استاد روانشناسي دانشگاه علامه طباطبائي در نشست تخصصي «زنان در شهر، ملاحظات محيطي و رفتاري» با بیان اینکه نباید تصوير ضعيفي از زنان به نمايش گذاشته شود، گفت: وضعيت زنان در بسياري از كشورهاي جهان اميدواركننده نيست.
به گزارش عطنا، نشست تخصصي «زنان در شهر، ملاحظات محيطي و رفتاري» در نخستین همایش بینالمللی زنان و زندگی شهری، 21 آذر ماه برگزار شد که طی آن فريبرز درتاج، استاد روانشناسی دانشگاه علامه طباطبائی به سخنرانی پرداخت.
درتاج با اشاره به سابقه تاريخي بعضی رفتارها و عادتهای فرهنگی و تاریخی نسبت به زنان در جهان گفت: در هندوستان و درآيين بودا زنان اجازه فعاليت نداشتند و حتي با شوهرهای خود سوزانده ميشدند اين درحالي است كه در گذشتههاي نه چندان دور در كشورهاي پيشرفته مانند استراليا بايد بعد از تمام کردن غذاي شوهرهای خود غذا ميخوردند و يا برخي دینها مانند يهوديت معتقدند زنان سبب اخراج مردان از بهشت شدند.
به گفته درتاج با وجود سابقه زنستيزي که در جهان وجود داشته است اما اسلام در ١٤٠٠ سال پيش شعار برابري حقوق زنان را سر داده است در حالی که از اين ظرفيت ديني در كشور ما استفاده نميشود.
او با اشاره به اینکه در کشور ما پشتوانه ديني و فرهنگي در برابری حقوق زنان داریم عنوان کرد که باید الگوي دقيقي براي حقوق و آزادي زنان فراهم كرد.
این استاد دانشگاه با انتقاد از ديدگاه زنان در فضاي مجازي خاطرنشان کرد که در كشورهاي غربي تصوير قدرتمندي از زنان نشان داده ميشود در حالی که در فيلمها و سريالهای ایرانی زنان را در جامعه ضعيف نشان ميدهد.
گفتنی است: همایش بینالمللی زنان و زندگی شهری در تاریخ ۲۱ و ۲۲ آذر ماه جاری توسط شهرداری تهران و با همکاری سازمان سیویلیکا در شهر تهران برگزار شد.