رئیس دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی، ذات میثاق اخلاق حرفهای رسانهها را مثبت و مفید ارزیابی کرد و گفت: پایبندی به این میثاق در شرایطی مقدور است که حقوق خبرنگاران و روزنامه نگاران در چارچوب قانون تضمین شده باشد.
به گزارش عطنا و به نقل از ایرنا، محمدمهدی فرقانی گفت: طبع و ذات موضوع میثاق اخلاق حرفهای رسانهها اقتضا می کند تشکل های فراگیر صنفی و کمیته های زیر مجموعه این صنوف، پاسدار این میثاق نامه باشند.
وی ادامه داد: این میثاق نامه همچنین باید ساختار مدیریتی و دولتی نداشته بلکه به عنوان یک بخش از نظام جامع رسانه ها در کشور مطرح باشد.
این استاد علوم ارتباطات و روزنامه نگاری در عین حال اظهار داشت: زمانی که صحبت از اخلاق حرفه ای مطرح می شود، رعایت این اخلاق توسط اعضا بسیار مبرم، حیاتی و ضروری است.
فرقانی ادامه داد: اخلاق حرفه ای و مسئولیت اجتماعی، یک روی سکه است که روزنامه نگاران، خبرنگاران و اهالی رسانه باید همواره به رعایت آنها پایبند باشند و روی دیگر این سکه، در واقع تضمین حقوق مادی و معنوی اعضای این صنف است.
به گفته وی، حقوق مادی همچون تامین شغلی، نظام حقوق و دستمزد، بیمه، از کارافتادگی و حقوق معنوی از جمله آزادی بیان و قلم، حق جستجوی منابع، حق انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات برای اهالی رسانه باید به راحتی تامین شود.
رئیس دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی خاطرنشان کرد: چنانچه این حقوق تامین نشود نمی توان منتظر پایبندی اصحاب رسانه در حوزه مسئولیت اجتماعی به صورت یک طرفه بود و این دو باید به صورت مکمل در کنار هم باشند.
گفتنی است، میثاق حرفهای رسانهها، پیمانی است که مدیران رسانههای امضاکننده در پی تحقق اصول حرفهای در رسانه خود و به منظور ایفای صحیح رسالت مطبوعاتی و نظارتی رسانه، داوطلبانه آن را امضا کردهاند و همه ارکان رسانه تحت مدیریت خود را به اجرای تعهدات آن هدایت میکنند.