۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ ۱۰:۴۶
کد خبر: ۸۰۱۱۲
zia-hashemi-1

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در نشست مطبوعاتی با نشریات دانشجویی اظهار کرد: ما باید در معرض نقد قرار بگیریم و این نقدی که شما نسبت به ما دارید کمکی است که در حق یک مسئول می‌شود.


  به گزارش خبرنگار عطنا، سید ضیاء‌هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در سخنرانی افتتاحیه «اولین نشست خبری مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی ‌با نشریات دانشجویی کشور» که صبح امروز، دوشنبه چهارم اردیبهشت‌ماه در باغ نگارستان دانشگاه تهران برگزار شد، با ابراز خوشحالی از برگزاری این جلسه و ضمن تبریک عید مبعث، گفت: این عید روزی بزرگ، آموزنده و الهام‌بخش است که امیدواریم بتوانیم با پیام بعثت بیشتر آشنا شویم و علاوه بر بعد اعتقادی در مرحله عمل نیز به پیام بعثت پایبند باشیم.


وی افزود: رشد و سعادت انسان درگروی عدالت، حق عمومی ‌و کرامت انسانی است که اگر این مفاهیم را در کنار هم و به شکل جامع به کار ببریم، می‌توانیم دریافت کاملی از هدف بعثت داشته باشیم.


هاشمی ادامه داد: اگر بخواهیم به صورت تک بعدی به این مهم بپردازیم دچار عوارضی خواهیم شد که در طول زمان نیز آن را را دیده‌ایم و شندیده‌ایم و گاه نیز پیامدهای آن را  تحمل کرده‌ایم.


معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم تصریح کرد: یکی از وظایف دینی و اخلاقی ما که پیرو پیامبر اسلام(ص) هستیم، این است که بتوانیم تواصی به حق و تواصی به صبر و امر به معروف و نهی از منکر داشته باشیم که در این بین نشریات و رسانه‌ها پیشگام این امر هستند.


وی با اشاره به اینکه ما نیز به عنوان مسئولان خود را موظف به پاسخگویی می‌دانیم، عنوان کرد: ما باید در معرض نقد قرار بگیریم و این نقدی که شما نسبت به ما دارید کمکی است که در حق یک مسئول می‌شود.


هاشمی خاطرنشان کرد: از ابتدای مسئولیتم تا الان، همواره گفته‌ام که وظیفه نقد حق شما و نیاز ماست، زیرا تحلیل و سوال‌های شما همواره یاری‌بخش ما بوده است که جلسه امروز نیز الگوی مناسبی از گفت‌وگوی نقادانه شما خواهد بود.


وی با بیان اینکه نقد به این معنا نیست که تمام نظرات شما را می‌پذیریم، اظهار کرد: توصیحات شما گاه ممکن است ما را متوجه کاستی‌هایمان بکند و باعث رشد عمومی‌ و رشد فرهنگ اجتماعی ما شود و فرهنگ گفت‌وگو را به ما بیاموزد.



لازمه نقد، «نقدپذیری» است


معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه یکی از مهمترین ضعف‌های فرهنگی جامعه ما، ناتوانی و ضعف گفت‌وگو و تبادل نظر جدی، نقادانه و مشفقانه است، اذعان کرد: زمانی که فضا انتقادی می‌شود، صمیمیت‌ها و رفاقت‌ها، جای خود را به بیگانگی و تقابل می‌دهد، در حالی‌که شما همواره پیشتاز این بوده اید که انتقادهایتان مشفقانه و متعهدانه است، به همین دلیل هر نیتی که پشت نقد رسانه‌ها باشد می‌تواند به فراهم کردن فضای  گفت‌وگو کمک کند.


وی ادامه داد: ما نیز آزادیم که نقدپذیر باشیم،  زیرا اگر فردی نقدپذیر نباشد نقادی اتفاق نمی‌افتد و از طرف دیگر اداب نقاد این است که ادب و احترام و چارچوب‌های اصلی حفظ شود زیرا اگر این چارچوب ها رعایت نشود مسیر گفت‌وگو آسیب خواهد دید.


سید ضیاءهاشمی با بیان اینکه شنونده بودن، عزم بهره‌گیری و استفاده از آن سهم ماست، خاطر نشان کرد: در این بین نیز سهم شما نقد کردن مشفقانه، جدی، بدون لکنت زبان و طرح مسائلی است که پیرامون شما مطرح است.


وی با بیان اینکه شما زبان جامعه دانشجویی هستید، گفت: باید در چارچوب قانون، ادب و احترام و اخلاق حرکت کنید و من نیز از ابتدا گفته‌ام که نشریات دانشجویی در حوزه‌های مختلف و فرهنگ عمومی ‌پیشتاز بوده‌اند.


هاشمی افزود: نمی‌خواهم ادعا کنم که در دانشگاه هیچ نقد و ایرادی نیست ولی وقتی حوزه آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی دانشگاه را با خارج از دانشگاه مقایسه می‌کنیم بسیار جلوتر هستیم که البته باید هم بدین صورت باشد.


معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری  در پایان ضمن تشکر از  حضور  شرکت‌کنندگان و بانیان این جلسه، گفت:ما فقط حامی ‌این نشست بودیم و  تهیه محتوا بر عهده نمایندگان شما بوده است و هچ دخالتی از جانب ما در این مهم صورت نگرفته است.


گفتنی است نشست مطبوعاتی مسئولان دولتی با نشریات دانشجویی دانشگاه‌های تهران امروز تا ساعت 18 عصر در حال برگزاری است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار