فعال رسانهای در حوزه هستهای در جمع دانشجویان دانشگاه علامه، اظهار کرد: افرادی هستند که فقط دروغ به دولت فعلی و دولت اصلاحات نسبت میدهند و اکنون نیز برجامی که رهبری و مجلس شورای اسلامی نیز آن را تایید کردند مورد نقد قرار می دهند، اگر روحیه انقلابگری و عشق به نظام این است ما ترجیح می دهیم ضد انقلاب باشیم
به گزارش عطنا، کیومرث بشیریه، فعال رسانهای در حوزه هستهای در نشست تخصصی توافق هستهای با عنوان « تدبیر و امید، فرجام و برجام» که رو شنبه، 23 اردیبهشتماه در سالن شهید مطهری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد، گفت: برجام ثمره دو سال و نیم فعالیت نیست بلکه میوهای است که در بیش از یک دهه به نتیجه رسیده است، این برنامه در 12 سال مذاکره در فراز و نشیبهای زیادی به دست آمده و این درحالی است که در دورهای از آن افرادی بودند که برای به ثمر رساندن این برنامه به جای مذاکره به مجادله پرداختند.
وی افزود: روند مذاکرات از ابتدا سیر طبیعی خود را طی میکرد که فردی زمام امور را به دست گرفت که هیچگونه اطلاعی از از این مسائل نداشت و اگر سابقه کاری او را بررسی کنیم هیچگونه سابقهای از روابط بینالملل در ایشان پیدا نمیشود.
بشیریه با بیان اینکه او تمام کارشناسان را کنار گذاشت و چینشها را عوض کرد، عنوان کرد: رئیس جمهور سابق فردی را به عنوان مسئول مذاکرات برگزید که هیچگونه اعتقادی به مذاکره نداشت و فقط به جنگ و خون شهادت معتقد بود، آقای جلیلی سندی را داشت امضا میکرد که ما در آن به هیچ چیزی نمیرسیدیم و من برای این ادعاهایم سند دارم.
وی ادامه داد: با ورود مردم این شرایط تغییر کرد و مردم جلوی کسی را که سعی داشت برجام را نابود کند گرفتند، پرونده برجام دوباره از سر گرفته شد و پرونده آن از شورای عالی امنیت ملی گرفته شد و در اختیار وزارت امور خارجه قرار داده شد.
این فعال رسانهای اضافه کرد: وقتی دکتر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی شد، همه تعجب کردند، ولی بعد از اینکه مذاکرات به نتیجه رسید، تاثیر دکتر صالحی بر همگان آشکار شد.
وی با اشاره به اینکه وظیفه ذاتی وزارت امور خارجی این است که تعاملات بینالمللی را ایجاد کند، بیان کرد: زمانی که دکتر ظریف و صالحی برجام را از سر گرفتند با اطلاعاتی ضد و نقیضی روبرو بودند و نمیدانستند موضوع را به کجا برسانند ولی باز هم کار را خود را از پیش گرفتند.
بشیریه با بیان اینکه نتیجه برجام ایجاد تعاملات گسترده است، اظهار کرد: دکتر ظریف، زمانی این پرونده را راه انداخت که چهره جهانی ما مخدوش شده بود و اسرائیل نیز از انزوا خارج شده بود.
وی با اشاره به اینکه ما دارای دو درگیری در عرصههای مختلف بودیم، خاطر نشان کرد: یک بخش درگیری بینالمللی بود که مربوط به مذاکرات بود و در این بین ما باید سعی میکردیم چهرهای جدید و صلحطلب را از خود ارائه دهیم و این مهم سختترین مرحله مذاکرات بود؛ علاوه بر این بخش دیگر مخالفین داخلی بودند که با این قضیه مذاکرات به هیچ وجه کنار نمیآمدند.
این فعال رسانهای تصریح کرد: افرادی هستند که فقط دروغ به دولت فعلی و دولت اصلاحات نسبت میدهند و اکنون نیز برجامی که رهبری و مجلس شورای اسلامی نیز آن را تایید کردند مورد نقد قرار می دهند، اگر روحیه انقلابگری و عشق به نظام این است ما ترجیح می دهیم ضد انقلاب باشیم ولی روش و منش ما به خوبی نشان داده است که در این بین چه کسی انقلابی است.
وی افزود: افرادی هستند که حتی نام جبهه را نشنیدهاند ولی امروز دور گردن خود چفیه میاندازند و به بزرگان ما مانند آآیتاللههاشمی رفسنجانی میگویند که شما انقلابی نیستید و انحرافی هستید.
کیومرث بشیریه ادامه داد: زمانی که برجام از سر گرفته شد، ما با یک دیوار قلعهای مواجه شدیم و باید از این دیوار رد میشدیم و به هر ترفندی که شده اطلاعات را استخراج کرده و تحلیل مینوشتیم و به سمت جلو حرکت می کردیم.
وی به فضای حاکم بر مذاکرات اشاره کرد و گفت: مذاکرات در فضای بسته بود، در حالیکه سیاستگذاریهای آن در بیرون اتفاق می افتاد، با وجود تمام این مشکلات خارجی ما باید با مخالفین داخلین نیز مناظره میکردیم و به آنها توضیح میدادیم که چرا صحبتهای آنها صحت ندارد، و این در حالی است که این افراد ، بودجهای که باید صرف دفاع از این مرز وبوم شود را صرف دروغپراکنیهای خود میکنند.
بشیریه تصریح کرد: در دوران قبلی فقط رسانههایی که حامی تیم مذاکرات هستهای بودند با بودجهای خوب میتوانستند، همراه با مذاکرهکنندگان شوند ولی با مخالفت دکتر ظریف فیلتر رسانهای برداشته شد و به همه اجازه داده شد تا به پوشش خبرهای مذاکرات بپردازند، زیرا معتقد بود شفافیتسازی در کار مهم است و نمیخواست فردا کسی به او بگوید که شما مرتکب خیانت شدهاید.
وی به مزایای دوران پسابرجام اشاره کرد و افزود: ما با قدرتی که در برجام پیدا کردیم توانستیم، رادیو دارو را تولید کنیم و در کنار آن نیز درآمدزایی هستهای داشته باشیم که به واسطه آن میتوانیم به تولید داروهای شیمیدرمانی بپردازیم و اکنون نیز میتوانیم صادرکننده این محصول باشیم، به نحوی که کنترل فضای اقتصادی و سیاسی منطقه را در دست بگیریم.
این فعال رسانهای در حوزه هستهای خاطرنشان کرد: در لوزان خبری منتشر شد که توافق انجام شده است، این خبر به طور کثیری در رسانههای مختلف منتشر شد ولی مذاکره نندگان آن طرفی، سعی میکردند از نوشتن متن توافقنامه سرباز بزنند ولی تیم ایرانی جلوی این کار را گرفت که این نشان از تاثیر رسانهها در زمان مذاکرات است.
بشیریه ادامه داد: اتفاق مهمی که در تاریخ افتاده است این است که وزیر امور خارجه، طبق پروتکل عرفی خود هیچ وقت به این زمان طولانی مدت، خارج از کشورش نبوده است ولی در مذاکره با ایران مدت طولانی را صرف مذاکره کرد که این شکتن اقتدار آنها را نشان میدهد.
وی اضافه کرد: با وجود این مسائل، در رسانههای ما خلاف این اتفاقات گزارش شد، زیرا رسانههای ملی ما جناحی عمل میکنند و بودجهای که باید صرف آموزش خانواده شهدا، بسیجیان و آموزش نیروهای نظامی و تقویت فضای فرهنگی شود، صرف رسانههای دروغپراکن ما میشود.
این فعال رسانهای تصریح کرد: کار به جایی رسیده است که رئیس جمهور کشور که تامینکننده بودجه صدا و سیماست باید فقط در مناظرهها حرف خود را بزند و برنامههای آنها نیز زمانی که زیاد از برجام بگویند حذف میشود.
بشیریه اضافه کرد: در پسا برجام نشان داده شد که جهان، رسانههای ما را زیر نظر دارد ولی بعضی از رسانه های ما، به جای اینکه ما را حمایت کنند، خود را به خواب زدهاند.
وی درباره تاثیرات رسانهای در موفقیت برجام، گفت: تاثیر رسانهها در پسابرجام به حدی بود که جان کری مجبور شد در برنامه تلویزیونی به مردم جهان بگوید با ایران تعامل داشته باشد ولی علیرغم اینها، باز افرادی هستند که نمیخواهند این دستاوردهای مهم را ببینید.
این فعال رسانهای در حوزه هستهای، اضافه کرد: رسانههای وابسته به جناح ما و بزرگان ما، مانند سید محمد خاتمی و آیتاللههاشمی افرادی محجوب هستند و همه چیز را در رسانهها بیان نمیکنند ولی در نگاه رسانههای طرف مقابل، هدف مسیر را توجیه میکند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: امیدوارم به جایی برسیم که رسانهها، مسیر غلط را طی نکنند و سایر دوستان نیز اخلاق مدار شوند و حرف درست را بزنند و روی این مسائل حقیقی و صحیح دست به تحلیل بزنند، مانند، جریان معدنکاران در استان گلستان.
گوشههایی از نشست:
عکس: ریحانه مهیاری- عطنا