۰۸ مرداد ۱۳۹۶ ۱۶:۵۷
کد خبر: ۱۳۰۸۱۳
abdollah naseri

فناوری‌های جدید ارتباطی از جمله دستاوردهای بشر است که هر آن می توان آن را به روزرسانی و از امکاناتش استفاده کرد. مطمئنا مهار یا کنترل غیرمنطقی و غیرواقعی هریک از این مجاری ارتباطی نوین این امکان را هم فراهم می کند تا به تعبیر نظامی، پاتک آن نیز زده شود.


به گزارش عطنا، عبدالله ناصری، فعال رسانه‌ای در یادداشتی که روزنامه آفتاب‌یزد منتشر کرده است از نگرانی‌های فضای رسانه‌ای امروز کشور می‌گوید و قوانین موجود. این یادداشت در ادامه می‌آید:


نمونه این پاتک‌ها، پیشینه ایجاد محدودیت‌ها در دهه‌های گذشته در ایران و نتایج آن است. اگر ما در دهه اول انقلاب، ازممنوع سازی ویدئو حرف می زدیم دست آخر ناچار به آزاد کردن آن شدیم و یا دردهه 70 و 80 که از به کارگیری دیش‌های ماهواره ممانعت به عمل می‌آوردیم و در این چارچوب قوانینی را هم وضع کردیم، نهایتا به جایی رسیدیم که برخی دستگاه‌های ذیربط در برابر این پدیده تسلیم شدند و امروز دیش های ماهواره در تمام خانه‌های مردم و همین طور خانه‌های سازمانی دولتی برقرار و برافراشته است.


بنابراین در یک کلام باید این نکته را باور کنیم که دستاورد ذهن بشر را به هیچ‌وجه نمی‌توان کنترل و مهار کرد مگر اینکه عاقلانه و دوراندیشانه فرهنگ و زمینه‌های بهینه‌سازی آن را آموزش داد .


اگر در کشور از فضای رسانه‌ای کشور رایحه اطلاع‌رسانی آزاد به مشام برسد، از بهره‌برداری‌های غلط یا ورود به حریم‌های خصوصی در شبکه‌های مجازی کاسته می‌شود.


شبکه‌های مجازی یک خودآزادی و دستاورد جهانی است و روز به روز هم توسعه می‌یابد و مطمئنا آموزش فرهنگ بهینه استفاده از آن نیز با ایجاد محدودیت میسر نمی شود، بلکه تجربه نشان داده است هر محمل اطلاعاتی که محدود یا فیلتر شده است، روش جایگزین آن هم توسط همین بشر در اختیار بهره‌برداران قرار گرفته است.


بنابراین امروز در کشوری که بیشتر از نیمی از جمعیت آن از فضای مجازی و نظام دیجیتالی کشور استفاده می‌کنند نمی‌توانید این محدودیت را ایجاد کنید. شخصیت‌های برجسته و اول کشور، نهادهای دولتی و خصوصی همه از فضای مجازی استفاده می‌کنند، پس چگونه عده‌ای به فکر محدودسازی آن به بهانه‌های مختلف هستند؟ داعش یا هر جریان دیگری به واسطه استفاده نامشروع از این فضا، نباید دستاویزی برای منع کردن حق طبیعی یک ایرانی از امکانات فنی نوین باشد و مطمئنا هرگونه محدودیتی، تصمیم غیرمنطقی است، ضمن آنکه این محدودیت نتیجه‌ای هم دربر نخواهد داشت.


تجربه‌های متعدد، بی‌ثمر بودن این ایجاد محدودیت را طی سال‌های گذشته نشان داده است. باید محمل‌های اطلاع‌رسانی را به صورت آزاد در اختیار ایرانیان قرارداد اما فرهنگ استفاده از آن و حفظ چارچوب‌های ارزشی را هم آموزش دهیم.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
هنر و فرهنگ5
سبزترین گوشه دانشگاه
عشق به گل و گیاه در اتاق زهرا کمیجانی

سبزترین گوشه دانشگاه

عشق به گل و گیاه در امورمالی دانشگاه علامه طباطبایی، داستان زهرا کمیجانی و اتاقی پر از سبزی و طراوت، در قاب امروز دوربین خبرنگار عطنا قرار گرفت.
پر بازدیدها
آخرین اخبار