۰۶ دی ۱۴۰۰ ۰۸:۱۸
کد خبر: ۳۰۳۳۲۹

عطنا - سیدمحمدرضا سیدنورانی استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: ریشه تورم نرخ ارز است و نرخ ارزی که هم‌اکنون در بازار است، غیرواقعی است. باید کشور را مثل زمان جنگ اداره کرده و همه چیز را سهمیه بندی کنیم تا اوضاع بهتر شود.

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی درباره دلیل تورم اظهار کرد: مهم ترین نکته در بودجه ۱۴۰۱ ارز ۴۲۰۰ تومانی است. اقتصاددان هایی که از اول انقلاب سمت داشتند و هنوز هم دارند، چرخه افزایش نرخ ارز را ادامه دادند. آنها با این کار هزینه های تمام شده‌ی تولید کننده را افزایش می دهند که این کار تورم زاست و این تورم منجر به افزایش نقدینگی می‌شود. مرتب می گویند تورم نتیجه افزایش نقدینگی است. البته افزایش نقدینگی بی تاثیر نیست، ولی ریشه تورم در نرخ ارز است‌.

وی افزود: این نرخ ارزی که در بازار داریم علیرغم اینکه کشور در شرایط تحریم است و باتوجه به اینکه دسترسی به منابع نداریم، واقعی نیست. نرخ ارز واقعی شاید ده هزارتومان‌ یا هشت هزارتومان باشد.

سیدنورانی در ادامه گفت: لذا اگر می‌گوییم این ارز چهارهزار و دویست دلاری را اختصاص دهیم، بدان معنا نیست که هر که از راه رسید به او چنین ارزی بدهیم. به هرکسی که چنین ارزی داده شد تا آخر باید چرخش این ارز توسط او را کنترل کنیم. دولت ها باید به این امر توجه کنند.

این استاد دانشگاه علامه تاکید کرد: تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی با هدف رسیدن کالای ضروری با قیمت مناسب به دست مصرف کننده است. تعداد شرکت‌های دارای ارز ۴۲۰۰ تومانی نباید زیاد شود و اگر هم قرار است زیاد شود باید کنترل‌شده باشد، خروج کالا و توزیع کالا باید کنترل شود. همچنین کالاها باید سهمیه بندی  شوند و از رها کردن آن ها در دست عمده فروش ها خودداری شود. درغیراین صورت مشخص است که کالا با قیمت مناسب به دست مصرف کننده نمی‌رسد.

وی افزود: این سیکل افزایش نرخ ارز باطل و غلط است. چون کشور در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی است شیوه درست این است که تا زمانی که جنگ اقتصادی هست، نظام سهمیه بندی اعمال شود و سهمیه بندی هم باید به این شکل باشد که برای خرید گوشت و خوراکی و روغن ‌و برنج کارت به دست مردم دهند و یک کارت هم بدهند برای هزینه های مصرف انرژی و برق و گاز و تلفن؛ نه که پول نقد بدهیم.

این استاد اقتصاد تصریح کرد: پرداخت پول نقد هم فقط به یک سری افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی مناسب است.

وی ادامه داد: من با ارز۴۲۰۰ تومانی کاملا مخالف هستم واین خانم ها و آقایانی که این ارز را تایید می کنند باید اسامی آن ها را فهرست کنید که بعدها آن ها را به چالش بکشید و در تلویزیون آمده و مناظره کنند و پاسخگو باشند.

سید نورانی با اشاره به مسئله تعارض منافع گفت: اعمال این روش در مورد دارو کاملا حیاتی و بسیار حائز اهمیت است و البته در سازمان غذا و دارو رانت و تعارض منافع وجود دارد و بایدکنترل شود.  تصمیم گیران سازمان غذا و دارو خود از پزشکان و داروسازان هستند و اینجا باید نهاد دیگری حاضر شود. نکته دیگر این است که در  سازمان غذا و دارو و پزشکان نباید خودشان شرکت داروسازی داشته باشند و این باید مورد توجه قرار گیرد.

سیدنورانی درپایان تصریح کرد: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی فقط یک سال به دولت کمک می‌کند و سال بعد دوباره داستان افزایش نرخ ارز تکرار می‌شود و این یک چرخه باطل است.

عطنا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار