۰۷ مرداد ۱۳۹۶ ۲۳:۲۰
کد خبر: ۱۳۰۶۱۴
abbas-asadi2

کرامت، یکی از ارزش‌های والای انسانی است که در تمام ادیان به این موضوع اشاره شده و در ایران هم به عنوان دهه کرامت و یک مناسبت مبارک نامگذاری شده است. بنابراین رسانه‌ها باید بتوانند با پرداختن به ابعاد این عنصر ارزشی و تشریح ابعاد آن، مردم را مطلع کنند که چگونه می‌توانند با پرداختن به این موضوع، کرامت انسانی را نزد خود و جامعه تقویت کنند.


به گزارش عطنا، عباس اسدی، استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی یادداشتی درباره رسالت روزنامه‌نگاران در عصر جدید نوشته است که در روزنامه جام‌جم منتشر شده است و به شرح زیر است:


رسانه‌ها می‌توانند با انتشار اخبار و مطالب مثبت در زمینه‌های مختلف که برگرفته از ارزش‌های انسانی است، از اقدامات موثر همچون نوعدوستی در جامعه بگویند. بنابراین توجه به مبحث کرامت انسانی ضروری است. ابعاد این مبحث شامل نوعدوستی، صلح طلبی، حقیقت‌جویی و پرداختن به سایر ارزش‌های معنوی است.


با وجود این‌که کرامت انسانی ابعاد گسترده‌ای دارد، ولی ما در رسانه‌ها کمتر می‌بینیم که به این مساله توجه شود و حجم عمده مطالب رسانه به اخبار خشن، جنگ، خون و خونریزی و ... اختصاص دارد که خواندن آن انسان را دچار تشویش می‌کند و روح بشری را که به دنبال صلح و آرامش است، مکدر می‌کند.


بنابراین توجه به عناصر و ارزش‌های کرامت انسانی مهم است و می‌تواند مردم را به صلح و آرامش سوق بدهد تا نسبت به این موضوع فکر کنند. رسانه‌ها با انتشار اخباری که حاوی ارزش‌های والای انسانی هستند، می‌توانند بزرگ‌ترین گام را بردارند و به رسالت خودشان عمل کنند.


امروزه جامعه جهانی بسیار بحرانی بوده و به دور از کرامت بشری است. از سوی دیگر دولت‌ها و قدرت‌ها با استفاده از ابزارهای خاص خودشان در تلاشند جامعه بشری را از رسیدن به اهداف عالی انسانی دور کنند و نظام سرمایه داری به‌دنبال این است که در واقع انسان را منفعل بار بیاورد. اگر کرامت در جامعه‌ای رشد کند، نظام سرمایه‌داری و قدرت‌های زورگو نمی‌توانند روی مردم نفوذ داشته باشند.


به همین دلیل رسالت رسانه‌ها و روزنامه نگاران این است که با انتشار اخبار مثبت و مطالب مفید، جامعه بشری را به سمت کرامت انسانی گرایش بدهند. البته روزنامه‌نگاران برای شروع باید چنین عنصر ارزشمندی را در درون خودشان نهادینه کنند و بعد با تقویت کرامت انسانی و عناصر والا از انتشار مطالب کذب و دروغ که می‌تواند به جنگ و خونریزی منجر شود، دوری کنند.


روزنامه‌نگارانی که متکی بر ارزش‌های انسانی هستند، تحت‌تاثیر پول و قدرت قرار نمی‌گیرند و حق را ناحق جلوه نخواهند داد. بنابراین اخلاق حرفه‌ای کرامت، جایگاه بالایی دارد و امید است قدر و ارزش آن را بدانیم و آن را سرلوحه کارهایمان قرار بدهیم.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
هنر و فرهنگ5
سبزترین گوشه دانشگاه
عشق به گل و گیاه در اتاق زهرا کمیجانی

سبزترین گوشه دانشگاه

عشق به گل و گیاه در امورمالی دانشگاه علامه طباطبایی، داستان زهرا کمیجانی و اتاقی پر از سبزی و طراوت، در قاب امروز دوربین خبرنگار عطنا قرار گرفت.
پر بازدیدها
آخرین اخبار