۱۸ فروردين ۱۳۹۹ ۰۲:۱۲
کد خبر: ۲۹۳۴۹۲
مصطفی قادری

عضو هیئت علمی و استاد برنامه‌ریزی درسی دانشگاه علامه طباطبائی با تاکید بر لزوم طراحی الگوهای فارسی آموزش مجازی گفت: در حال حاضر معلمان برای آموزش آنلاین از الگوهای خارجی استفاده می‌کنند و حتی برخی از معلمان با سیستم‌های مجازی آشنایی کافی ندارند. این مساله آموزش مجازی دانش‌آموزان در شرایط شیوع بیماری کرونا را با مشکل مواجه می‌کند.


به گزارش عطنا، مصطفی قادری درباره آموزش از راه دور در ایام تعطیلی مدارس اظهار داشت: ایجاد یک الگوی فارسی آموزش مجازی در حوزه فناوری کاری بسیار ساده است و در عرض یک ماه می توان این الگوها را به معلمان آموزش داد.


وی افزود: در حال حاضر آمادگی لازم برای آموزش از راه دور یا آموزش مجازی در کشور وجود ندارد و این موضوع به ضعف در نظام آموزشی کشور بازمی گردد. بی شک این تعطیلات ادامه دار است و در برخی نقاط کشور دسترسی به اینترنت وجود ندارد و حتی دانش آموزان و معلمان با فناوری های اینترنتی آشنا نیستند.


قادری گفت: مسئولان آموزش و پرورش و آموزش عالی از پیش تدبیری برای بحران هایی مانند کرونا و تعطیلی طولانی مدت مراکز آموزشی نداشتند و ضعف سیاست‌گذاری آموزشی در هر دو نهاد در زمینه آموزش از راه دور بسیار مشهود است.


به گفته این استاد برنامه ریزی آموزشی، نزدیک به 20 سال است که شعار هوشمندسازی مدارس و دانشگاه‌ها داده می‌شود اما تاکنون تلاشی برای آموزش معلمان و همچنین تجهیز فضای نرم افزاری شکل نگرفته است.


وی اظهار داشت: در حال حاضر برای داشتن و استفاده از اینترنت در کشور مشکلی وجود ندارد اما بستر لازم برای آموزش از راه دور، فضای تجهیز آموزش آنلاین و سیستم مدیریت یادگیری آنلاین در کشور وجود ندارد.


قادری با بیان اینکه در تمام دنیا سیستم تدریس آنلاین در کنار آموزش سنتی وجود دارد، عنوان کرد: در کشور ما اما معلمان و دانش آموزان برای آموزش آنلاین آموزش داده نشده اند؛ در صورتی که موفقیت معلمان در تدریس وابستگی زیادی بر دانش فنی آنها دارد. در حال حاضر بسیاری از معلمان حتی در تهران یک آدرس ایمیل ندارند، این موضوع نشان می دهد که معلمان در حوزه فناوری آموزش ندیده اند.


وی با اشاره به اینکه در حال حاضر آموزش از راه دور برای دانش آموزان در قالب گروه های واتس آپ است، گفت: تشکیل گروه در واتس آپ به منظور آموزش رسمی به دانش آموزان سیاستگذاری فوری و آنی است، دانش آموزان و معلمان باید با یکدیگر برای حضور، غیاب و ارزشیابی در تعامل باشند.


عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی تاکید کرد که آموزش رسمی از طریق واتس آپ ممکن نیست، ضعف های اینگونه آموزش در حال حاضر خانواده ها و معلمان را دچار نگرانی کرده است.


قادری ادامه داد: تدریس آنلاین اهمیت بسیاری دارد که در ایران مورد غفلت واقع شده است، باید این را دانست که پیش و پس از کرونا و حتی در شرایط عادی هم تدریس آنلاین مورد نیاز کشور است و تدریس آنلاین نباید فقط در شرایط بحرانی مورد توجه قرار گیرد.


وی با بیان اینکه کرونا باعث شد ضعف های جدی نظام آموزشی دچار مشکل شود، گفت: قطعا باید در تابستان کلاس جبرانی برای دانش آموزان و دانشجویان برگزار شود، عقب افتادگی این مدت طولانی بی شک با آموزش در واتس آپ قابل جبران نیست.


قادری افزود: باید کلاس های جبرانی برای دانش آموزان برگزار شود و همچنین در این ایام بهتر سرعت اینترنت نیز افزایش یابد. در بسیاری از موارد برای دانلود یک کتاب ساعت‌ها زمان نیاز است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار