عطنا - یکی از مشکلات شایع در بین کودکان و نوجوانان، احساس خجالت و کمرویی است؛ اغلب کودکان خجالتی در احوالپرسیهای معمول روزانه با دیگران مشکل دارند، هنگام احوالپرسی پشت والدینشان پنهان میشوند و بدون هیچ حرفی ساکت میایستند. کودک خجالتی در موقعیتهای ناآشنا یا در تعامل با دیگران عصبی میشود و نمیتواند به درستی با افراد دیگر ارتباط برقرار کند. اگر احساس کند مورد توجه قرار گرفته، مضطرب میشود.
برخی این کودکان با رسیدن به سن بلوغ، خجالتشان را کنار میگذارند اما بیشتر آنان تبدیل به بزرگسالان خجالتی میشوند. از نظر علمی خجالت یک واکنش طبیعی در برابر افراد و محیطهای جدید است که با ترس و کنجکاوی همراه میشود اما واقعیت این است که کودکان خجالتی امروزه به سختی میتوانند با دیگران ارتباط برقرار کنند.
پژوهشگران بر این باورند که ارتباطات اجتماعی یکی از نیازهای مهم بشری است که میتواند تأثیرات مثبتی بر سلامت فیزیکی و احساسی افراد در سطوح مختلف زندگی داشته باشد. این ویژگی راهکارهای بسیاری برای بهبود دارد و در صورتی که در کودکی به آن رسیدگی شود میتواند به پیشرفت افراد کمک کند.
در این پادکست دکتر حمیده سادات خادمی، روانشناس و عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبائی درباره چگونگی اجتماعی کردن کودکان خجالتی توضیح میدهد.
عطنا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید: