مهدی تقوی عنوان کرد: اکنون که منابع مالي قابل توجهي به واسطه اجرايي شدن برجام در اختيار داريم، به جاي واردات کالاهاي مصرفي آن را براي واردات مواد اوليه توليد با ارزش افزوده بالااختصاص دهيم و سرمايه گذاري اقتصادي داشته باشيم
به گزارش عطنا، مهدی تقوی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی، یادداشتی درباره مسائل روز اقتصادی کشور در روزنامه جامجم منتشر کرده است. متن کامل این نوشته در ادامه میآید:
افزايش صادرات غيرنفتي يکي از برنامه هايي است که کشورمان با توجه به تک محصولي بودن اقتصادش مدت هاست به دنبال اجراي آن بوده و براي رسيدن به اهداف تعيين شده در اين زمينه برنامه ريزي کرده است. اين درحالي است که طي يکي دو سال گذشته به واسطه ابلاغ سياست هاي اقتصاد مقاومتي از سوي مقام معظم رهبري و همچنين اجرايي شدن برجام، فرصتي طلايي در اختيار کشور قرار گرفته تا بتواند با استفاده از آن، اين خواسته را جامه عمل پوشانده و به سمت خروج از وابستگي به دلارهاي نفتي حرکت کند.
به اين ترتيب که نقشه راهي دقيق توسط مقام معظم رهبري براي کاهش وابستگي اقتصاد و توليد کشورمان به خارج از مرزها ارائه شده و بحث برجام هم مي تواند تعاملات خارجي ايران را افزايش دهد. بنابراين اگر سياستگذاران اقتصادي و صنعتي کشورمان به دنبال دستيابي به سهم بالاي صادرات غيرنفتي در درآمدهاي ارزي کشورمان هستند، بايد با درنظر گرفتن توانمندي هاي داخلي و منابع مالي حاصل از رفع تحريمها برنامه ريزي کنند. به همين دليل لازم است موارد زير را درنظر داشته باشيم.