۱۳ مرداد ۱۳۹۷ ۱۷:۴۱
کد خبر: ۲۰۴۴۷۰
نمایش و نقد فیلم دارکوب با حضور عوامل فیلم و کارشناسان اجتماعی

نشست اکران و نقد و بررسی فیلم سینمایی دارکوب با حضور کارگردان و تهیه کننده فیلم و نیز رئیس انجمن مددکاران ایران و مدیرگروه مطالعات زنان دانشگاه علامه طباطبائی در منطقه فرهنگی گردشگری عباس آباد برگزار شد.


به گزارش عطنا، در این نشست که سه شنبه ۹ مرداد در قالب سومین نشست فرهنگی بانوان شهر تهران «حریر» در سالن نمایش باغ کتاب برگزار شد، فیلم سینمایی دارکوب به نمایش درآمد و سپس عوامل و پیامدهای اعتیاد زنان مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت.


در این برنامه که کار مشترک مرکز تحقیقات زن و خانواده  و معاونت فرهنگی گردشگری شرکت نوسازی عباس آباد بود، بهروز شعیبی، کارگردان، سید محمود رضوی، تهیه‌کننده، محمدتقی کرمی، استاد دانشگاه علامه طباطبائی و سیدحسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاران ایران حضور داشتند.


بهروز شعیبی کارگردان فیلم سینمایی دارکوب در مورد روند ساخت فیلم گفت: در ابتدا ایده اولیه ساخت فیلم با یک اتفاق شکل گرفت و بعد ما با تحقیقات اولیه و بررسی های میدانی به عمق فاجعه بهتر پی بردیم. به هر حال موضوع اعتیاد موضوعی نیست که بتوان راحت از کنارش گذشت. بنظرم سینمای اجتماعی و همه رسانه های دیگر باید به آُسیب های اجتماعی و بصورت خاص به مسائل حوزه  زن و خانواده  بیشتر توجه کنند و از جمله این مسائل هم مشکلات زنان سرپرست خانواده است. من امیدوارم بعد از این بیشتر بتوانم در این حوزه کارکنم.


شعیبی در پایان سخنانش نمایش و نقد فیلم  در میان کارشناسان و متخصصان علوم اجتماعی را فرصتی مناسب دانست برای تعامل مفید میان سینما و دانشگاه در جهت طرح و بررسی بهترمسائل اجتماعی از طریق سینما.


سید محمود رضوی تهیه کننده فیلم دارکوب هم ضمن بیان مشکلات ساختن فیلم اجتماعی  اظهار کرد: در سینمای اجتماعی ساختن فیلم برای طرح مشکل و بیان درد است و این فرق دارد با سیاه نمایی ولی خلط نشدن این دو با هم خیلی سخت است. برای من سینما یک امر کاملا جدی است حتی وقتی که با فرم طنز همراه می شود با این که ممکن است مردم، رسانه ها و بعضی سینماگران آن را بعنوان یک تفریح بشناسند. بهرحال بنظرمن حضور دغدغه مندانه در سینما مهم است حتی به قیمت ورشکستگی که ممکن است در انتظار فیلم هایی از این دست باشد.  البته رسانه ها و خبرنگاران و مشخصا تلویزیون می تواند در جلب توجه مردم به این نوع فیلم خیلی تاثیرگذارباشند.


نشست با  سخنرانی سید حسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاران ایران ادامه یافت. وی در سخنان خود به تقدیر از فیلم دارکوب بعنوان فیلمی که به موضوع مهم اعتیاد زنان پرداخته است، عنوان کرد: در کل جامعه ما نسبت به آسیب های اجتماعی زنان از جمله اعتیاد زنان خیلی حساس تر است و برای همین هم این نوع مسائل خیلی در فیلم ها طرح نمی شود. اما در این فیلم دیدیم که اعتیاد یک زن می تواند  آینده یک خانواده را به صورت همه جانبه به چالش بکشدو مشکلات بی شماری برای او و محیط اجتماعی اش ایجاد کند. فیلم بخوبی  نشان داده که تنها با همدلی و ایجاد انگیزه در این زن می توان او را از ورطه اعتیاد نجات داد.


 دکتر محمد تقی کرمی، مدیرگروه مطالعات زنان دانشگاه علامه طباطبایی هم در سخنانش اشاره کرد: غیر از موضوع اعتیاد زنان که موضوع اصلی و روشن فیلم بود، من دو موضوع مهم را در این فیلم توانستم ببینم؛ یکی نقش مردان در ندیده گرفتن زنان آسیب دیده بعنوان مادر و مادرانگی شان  که ناشی از حاکمیت تفکر مردسالارانه در جامعه ماست و دیگری توجه به این که گاهی حق با آدمهای آسیب دیده و ظاهرا بد  فیلم است و حرفهای درست را می توان از زبان آنها شنید. این هم یعنی این که باید از یکسره سفید دیدن یا سیاه دیدن آدمها و قضاوت به این شکل در موردشان پرهیز کرد، این چیزیست که به یک معتاد می تواند فرصت برگشت را بدهد.


نشست با پرسش و پاسخ حضار و کارشناسان و نقد فیلم از منظر حاضرین پایان گرفت.


گزارش کامل در عطنا قرار می‌گیرد.

با گزارش تصویری این نشست همراه باشید؛

عکس: شکیبا شیرازی تهرانی-عطنا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار