۲۰ تير ۱۳۹۷ ۱۵:۰۵
کد خبر: ۲۰۰۹۷۱
نشست بررسی کارنامه علمی مرحوم «محمدامین قانعی‌راد»

کارنامه علمی مرحوم محمدامین قانعی‌راد با حضور اساتید و همکاران این مرحوم در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نقد و بررسی شد.


به گزارش عطنا، نشست بررسی کارنامه علمی مرحوم محمدامین قانعی‌راد 19 تیرماه در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با حضور استادان، دوستان و آشنایان این مرحوم برگزار شد. در این مراسم هر سخنران راجع به یک اثر مرحوم قانعی راد سخنرانی کرد.


در ابتدای مراسم نعمت الله فاضلی در خصوص کتاب «جامعه شناسی کنشگران علمی در ایران» سخنرانی خود را ارائه داد و گفت: این کتاب را مرحوم قانعی راد به همراه فرهاد خسروخاور نوشته و این اثر نوعی پژوهش میدانی مردم نگارانه و به نوعی مردم شناسی علم است. بزرگترین برنامه‌های قانعی راد حول توسعه علمی در ایران است و کارهای علمی ایشان به بحث توسعه علمی اختصاص دارد.


آیت الله میرزایی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی سخنران دیگر این مراسم بود که درباره طرح پژوهشی «انجمن های علمی و اخلاق حرفه ای علم در ایران» که به همت وی، مرحوم قانعی‌راد و معصومه قاراخانی تهیه شده و قرار است به زودی منتشر شود سخنرانی کرد.


مصطفی مهرآئین، عضو مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور سخنان خود را با این پرسش آغاز کرد که آیا قانعی‌راد می تواند در تاریخ اندیشه ما ماندگار شود؟ وی سپس ادامه داد: پاسخ من به این سوال یک بله محکم ولی مشروط است. درباره مرحوم قانعی راد از جنبه های مختلفی می توان بحث کرد. اگر بخواهیم او را یک متفکر بنامیم بنده معتقدم که نه ایشان و نه هیچ کدام از اساتید در کشور ما متفکر نیستند چون همه ما گرفتار سامانه ارتقاء هستیم و این سیستم ما را نابود کرده است و نمی گذارد که ما با یکدیگر دوست باشیم.


سیدمحمدرضا بهشتی از دیگر اساتید حاضر در جلسه بود. وی گفت: مرحوم قانعی راد در کارش بسیار جدی بود وبه کاری که می کرد اعتقاد داشت.


مقصود فراستخواه، دانشیار مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی پس از بهشتی درباره کتاب «جامعه شناسی رشد و افول علم در ایران» گفت: قانعی راد با اینکه از میان ما رفته اما به خاطر آثارش همچنان با ماست. او علم را در عام ترین حالت بیان کرده است.


سیدجواد میری هم درباره کتاب «تبار شناسی عقلانیت مدرن: قرائتی پست مدرن از اندیشه شریعتی» سخنرانی کرد.


حسین میرزایی، رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و علوم اجتماعی در ایران نیز در ادامه این مراسم درباره کتاب «پیدایش علم و جامعه» مرحوم قانعی راد سخنرانی کرد.


این همایش با سخنرانی محمدسالار کسرایی، دانشیار جامعه‌شناسی سیاسی پژوهشکدۀ مطالعات اجتماعی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به پایان رسید.


گزارش کامل در عطنا قرار می‌گیرد.


با گزارش تصویری این نشست همراه باشید؛

عکس: ایوب قادری-عطنا


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار