۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ ۰۴:۱۰
کد خبر: ۱۸۴۲۸۷
Rishehaye fesade eghtesadi dar Iran - Raghfat - Zarandi (28)

سعید زرندی، عضو هیئت علمی گروه مدیریت دولتی دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به اینکه شبکه‌های اجتماعی می‌توانند خلاقیت جامعه بشری را فعال کنند، بیان کرد: می‌توان معضلات و آسیب‌های اجتماعی را با استفاده از پتانسیل استارت آپ‌ها تحت عنوان نوآوری اجتماعی قرار می‌گیرند حل و فصل کرد.


به گزارش عطنا به نقل از ایلنا، سعید زرندی، عضو هیئت علمی گروه مدیریت دولتی دانشگاه علامه طباطبائی و مدیر عامل شرکت خدمات هوایی و منطقه ویژه اقتصادی پیام، گفت: در این سال‌ها تقریبا در تریبون‌های مختلف از آسیب‌های اجتماعی که جامعه ما به آن دچار شده سخن به میان می‌آید.

وی افزود: در واقع باید گفت نه تنها کشور ما بلکه سایر جوامع انسانی با آسیب‌های مختلف اجتماعی مواجه هستند که ما نیز از این قاعده مستثنی نیستیم.


زرندی با اشاره به استفاده کشورهای توسعه یافته از تکنولوژی در ابعاد مختلف تصریح کرد: در کشور ما وقتی صحبت از استارت‌آپ‌ها می‌شود ذهن‌ها به سمت تکنولوژی‌های خاص مثل تجارت و فعالیت‌های الکترونیک می‌رود در صورتی که این‌گونه نیست در کشورهای توسعه یافته نوآوری را در چارچوب تکنولوژی محصور نکرده‌اند، بلکه تکنولوژی را در ابعاد مختلف کاربردی کرده‌اند و باید این نکته را در نظر بگیریم که نوآوری در همه زمینه‌ها قابلیت و کارآیی دارد و می‌توان از آن در ابعاد مختلف از جمله آسیب‌های اجتماعی استفاده کرد.


وی اظهار کرد: با این تعریف و رویکرد می‌توان معضلات و آسیب‌های اجتماعی را با استفاده از پتانسیل استارت آپ‌ها تحت عنوان نوآوری اجتماعی قرار می‌گیرند حل و فصل کرد.


استاد دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به فعالیت شرکت‌های فعال در حوزه ICT در کشور و توجهی که این شرکت‌ها به آسیب‌های اجتماعی دارند، افزود: این نقطه‌ای است که دولت می‌تواند نگاه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشد.


زرندی با اشاره به شکل گیری شبکه‌های اجتماعی از سال ۲۰۰۶، خاطرنشان کرد: با شکل گیری شبکه‌های اجتماعی نظریه پردازان و دانشمندان علوم اجتماعی این موضوع را مطرح کردند که در شبکه‌های اجتماعی با میلیون‌ها انسان مواجه هستیم که هر کدام از آن‌ها توانمندی‌های خاص خود را دارند که می‌توانند با فعالیت بخشیدن به آن توانمندی‌ها، خدمتی به جامعه بشری داشته باشند، به شرط اینکه بتوان ذره‌ای از توانمندی این چند میلیون نفر از جامعه بشری را فعال کرد.


مدیر عامل شرکت خدمات هوایی و منطقه ویژه اقتصادی پیام در ادامه با اشاره به نظریه جمع سپاری، یادآور شد: از سال ۲۰۰۶ با مطرح شدن نظریه جمع سپاری، کار‌شناسان علوم اجتماعی به این نتیجه رسیدند به جای اینکه کار‌ها را به یک نفر بسپارند به کل مردم بسپارند تا مشکلات حل شود. نیاز امروز کشور ما نیز سپردن کار‌ها به مردم است و با این بینش اعتقاد دارم معضلات اجتماعی ما یک نگاه جمعی نیاز دارد.


استاد دانشگاه علامه طباطبائی افزود: به‌زعم کار‌شناسان، دولت توان رسیدگی به همه مشکلات را ندارد، و باید برای حل معضلات به دنبال راهی غیر از راه حل دولتی بود که این راه حل از راه برون سپاری به مردم می‌گذرد.


زرندی خاطرنشان کرد: در واقع در نقطه برخورد اجتماع، دولت، بخش خصوصی و جامعه مدنی مردم و تک تک آحاد جامعه برجسته می‌شوند که با نقش آفرینی آحاد جامعه فضای جدیدی خلق می‌شود، با این رویکرد از یکسو و فعالیت استارت آپ‌ها از سوی دیگر که فعالان آینده عرصه دیجیتال هستند با خلاقیت‌ها و ابزارهایی که در اختیار دارند، می‌توانند در حل معضلات اجتماعی نقش آفرین باشند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار