نشر دیدگاه یک مقام بلندمرتبه ایرانی در یک رسانه، در پیشاهنگام برگزاری اجلاسی که قرار است آن مسئول، دیدگاههای کشور خود را در آن مطرح کند، کاری سنجیده، معقول، بایسته و سزاوار است.
به گزارش عطنا، فریدون صدیقی، کارشناس رسانه و مدرس دانشگاه، در روزنامه ایران با اشاره به مقاله منتشرشده در روزنامه واشنگتن پست توسط آقای روحانی، یادداشتی نوشته است که در ادامه آن را با هم میخوانیم:
نشر دیدگاه یک مقام بلندمرتبه ایرانی در یک رسانه، در پیشاهنگام برگزاری اجلاسی که قرار است آن مسئول، دیدگاههای کشور خود را در آن مطرح کند، کاری سنجیده، معقول، بایسته و سزاوار است.
دلایل پسندیده بودن این اقدام را اینطور میتوان دستهبندی کرد. نخست اینکه این مقاله، بستر و زمینهای برای مخاطبانی فراهم میکند که منتظر هستند تا بدانند رئیسجمهوری ایران در آن نشست چه خواهد گفت و درباره چه چیزی صحبت خواهد کرد.
مخاطبان با خواندن این مقاله، درخواهند یافت که رئیسجمهوری کشور میهمان، درباره کشور میزبان چه میگوید یا درباره موضوع نشست چه خواهد گفت یا اینکه دستکم به رئوس و سرفصلهای دیدگاه آن مقام پی میبرند.
دوم اینکه ممکن است همه مخاطبان این رسانه، پیگیر اخبار آن اجلاس یا سخنان رئیسجمهوری نباشند، اما ناگهان روبهرو شدن با مقاله یا اظهارنظر رئیسجمهوری که به دلیل مناقشه امریکا، جزو رؤسای جمهوری رسانهای و خبرساز است، آنان را هوشیار میکند تا بدانند این اجلاس چیست، حول چه موضوعاتی است و دیدگاه کشور ایران چه خواهد بود.
به دیگر معنی، شاید برای بسیاری اخبار ایران، امریکا و حتی سوریه و یمن جذاب نباشد؛ اما حتی این دسته نیز با تورق در واشنگتنپست، نهفقط با دیدگاههای ایران آشنا میشوند، بلکه ترغیب میشوند سایر مسائل و موضوعات را نیز دنبال کنند. این اتفاق وقتی خواهد افتاد که مقاله با یک تیتر و با شروع خوب آغاز شده باشد یا بهاصطلاح رسانهای، مقاله با یک قلاب خوب، خواننده گذرا را به خود جلب کند و این خواننده دریابد چیزی که میخواند، متفاوت یا متمایز با چیزی است که تا حالا خوانده یا شنیده است.
سوم اینکه خواندن این مطلب براساس ادله و شواهدی که در آن است، بستر مناسبی برای همه ایرانیهای مقیم امریکا یا ایرانیهای حاضر در سراسر جهان خواهد بود که به کشور خود علاقهمند هستند. این ایرانیان با دریافت دیدگاههای رئیسجمهوری، درخواهند یافت که او چگونه با مسائل مختلف روبهرو خواهد شد و این آشنایی با زاویه نگاه روحانی به مسائل، برای آنان روشن خواهد کرد که مسیر مسائل و مناقشهها به کدام سو خواهد رفت. نکته پایانی اینکه این نوشتهها، معمول، مرسوم و جاری است، بهویژه برای کشوری مانند ما که تحریم هستیم و رسانههای جهان کمتر به ما ستون و صفحه میدهند.
ازاینرو، این مقاله با هر تمهیدی که در واشنگتنپست درج شده باشد، اعم از اینکه بابت آن پولی پرداخت شده باشد یا نه، معمول و ازلحاظ رسانهای پذیرفته است؛ زیرا همانطور که اشاره شد، سرفصلهای سخنان و دیدگاههای روحانی را برای مخاطبان آتی او مشخص خواهد کرد.