۲۱ مهر ۱۳۹۸ ۱۹:۲۶
کد خبر: ۲۸۶۳۹۲
کارگاه های پیش همایش زیست بوم دسترسی همگانی به اطلاعات

کارگاه بررسی زیست بوم فناوری شهروندی در ایران با ارائه محمد حسین ملک نژاد، مسئول تیم فناوری شهروندی اندیشکده شفافیت برای ایران طی پیش همایش زیست بوم دسترسی همگانی به اطلاعات برگزار شد.


به گزارش عطنا، ملک نژاد در این کارگاه در سخنانی گفت: حوزه فناوری شهروندی به مشارکت مردم ربط پیدا می کند. حاکمیت، اطلاعات را منتشر می‌کند و سپس افرادی خارج از حاکمیت، آن اطلاعات را تحلیل و ارزش افزوده ایجاد می‌کنند.


او ویژگی‌های فناوری شهروندی، استفاده از داده باز، توسعه آن توسط افرادی خارج از حکومت، هدف خلق نرم افزار یا ارائه جدید از داده و همچنین استفاده از آن برای منفعت عمومی (و نه تجاری) عنوان کرد.


مسئول تیم فناوری شهروندی اندیشکده شفافیت برای ایران در ادامه تصریح کرد: از سامانه های این حوزه می‌توان به «سمن دیده‌بان شفافیت و عدالت» تحت نظر آقای احمد توکلی (نماینده سابق مجلس) اشاره کرد.


وی افزود: در این سامانه، مطالبه‌ها ثبت شده و اگر به حد بالایی از رای گیری برسد، نامه شخصی توسط آقای توکلی زده خواهد شد.


ملک نژاد در ادامه خاطرنشان کرد: مثال دیگر، سامانه «فارس من» زیر مجموعه خبرگزاری فارس است. در این سامانه یک مطالبه مطرح می‌شود و بنا بر میزان آرا، فعالیت رسانه‌ای روی آن انجام می‌شود. آرای بیش از 10 هزار، در دستور کار خبرگزاری فارس قرار خواهد گرفت.


او ادامه داد: در طرح «شفافیت آرای مجلس» بیش از 19 هزار رای جمع شد و خبرگزاری فارس به هر 290 نماینده مجلس زنگ زد و نظر آنان را در مورد شفافیت آرای نمایندگان جویا شد.


وی تاکید کرد: فناوری شهروندی روش حل برخی مسائل حاکمیتی است و همچنین به بومی سازی هم نیاز دارد. شورای شهر بارسلونا پروژه های مطرح شده را در سایت بارگذاری کرده و از مردم می‌خواهد در آن مشارکت کنند و نظر خود را ارائه دهند.


ملک نژاد در پایان به مولفه های زیست بوم فناوری شهروندی اشاره کرد و گفت: این مولفه ها شامل بُعد سیاسی (نقش پر رنگ مردم در حکمرانی، شکل گیری سازمان‌های مردم نهاد بالغ، بُعد اقتصادی، حمایت کردن بنیادهای مالی رسان از برخی مطالبات، بُعد اجتماعی، به وجود آمدن استارتاپ ها و ایده پردازی توسط مردم و بُعد تکنولوژی (استفاده از داده باز، به وجود آمدن فضاهای کاری آنلاین) هستند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار