عطنا - روز شنبه پرونده ثبت نام از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری بسته شد. حالا شورای نگهبان در فرصت مقرر به بررسی تایید صلاحیت کاندیداها می پردازد. بعد از آن زمان تبلیغات کاندیداها تا یک روز مانده به انتخابات آغاز خواهد شد. معمولا در این مدت کاندیداها در مصاحبه ها و برنامه های گفتگو محور مختلفی شرکت می کنند تا به ارائه برنامه ها و سیاست های خود در موضوعات مختلف بپردازند. همچنین مناظرات انتخاباتی نیز برای مقایسه دیدگاههای مختلف کاندیداها توسط مردم برگزار می شود.
قطعا با توجه به شرایط کنونی کشور مهم است که سوالاتی از کاندیداها پرسیده شود که مردم با آگاهی و شناخت بهتری بتوانند به کاندیدای موردنظر خود رای بدهند. بدین منظور خبرنگار رسانه تحلیلی دانشگاه علامه طباطبائی (عطنا) با سه استاد جامعه شناس گفتگو کرده و از آنها خواسته ۳ سوال اصلی و دارای اولویت که می بایست در گفتگوهای انتخاباتی از کاندیداها پرسیده شوند را مشخص کنند.
در این باره دکتر حسین میرزایی عضو هیات علمی گروه مطالعات فرهنگی دانشگاه علامه طباطبائی، سه سوال زیر را به عنوان سوالات مهم و دارای اولویت عنوان می کند:
1- برنامه های خود را با چه مکانیزمی پیش می برید تا موفق شوید؟ هر برنامه را کاملا توضیح دهید؟
2- از تجربیاتی که کشور در سالهای بعد از انقلاب و از طریق افراد قبل از شما به دست آورده، چگونه برای معرفی ایران و پیشبرد اهداف کشور و برنامه های مورد نظر خود بهره می برید؟
3- برنامه های شما تا چه اندازه همسو با برنامه های کلان کشور هستند؟ با آن برنامه ها موافقید یا انتقادی دارید؟ مانند قانون اساسی؛ به آن پایبند هستید؟ به همه قوانین؟ چه قبل از کاندیداتوری و چه بعد اعلام کاندیداتوری، نظرتان فرقی نکرده است؟
اما از نظر دکتر ستار پروین عضو هیات علمی گروه مددکاری اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی، 3 سوال اصلی و دارای اولویت که با توجه به شرایط کشور باید از کاندیداها پرسیده شود از این قرار است:
1- چه برنامه عملیاتی برای مدیریت کرونا و پیامدهای چند سطحی آن برای جامعه به طور عام و اقشار آسیب پذیر به طور خاص دارید؟
2- نسبت دولت شما و برنامه های شما برای عدالت اجتماعی چیست؟
3-چه برنامه عملیاتی برای مدیریت آسیب های اجتماعی در کشور دارید؟
اما دکتر مرضیه قرائت، دیگر عضو هیات علمی گروه مددکاری اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی در پاسخ به خبرنگار عطنا می گوید که برای او تجارب اجرایی کاندیدا در بدنه دولت بسیار اهمیت دارد. قرائت به 4 سوال اصلی که باید از کاندیداها پرسیده شود اشاره می کند که به این شرح است:
1- برنامه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی شما دارای چه اولویتهایی است؟
2- برای جلوگیری از گسست ملی و ایجاد اجماع ملی در کشور چه برنامه ای دارید؟
3- سیاست خارجی را چگونه مدیریت می کنید؟
4- چقدر با مردم صادق بوده و به آرمانهای امام (ره) و انقلاب اسلامی در راستای حفظ وحدت ملی و استفاده از ظرفیت عظیم آن در ایجاد اشتغال و ارتقاء رفاه عمومی معتقد هستید؟
به هرحال از چند روز دیگر و با مشخص شدن کاندیداهای اصلی دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، برنامه های انتخاباتی مختلفی چه در صدا و سیما و چه در رسانه های دیگر آغاز خواهد شد. آنچه مشخص است در گفتگوهای انجام شده با کاندیداها باید ضمن توجه به دغدغه های مردم و مشکلات اصلی کشور به برنامه های کاندیداها توجه کرد و نه شعارهایی که مطرح می کنند.