فناوریهای جدید ارتباطی از جمله دستاوردهای بشر است که هر آن می توان آن را به روزرسانی و از امکاناتش استفاده کرد. مطمئنا مهار یا کنترل غیرمنطقی و غیرواقعی هریک از این مجاری ارتباطی نوین این امکان را هم فراهم می کند تا به تعبیر نظامی، پاتک آن نیز زده شود.
به گزارش عطنا، عبدالله ناصری، فعال رسانهای در یادداشتی که روزنامه آفتابیزد منتشر کرده است از نگرانیهای فضای رسانهای امروز کشور میگوید و قوانین موجود. این یادداشت در ادامه میآید:
نمونه این پاتکها، پیشینه ایجاد محدودیتها در دهههای گذشته در ایران و نتایج آن است. اگر ما در دهه اول انقلاب، ازممنوع سازی ویدئو حرف می زدیم دست آخر ناچار به آزاد کردن آن شدیم و یا دردهه 70 و 80 که از به کارگیری دیشهای ماهواره ممانعت به عمل میآوردیم و در این چارچوب قوانینی را هم وضع کردیم، نهایتا به جایی رسیدیم که برخی دستگاههای ذیربط در برابر این پدیده تسلیم شدند و امروز دیش های ماهواره در تمام خانههای مردم و همین طور خانههای سازمانی دولتی برقرار و برافراشته است.
بنابراین در یک کلام باید این نکته را باور کنیم که دستاورد ذهن بشر را به هیچوجه نمیتوان کنترل و مهار کرد مگر اینکه عاقلانه و دوراندیشانه فرهنگ و زمینههای بهینهسازی آن را آموزش داد .
اگر در کشور از فضای رسانهای کشور رایحه اطلاعرسانی آزاد به مشام برسد، از بهرهبرداریهای غلط یا ورود به حریمهای خصوصی در شبکههای مجازی کاسته میشود.
شبکههای مجازی یک خودآزادی و دستاورد جهانی است و روز به روز هم توسعه مییابد و مطمئنا آموزش فرهنگ بهینه استفاده از آن نیز با ایجاد محدودیت میسر نمی شود، بلکه تجربه نشان داده است هر محمل اطلاعاتی که محدود یا فیلتر شده است، روش جایگزین آن هم توسط همین بشر در اختیار بهرهبرداران قرار گرفته است.
بنابراین امروز در کشوری که بیشتر از نیمی از جمعیت آن از فضای مجازی و نظام دیجیتالی کشور استفاده میکنند نمیتوانید این محدودیت را ایجاد کنید. شخصیتهای برجسته و اول کشور، نهادهای دولتی و خصوصی همه از فضای مجازی استفاده میکنند، پس چگونه عدهای به فکر محدودسازی آن به بهانههای مختلف هستند؟ داعش یا هر جریان دیگری به واسطه استفاده نامشروع از این فضا، نباید دستاویزی برای منع کردن حق طبیعی یک ایرانی از امکانات فنی نوین باشد و مطمئنا هرگونه محدودیتی، تصمیم غیرمنطقی است، ضمن آنکه این محدودیت نتیجهای هم دربر نخواهد داشت.
تجربههای متعدد، بیثمر بودن این ایجاد محدودیت را طی سالهای گذشته نشان داده است. باید محملهای اطلاعرسانی را به صورت آزاد در اختیار ایرانیان قرارداد اما فرهنگ استفاده از آن و حفظ چارچوبهای ارزشی را هم آموزش دهیم.