نخستین جلسۀ کمیتۀ علمی همایش تجلیل از استاد محمدجعفر جعفری لنگرودی با حضور استادان و صاحب نظران علم حقوق برگزار شد و استادان حاضر در جلسه به اتفاق آراء، برگزاری مراسم تجلیل از این استاد برجسته و شاخص فلسفه، فقه و حقوق که مقرر شده بود در اردیبهشت سال 1398 برگزار شود به نیمه دوم مهرماه سال آتی موکول شد.
به گزارش عطنا، از متولیان این همایش می توان به «مرکز پژوهشی دانشنامه های حقوق علامه» و «انجمن حقوق شناسی» اشاره کرد که در نخستین جلسۀ کمیتۀ علمی این همایش، دکتر محمدرضا ضیائی بیگدلی، استاد برجستۀ حقوق بین الملل دانشگاه علامه طباطبائی و عضو هیئت امنای انجمن حقوق شناسی به عنوان رئیس شورای سیاست گذاری انتخاب شد.
در این جلسه مقرر شد از دیگر نهادهای «علمی–حقوقی» و «صنفی–حقوقی» جهت مشارکت در برگزاری این همایش دعوت شود که دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی، دانشکدۀ حقوق دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه علوم قضائی و خدمات اداری به عنوان شرکای علمی برگزاری مراسم انتخاب شدند. استادان برجسته و شاخصی چون آیت الله موسوی بجنوردی، آیت الله دکتر سید مصطفی محقق داماد، دکتر سید حسین صفایی، دکتر سید محمد هاشمی، دکتر حسین مهرپور، پروفسور سید حسن امین، دکتر محسن محبی و دکتر عباس کریمی از جمله شخصیت های برجستۀ عضو کمیته علمی همایش هستند که در اولین نشست این همایش حضور داشتند.
از دیگر مشارکت کنندگان در برگزاری این نکوداشت می توان به انتشارات کتابخانه گنج دانش که در طول بیش از نیم قرن گذشته انتشار آثار وی را بر عهده داشته اند، مرکز داوری اتاق بازرگانی ایران، خانه اندیشمندان علوم انسانی، اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران، کانون سر دفتران و دفتریاران کشور نام برد که سطح و اهمیت این همایش را بیش از پیش مورد توجه قرار می دهد.
گفتنی است، محمد جعفر جعفری لنگرودی فقیه، فیلسوف، ادیب و حقوقدان سرشناس ایرانی و صاحب تالیفات بسیاری در دانش حقوق، فلسفه، فقه، ادبیات و تاریخ است. وی که چندی نیز ریاست دانشکدۀ حقوق دانشگاه تهران را بر عهده داشته از برجسته ترین استادان حقوق معاصر ایران به شمار می رود. وی متولد 1302 در لنگرود است. پس از اتمام تحصیلات مقدماتی در لنگرود، برای ادامه تحصیل به دانش سرای رشت رفت که در حال تحصیل در دانش سرا، پدر و مادرش از دنیا رفتند. به همین دلیل تحصیل در دانش سرا را نیمه تمام گذاشت و برای ادامه تحصیل به حوزه علمیه شهرهای قم، همدان، اصفهان و مشهد رفت و در حوزه علمیه خراسان در محضر حضرت آیت الله میرزا هاشم مدرس قزوینی به درجه اجتهاد نائل شد. لنگرودی که همزمان با تحصیلات حوزوی موفق به اخذ دیپلم گردیده بود، برای ادامه تحصیل در دانشگاه تهران ثبت نام کرد و پس از طی دوران تحصیل موفق شد دکترای حقوق خود را در سال 1339 از این دانشگاه دریافت نماید. وی اکنون 95 سال دارد و در ایستبورن انگلستان زندگی می کند و کماکان در حال تالیف و ترجمه و تحقیق در فقه و حقوق و فلسفه است. دایرةالمعارف عمومی حقوق)، الفارق(دانشنامه حقوقی، ترمینولوژی حقوق، مبسوط در ترمینولوژی حقوق، فرهنگ عناصرشناسی، فلسفه اعلی، فلسفه حقوق مدنی، تئوری موازنه و رنسانس فلسفه از تالیفات این استاد کم نظیر است که مرجع غالب پایان نامه های دانشجویان و پژوهش های پژوهشگران معاصر شده است. استاد لنگرودی با ارسال پیام تصویری از همه فضلا، اندیشمندان و حقوق دانانی که در برگزاری این همایش اهتمام ورزیده اند تشکر نمودند که پیام ایشان در جلسه کمیتۀ علمی خطاب به استادان حاضر بازنشر شد.