۰۵ تير ۱۳۹۵ ۱۶:۳۶
کد خبر: ۴۲۳۴۹

Tayebi


دکتر سیدحمیدرضا طیبی، با بیان اینکه در جهاددانشگاهی پتانسیل بسیار خوبی برای انجام کارهای پژوهشی داریم، اظهار کرد: در راستای اجرای برنامه‌های پژوهشی، برنامه‌ریزی‌های بسیار خوبی در این دوره از مدیریت توسط همکاران بنده انجام گرفته است.


 



زمینه رونق محصول چای باکیفیت ایرانی را فراهم کنیم


به گزارش عطنا و به نقل از ایسنا، دکتر طیبی در پاسخ به این سوال که جهاد دانشگاهی چه فعالیت‌های پژوهشی را دنبال می‌کند، افزود: در تلاشیم که فعالیت‌های پژوهشی جهاددانشگاهی را به گونه‌ای توسعه دهیم که همه واحدهای این نهاد در سراسر کشور بر اساس مزیت‌های بومی استان و نیازهای روز کشور دارای فعالیت‌های شاخص در حوزه پژوهشی و فناوری باشند که این در قالب برنامه پنجم توسعه جهاددانشگاهی برنامه‌ریزی شده و در حال حاضر به دنبال تحقق اهداف آن هستیم. تحقق اهداف به این معناست که علاوه‌بر بودجه، نیاز به یکسری ماموریت‌های ملی در زمینه حوزه کاری داریم، به ویژه در مورد استان‌هایی مانند گیلان که بحث چای و برنج از مباحث مورد توجه مطرح در کشور است.، خیلی بد است که چُنین استانی از پتانسیل بالا برای تولید چای کشور برخوردار باشد ولی هنوز در زمینه چای، نیاز به حجم بالای واردات داشته باشیم.


طیبی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در زمینه ارتقای کیفیت بوته‌های چای و فراوری این محصول توانمندی‌های بالایی دارد، گفت: امیدواریم در جلساتی که با مسئولین وزارت جهادکشاورزی داریم و همچنین جلساتی که با استاندار گیلان خواهیم داشت، بتوانیم زمینه رونق محصول چای با کیفیت ایرانی را فراهم کنیم؛ مهم‌ترین هدف برنامه پنجم توسعه جهاددانشگاهی این است که همه واحدهای این نهاد در کشور دارای فعالیت‌های شاخص باشند و ما هم باید زیرساخت‌های لازم این امر را فراهم کنیم.



واگذاری 7 ماموریت به جهاددانشگاهی در نقشه جامع علمی کشور


رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به دیدار مدیران و کارکنان این نهاد با مقام معظم رهبری در سال 93، تصریح کرد: مقام معظم رهبری در این دیدار توصیه کردند «جهاددانشگاهی نقش خود را در نقشه جامع علمی کشور مشخص کنند و به دنبال مذاکره با دولت باشد تا این نقش‌ها به آن واگذار شود»، اولین اقدام این بود که این ماموریت‌ها را در قالب سند رسمی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین کنیم که خوشبختانه این کار انجام گرفت و سند نقش جهاددانشگاهی در نقشه جامع علمی کشور در شورای راهبری نقشه جامع علمی کشور به تصویب رسید که در این سند 7 ماموریت به جهاددانشگاهی واگذار شد.


وی در پاسخ به این سوال که جهاددانشگاهی جهت تحقق ماموریت‌های این سند چه برنامه‌ای دارد، ادامه داد: ما نیز به دنبال این هستیم که راهکار تحقق این سند را دنبال کنیم، در این سند قید شده که جهاددانشگاهی باید یک مرکز پژوهش و فناوری ملی ایجاد کند تا چند ماموریت علمی ملی به آن واگذار شود که در این زمینه هم اساسنامه‌ای تدوین کردیم؛ یکی دیگر از ماموریت‌هایی که در این سند به آن اشاره شده این است که جهاددانشگاهی مرکزی جهت ارائه آموزش‌های علمی و انتقال فناوری‌ها به کشورهایی که هدف جمهوری اسلامی ایران هستند، را بوجود آورد؛ کشورهای ژاپن و کره این کار را به صورت موفقیت‌آمیز با تاسیس موسساتی نظیر "جایکا" و "کوئیکا" با هدف کمک به کشورهای جامع هدف‌شان، انجام داده‌اند. ما نیز اساسنامه این موسسه را تهیه کرده‌ایم و ان‌شاءالله به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می‌شود تا پس از تصویب شورا، فرآیند تاسیس موسسه آغاز شود. با معاون اول رئیس جمهور، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی و شورای اقتصاد جلساتی در خصوص اجرایی شدن بخش‌های دیگر این ماموریت جلساتی برگزار کردیم که خوشبختانه به توفیقات خوبی هم رسیده‌ایم.



5 فناوری جهاددانشگاهی قابل رقابت با نمونه‌های خارجی هستند


وی در پاسخ به این سوال که واحدهای استانی جهاددانشگاهی چه نقشی در تحقق سند راهبردی این نهاد ایفا می‌کنند، اضافه کرد: با اجرایی شدن بندهای سند نقش جهاددانشگاهی در جامعه علمی کشور، واحدهای استانی ما هم می‌توانند از نتایج اجرایی شدن این سند به ویژه در زمینه کارهای فناورانه، پژوهشی، فرهنگی و اشتغال آفرینی ایفای نقش کنند.


طیبی در خصوص دیگر اقدامات انجام گرفته در جهاددانشگاهی گفت: پیشنهاداتی به دولت در خصوص مجموع توانمندی‌های ایجاد شده در جهاددانشگاهی ارائه داده‌ایم. درصددیم این توانمندی‌ها بتوانند در قالب ایجاد 5 مجتمع به شکل مناسب ساماندهی شود. ما فناوری‌های خوبی در جهاددانشگاهی ایجاد کرده‌ایم اما این فناوری‌ها در حجم‌های کوچک تولید و وارد بازار ایران می‌شود؛ این فناوری‌ها با توجه به اینکه دارای کیفیت بالا و قابل رقابت با نمونه خارجی وارد شده در بازار ایران هستند، این اماکن را دارند که در قالب 5 مرکز و برند؛ هم نیاز بازار داخلی را برطرف کنند و هم در بازارهای منطقه و بین‌المللی عرضه شوند.


رئیس جهاددانشگاهی با بیان اینکه این 5 مرکز قابلیت برند شدن در ایران را دارند، تصریح کرد: این 5 محصول شامل الکتروقدرت و الکترومکانیک، شیمی و تکنوشیمی، داروهای شیمیایی و گیاهی، حوزه کشاورزی و کشت بافت، آب و آب‌شیرین کن‌ها می‌باشند؛ خوشبختانه به توافقاتی هم رسیدیم که بتوانیم با یکی از سازمان‌های وابسته به وزارت صنایع اولین مجتمع را ایجاد کنیم.



به دنبال ایجاد مرکز پارک علم و فناوری در زمینه فعالیت‌های نرم و هویت‌ساز هستیم


رئیس جهاددانشگاهی یادآور شد:در حوزه علم و فناوری به دنبال ایجاد یک مرکز پارک علم و فناوری در زمینه فعالیت‌های نرم و هویت‌ساز هستیم. با توجه به اینکه حوزه فرهنگ و به ویژه اقتصاد در فرهنگ تاثیراتی فراوانی در جامعه دارد، می‌تواند یکی از زمینه‌های موثر برای توسعه فرهنگی باشد و حتی در حوزه فرهنگی اشتغالزایی کند لذا به دنبال ایجاد پارک علم و فناوری در حوزه فعالیت‌های هویت‌ساز در دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی هستیم.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار