۱۶ مرداد ۱۳۹۶ ۱۰:۴۶
کد خبر: ۱۳۱۹۸۰
mehdi-taghavi

استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی، حرکت دلار به سوی نرخ های بیش از 3800 تومان را غیر منطقی دانست و گفت: به لحاظ علم اقتصاد، افزایش قیمت دلار قابل توجیه نیست.


به گزارش عطنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، مهدی تقوی گفت: اکنون دیگر  تورم 40 درصد را پشت سرگذاشته ایم، اقتصاد از رشد منفی خارج شده است و در بازارهای جهانی هم نفت بیشتری می فروشیم و ارز بیشتری در اختیار داریم، بنابراین نرخ دلار نباید افزایش داشته باشد.


وی افزود: زمانی که کشور با تحریم های جهانی مواجه بود، صادرات نفتی ما به زحمت به یک میلیون بشکه می رسید  که درآمد حاصل از فروش آن نیز امکان انتقال به کشور نداشت،  ولی بعد از برجام و رفع تحریم ها فروش نفت ما به 2 و نیم میلیون بشکه رسید که این اتفاق، باعث شد درآمد نفتی کشور بالا برود و رشد اقتصادی کشور را در کنار دیگر عوامل، صعودی کند.


تقوی اظهار داشت: در دوران تحریم اقتصاد ایران و فعالان اقتصادی از بسیاری نیازمندی‌های خود بی نصیب بودند ولی اکنون با اجرایی شدن برجام و لغو تحریم‌ها دارایی‌های بلوکه شده ایران در کشورهای خارجی آزاد شده و به کشور بازگشته است، تکنولوژی به همراه سرمایه درحال ورود است و ناوگان هوایی ایران که با فرسودگی به فعالیت خود ادامه‌ می‌داد با خرید انواع هواپیماهای مدرن درحال بازسازی است.


این اقتصاددان با اشاره به دو نظریه پولی و نظریه برابری قدرت خرید در موضوع ارز گفت: نظریه پولی می گوید اگر شما حجم زیادی از پول چاپ کنید، نرخ ارز کاهش پیدا می کند.


وی افزود: نظریه برابری قدرت خرید هم می گوید، اگر تورم شما شدیدتر از تورم ایالات متحده امریکا باشد، به همان نسبت ارزش پول شما نسبت به دلار پایین می آید و قیمت دلار در اقتصاد بالا می رود. بنابراین مطابق این نظریه ها و همچنین کاهش تحریم های جهانی باید نرخ ارز کاهش می یافت، اما برعکس شاهد افزایش نرخ ارز در کشور هستیم.


به گفته تقوی، از آنجا که در شرایط پسا تحریم تکنولوژی نیز  به همراه سرمایه درحال ورود به کشور  است، یک دلیل افزایش قیمت دلار می تواند افزایش احتمالی واردات باشد و اینکه تقاضا برای دلار در اقتصاد ما خیلی بالا رفته باشد.


این استاد دانشگاه همچنین اظهار داشت: یکی از دلایل احتمالی دیگر برای افزایش نرخ دلار، تقاضای حجاج برای ارز است که البته شوکی موقت است و قاعدتا بعد از بازگشت حجاج به ارقام قبلی برخواهد گشت.


تقوی در بخش دیگری از این گفت و گو به انتخاب اعضای کابینه و تاثیر آن بر سیاست های کلی اقتصاد اشاره کرد و گفت:  وزیران کلیدی دولت یازدهم از جمله علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی عملکرد قابل قبولی داشته اند، اما خوب است دولت در دور جدید برای تداوم رشد اقتصادی از یک تیم مشاوره ای در کنار تیم اجرایی اقتصاد استفاده کند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار