۲۸ فروردين ۱۳۹۷ ۲۰:۳۵
کد خبر: ۱۸۲۶۶۷
نشست تخصصی بین‌المللی «جایگاه خاورمیانه در سیاست خارجی اتحادیه اروپا»

استادان دانشگاه کراکوف‌ لهستان در نشستی تخصصی به میزبانی دانشکده حقوق و علوم سیاسی به بررسی مواضع اتخاذی لهستان در موضوعات برجام و سوریه پرداختند و ابراز کردند که روابط میان ایران و لهستان با توجه به ارتباطات تاریخی بسیار میتواند چشمانداز مناسبی داشته باشد.


 به گزارش خبرنگار عطنا، نشست تخصصی بین‌المللی «جایگاه خاورمیانه در سیاست خارجی اتحادیه اروپا» با حضور دکتر هادی آجیلی و دکتر مجیدرضا مومنی، اعضای هیئت علمی گروه روابط بین‌الملل دانشگاه علامه طباطبائی و دکتر کارول و دکتر کنراد از دانشگاه کراکوف‌ لهستان به همت انجمن علمی روابط بین‌الملل دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی دوشنبه، 27 فروردین ماه برگزار شد.


در ابتدای این نشست دکتر آجیلی در جایگاه میزبان نشست ضمن خیرمقدم به مهمانان اروپایی، روابط میان ایران و لهستان در طول تاریخ را عمیق نامید و گفت: مناسبات تاریخی میان ایران و لهستان به پیش از دوران صفویه و زمانی که قافله‌های تجاری لهستانی به ایران سفر می‌کردند، باز می‌گردد.


استاد روابط بین‌الملل دانشگاه علامه طباطبائی آغاز جنگ جهانی دوم و مورد تعرض قرار گرفتن لهستان از سوی قوای نازی از غرب و قوای شوروی از شرق و به دنبال ورود مهاجران لهستانی به خاک ایران را نقطه عطفی در عمیق‌تر شدن روابط ایران و لهستان دانست.


دکتر کنراد در سخنانی با اشاره به اینکه لهستانی‌ها و افکار عمومی در این کشور شناخت کمی نسبت به ایران دارند، گفت: لهستانی‌ها شناخت زیادی از جامعه ایرانی ندارند و به همین دلیل رسانه‌های لهستانی نمی‌توانند موضع مشخصی در مورد قبال برجام داشته باشند.


استاد دانشگاه کراکوف لهستان در ادامه با بیان اینکه روابط میان دو کشور روابط خوبی است و باید تلاش شود تا این روابط گسترش پیدا کند، گفت: برای افزایش روابط میان این دو کشور، رسانه‌های لهستانی باید شناخت بیشتری از فضای جامعه ایرانی داشته باشند.


وی ضمن بررسی سیاست همسایگی از لحاظ نظری، به بحران مهاجرین در اروپا پرداخت و کنترل این معضل را دغدغه بسیاری از کشورهای اروپایی دانست.


در ادامه نشست دکتر آجیلی مواضع لهستان در قبال برجام را با توجه به عضویت این کشور در ناتو و استقرار سپر موشکی آمریکا در این کشور و همچنین ترس تاریخی لهستانی‌ها از روسیه، مواضعی نزدیک به آمریکا اعلام کرد.


دکتر کارود دیگر استاد لهستانی هم موضع لهستان به عنوان عضوی از اتحادیه اروپا نسبت به بحران سوریه را، عدم مداخله در سوریه عنوان کرد و گفت: لهستان در قبال بحران سوریه دخالتی نخواهد داشت.


وی با اشاره به اینکه در لهستان، مرکزی برای ارزیابی کشورها در افکار عمومی لهستان وجود دارد، افزود: متاسفانه ایران در این مرکز حضور ندارد، به همین دلیل آشنایی رسانه‌های دو کشور از فضای جامعه یکدیگر ضروری است.


در انتهای این نشست دکتر مجیدرضا مومنی، عضو هیئت علمی گروه روابط بین‌الملل دانشگاه علامه طباطبائی، با اشاره به نزدیکی مواضع لهستان با اتحادیه اروپا و آمریکا، گفت: همانطور که کشور ما نگاه روشنی نسبت به جامعه لهستانی ندارد، آنها نیز وضعیت مشابهی دارند.


وی افزود: کشورهای اروپایی از جمله لهستان با توجه به حضور در ساختار و زمینه‌ای به نام اتحادیه اروپا، دنباله‌‌روی سیاست‌های این اتحادیه هستند.


گفتنی است استادان لهستانی طی دعوتی رسمی از سوی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی به ایران آمده‌اند و طی چند جلسه با استادان رشته‌های مختلف از جمله روابط بین‌الملل و بیمه اکو دیدار و گفت‌وگو خواهند داشت.


عکس: شکیبا شیرازی تهرانی-عطنا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (3)

مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟

چندین سال است که در امارات کلیه سرویس‌های انتقال صوت با پروتکل اینترنت ممنوع بوده و برنامه‌هایی مانند واتس اپ، وایبر، تانگو، فیسبوک مسنجر، ایمو، لاین، کیک مسنجر، تلگرام و فیس تایم مسدود هستند.
استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید
گفتگوی اختصاصی عطنا با هوندا فَن

استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید

دنیای کنونی نسبت به جهان 2006-2010 تغییرات زیادی کرده است؛ این امر بر توسعه برخی از روابط بین المللی هم تاثیر گذاشته است. من شخصا فکر می کنم بهترین نتیجه برای ایران این است که این مسئله را در اسرع وقت...
علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نوسانات وضعیت اقتصادی و نداشتن امید به حل مشکلات که دلیل مهاجرت است با جوان‌گرایی و به کارگیری نسل جوان در ساختار‌های نظام کشور باعث پویایی و کاهش مهاجرت می‌شود.»
در افغانستان چه خبر است؟
ملازهی در گفتگو با عطنا بررسی کرد

در افغانستان چه خبر است؟

يك کارشناس مسائل افغانستان معتقد است: «طالبان می‌کوشد تا با حملات نظامی سهم بیشتری از قدرت در افغانستان را به خود اختصاص دهد؛ در حالی که در ایران یک ارزیابی واقع بینانه از تحولات افغانستان وجود ندارد.»
پر بازدیدها
آخرین اخبار