹۶ ۱۳:۲۴
کد خبر: ۱۳۳۷۹۲
Ezdevaj e Daneshjooyi (3)




حدود یک ماه پیش بود که مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی از اجرای طرح «ضربتی» برای اعطای وام ازدواج به زوج‌های در نوبت مانده بانک‌ها خبر داده بود، اکنون باید دید وضعیت آماری و کارایی این طرح تا چه حد بوده است.

به گزارش عطنا به نقل از روزنامه صبح نو، صفی حدود نیم میلیونی که هرماه تقریبا 70 تا 80 هزار نفر هم به آن اضافه می‌شد، ماه‌ها سوهان روح زوج‌های جوان شده بود. اما حالا شماره آخرین نفر این صف از 500 هزار، به زیر 430 هزار نفر رسیده است. اتفاقی که در کمتر از 3 هفته، رخ داده است تا به این ترتیب، بیش از 120 هزار نفر صاحب تسهیلات ازدواج شوند. این، جدیدترین آماری است که مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از زوج‌های دریافت‌کننده وام ازدواج داده است. آقای مدیر کل، البته این توضیح‌ها را درباره طرحی داده است که نام «ضربتی» به خود گرفته تا نوعروسان هم در ماه‌های آغازین زندگی مشترکشان، طعم شیرین تسهیلات ازدواج را بچشند و کمک‌هزینه‌ای برای زندگی‌شان داشته باشند.


حدود یک ماه پیش بود که مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی از اجرای طرح «ضربتی» برای اعطای وام ازدواج به زوج‌های در نوبت مانده بانک‌ها خبر داده بود. آقای «علی اصغر میر محمد صادقی» گفته بود: اکنون 500 هزار نفر در صف هستند و ماهی 70 تا 80 هزارنفر هم اضافه می‌شوند. بر همین اساس، برای تسریع روند کار، طرح «ضربتی» را آغاز کردیم. هدف ما ماهانه 500 هزار وام است و قصد داریم تا سه برابر ظرفیت افزایش دهیم.»
میرمحمدصادقی گفته بود: «‌نظر ما این است که در مهر‌ماه بتوانیم بانک‌ها اولاً  به استان‌های محروم برسند و ثانیاً افرادی که از سنوات گذشته در صف هستند، وام به آنها برسد. سود این وام‌ها 4 درصد و مدت پرداخت آن 36 ماه است و مقدار وام برای هر زوج 10 میلیون تومان است.»
به گفته او، طرف حساب و مشارکت‌کنندگان این طرح ضربتی، 11 بانک هستند: «‌ما با 11 بانک تفاهمنامه داریم و برای هر بانک سهمیه اعلام کرده‌ایم. این بانک‌ها عبارتند از ملی، صادرات، تجارت، ملت، کشاورزی، سپه، رفاه کارگران، مسکن، توسعه تعاون، قرض الحسنه مهر ایران، پارسیان سامانه مشخص می‌کند که زوج‌ها به کدام بانک مراجعه کنند.»
مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی این را هم گفته بود که اولویت‌های خاصی برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده است: «‌یکی از اولویت‌های ما در این طرح، بحث سختگیری بانک‌ها برای اعطای تسهیلات ازدواج بود و اعلام کردیم تنها استفاده از یک ضامن برای وام ازدواج کافی است و برای شاغلان رسمی و در صورت داشتن کسر از حقوق، دیگر نیازی به ضامن نیست.»
خبرهای خوب آقای مدیرکل اما به همین‌جا ختم نمی‌شد. او گفته بود: «مبلغ وام از محل قرض‌الحسنه پس‌انداز و حساب‌های جاری تأمین می‌شود و هر کس در سامانه ثبت نام کرده باشد در نوبت وام قرار می‌گیرد.ستادی در بانک مرکزی تهران تشکیل شده و  به مدت سه روز بعد از اجرای این طرح پاسخگوی مشکلات مراجعان است .این ستاد در صورت ارائه مشکلات مکلف به حل مشکلات مردم هستند و از طریق روابط عمومی و نظارت بانک مرکزی هم آمادگی حل مشکلات مردم را داریم. حتی تیم‌هایی در بانک مرکزی آماده شده‌اند که اگر شکایات در شهرستان‌ها افزایش یابند، به شهرستان‌ها اعزام شوند و مشکلات را حل کنند.»
اولویت‌های اجرای این طرح هم، زوج‌های جوان استان‌های محروم بودند: «تعریف استان‌های محروم مشخص است مثل سیستان‌و‌بلوچستان و ایلام و کردستان و لرستان و‌... و مقرر شده است که بیشترین امتیاز و پرداختی‌ها متعلق به این استان‌ها باشد.‌»
میر محمد صادقی توصیه جالبی هم به دریافت‌کنندگان این وام داشت. او گفته بود: «‌در راستای کمک به اقتصاد ملی، به زوج‌های جوان توصیه می‌کنم حتی‌المقدور از این وام برای خرید کالاهای ایرانی استفاده کنند.»
به گفته او، سهمیه تعیین شده برای بانک‌ها بین ٣٠ هزار تا ٩٠ هزار فقره است، که کمترین سهم با ٣٠ هزار فقره برای بانک قرض‌الحسنه مهر ایران و بیشترین به ٩٠ هزار سهم و بانک ملی اختصاص دارد.
حالا و پس از گذشت حدود سه هفته از اجرای این طرح ضربتی، آمارهای آقای مدیر کل، باز هم حاوی پیام‌های خوبی برای زوج‌های جوان و منتظر دریافت این وام است.
آقای میرمحمدصادقی که به برنامه زنده «روی خط خبر» شبکه خبر رفته بود، آمارها و وعده‌های جالب دیگری هم داد تا شهد اجرای این طرح ضربتی، شیرین‌تر شود: «‌برآنیم پس از اتمام پرداخت ضربتی وام ازدواج تا پایان شهریور مدت زمان پرداخت وام ازدواج را به کمتر از یک ماه برسانیم.»
او با بیان اینکه زوج‌های جوان واجد شرایط می‌توانند به صف دریافت‌کنندگان وام ضربتی ازدواج بپیوندند هم گفت: «کسانی که در ازدواج اول از این وام استفاده نکرده باشند و از زمان عقدنامه‌ آنها کمتر از 2 سال شمسی گذشته باشد می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند.»
وی در ادامه افزود: «صف دریافت وام ازدواج به زیر 430 هزار نفر رسیده است.»
میر محمد صادقی خاطر نشان کرد: «در صدد هستیم تا پس از اتمام پرداخت ضربتی وام ازدواج تا پایان شهریور، مدت زمان پرداخت وام ازدواج را به کمتر از 2 هفته برسانیم.»
طرح «ضربتی» بانک مرکزی برای اعطای وام به زوج‌های جوان، شاید یکی از اتفاق‌های خوب نظام بانکی باشد. اتفاقی که دست کم سبب می‌شود صف طولانی و ناامیدکننده سال‌های پیش زوج‌های جوان برای دریافت وام ازدواج و شرایطی که به سان «هفت خان» رستم می‌ماند، از سرراه آنان برداشته شود تا امیدی باشد برای ادامه زندگی.
به نظر می‌رسد اجرای این طرح ضربتی می‌تواند الگویی مناسب برای سایر طرح‌های معطل مانده و ماراتن‌وار باشد که سال‌هاست پرونده‌های تلنبار شده و خاک‌خورده را روی هم می‌چیند و آب هم از آب تکان نمی‌خورد. شاید برای تکاندن هر گرد و خاکی، پیشوندی به‌نام «ضربتی» لازم باشد تا کارها راه بیفتد.







ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار