۰۹ مهر ۱۳۹۷ ۲۲:۰۷
کد خبر: ۲۵۶۶۸۰
yahyaei

اهالی خبر و رسانه هفته خود را با خبر درگذشت یکی دیگر از فعالان عرصه روزنامه‌نگاری آغاز کردند که به تعبیری در کِسوت استادی دو نسل پیش ارتباطاتی‌ها و روزنامه‌نگارانی بود که امروز در دانشگاه‌ها و رسانه‌ها حضور دارند.


علی قلی‌زاده- عطنا؛ اهالی خبر و رسانه هفته خود را با خبر درگذشت یکی دیگر از فعالان عرصه روزنامه‌نگاری آغاز کردند که به تعبیری در کِسوت استادی دو نسل پیش ارتباطاتی‌ها و روزنامه‌نگارانی بود که امروز در دانشگاه‌ها و رسانه‌ها حضور دارند؛ خبر کوتاه بود: خسرو یحیایی جمعه 6 مهرماه دار فانی را وداع گفت. اما خسرو یحیایی که بود و چه می‌کرد؟


دکتر خسرو یحیایی، فارغ‌التحصیل دانشگاه میشیگان آمریکا بود که در دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی تدریس می‌کرد؛ کسی که شاگردانش که روزی در کلاس درس او با عکس‌های خبری و غیرخبری آشنا می‌شدند، حالا عکس‌های یادگاری از آن سال‌های دور را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارند و مثل همیشه افسوس قدرناشناسی خود را می‌خورند.


نام استاد یحیایی اگر چه برای دانشجویان نسل امروز دانشکده علوم ارتباطات ناشناخته است اما بسیاری از استادان حال حاضر همین دانشجویان، شاگردان او بوده‌اند.


فتوژورنالیسم، صفحه‌آرایی و ارتباطات تصویری از جمله دروسی بود که این استاد فقید در دانشگاه علامه طباطبائی تدریس می‌کرد.


البته این همه یحیایی نبود. او علاوه بر تدریس دروس رسانه‌ای، دستی هم در حوزه‌های هنری مثل شعر، نویسندگی، سینما و گرافیک داشت و در بسیاری از دانشگاه‌های تهران به آموزش دروس هنری مشغول بود.


وی همچنین عضو انجمن نويسندگان كودك و نوجوان، عضو كميته برنامه‌ريزي هنرهاي نمايشي شوراي عالي برنامه‌ريزي در زمينه سينما و تئاتر و عضو كانون مدرسان سينما در خانه سينما بود.


یحیایی کارگردانی هم کرده است. فیلم «زنجیری» را در سال 1352 ساخته؛ همان فیلمی که فرهاد مهرداد ترانه مشهور «اسب شب» را روی آن خوانده است.


یحیایی شعر هم می‌گفت، داستان هم می‌نوشت. قلمی پرتوان اما آرام و بی حاشیه. این را از لا‌به‌لای خبرها و نقدهایی که روی آثارش نوشته‌اند می‌توان حس کرد؛ مجموعه شعر «ما در سرگردانی کوک شده‌ایم» و داستان‌های «اعتصاب رنگ‌ها» و «قهوه با کرم شب‌تاب؛ هنگامی که هم‌آهنگی از دست می‌رود» از جمله آثار به جامانده اوست.


در ادامه یکی از تصویرهای استاد مرحوم خسرو یحیایی را در کنار استادان دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی می‌بینید که از دهه شصت به یادگار مانده است؛


یادش سبز و راهش پر رهرو...





ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
هنر و فرهنگ5
سبزترین گوشه دانشگاه
عشق به گل و گیاه در اتاق زهرا کمیجانی

سبزترین گوشه دانشگاه

عشق به گل و گیاه در امورمالی دانشگاه علامه طباطبایی، داستان زهرا کمیجانی و اتاقی پر از سبزی و طراوت، در قاب امروز دوربین خبرنگار عطنا قرار گرفت.
پر بازدیدها
آخرین اخبار