۱۳ آبان ۱۳۹۶ ۱۳:۵۱
کد خبر: ۱۴۹۲۳۴
neshast-zanan-vs-farhang-vs-resane-20

رئیس دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها در خصوص راه‌اندازی کرسی روزنامه‌نگاری علمی در دانشگاه علامه طباطبائی،‌ گفت: این اقدام گامی در جهت تخصصی کردن شاخه‌های مختلف روزنامه‌نگاری است.




به گزارش عطنا، گیتا علی‌آبادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اعطای مجوز به دانشگاه علامه طباطبائی برای راه‌اندازی کرسی روزنامه‌نگاری علمی افزود: به نظر می‌رسد باید برنامه‌ریزی‌هایی برای راه‌اندازی این کرسی تدوین شود تا بر اساس آن بتوان جذب دانشجو کرد.


وی در عین حال راه‌اندازی این کرسی در دانشگاه علامه طباطبائی را اقدام شایسته‌ای برای توسعه روزنامه‌نگاری علمی دانست و خاطر نشان کرد: این امر موجب می‌شود که به شاخه‌های مختلف روزنامه‌نگاری به صورت تخصصی‌تر نگاه شود.


علی‌آبادی یادآور شد: از آنجایی که در روزنامه‌نگاری باید مطالب در چارچوب‌های کلی چون خبر، تیتر، گزارش و مصاحبه ارائه شود از این رو باید روزنامه‌نگار باید بتواند در حوزه تخصصی خود هر رودیدادی را در قالب‌های کلی روزنامه‌نگاری تهیه کند.


علی‌آباد ادامه داد: اگر خبر تحصصی‌تر شود به آن روزنامه‌نگاری علم گفته می‌شود که در این صورت روزنامه‌نگار نیاز به یکسری تخصصی دارد.


رئیس دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها با تاکید بر اینکه در روزنامه‌نگاری علمی باید مطالب به زبانی منتشر شود که قابل درک برای عموم مخاطبان باشند، اظهار کرد: درک مطالب بسیار تخصصی برای همه قابل درک نیست از این رو در این نوع روزنامه‌نگاری لازم است مطالبی تهیه شود که همه مخاطبانی که آن مطلب را می‌خوانند، متوجه شوند.


وی با تاکید بر اینکه اصطلاحات موجود در هر حوزه علمی باید معادل‌سازی، اضافه کرد: این امر موجب خواهد شد این مطالب برای مخاطبانی که سطح سواد یکسانی ندارند درکی از محتوای خبر داشته باشند و این تنها با کمک روزنامه‌نگاری علمی میسر خواهد شد.


به گفته وی اگر این رویه ادامه یابد کمک خواهد کرد تا زبان علم برای همه افراد علاقه‌مند ساده‌سازی شود.


علی‌آبادی با اشاره به برخی از انتقادات در خصوص ساده‌سازی زبان علم گفت: قرار نیست در نشریات و خبرگزاری‌های عمومی یکسری کتاب‌های علمی ترجمه شود بلکه سعی می‌شود برخی از رویدادها و مقاله‌های علمی که می‌تواند برای عموم جذابیت داشته باشد به زبان ژورنالیستی بیان شود.


وی با تاکید بر اینکه سایت‌ها، خبرگزاری‌ها و روزنامه‌ها سعی می‌کنند مطالبی را منتشر کنند که به زندگی مردم نزدیکتر باشد، خاطر نشان کرد: مخاطبان معمولا مطالبی را دنبال می‌کنند که از نظر فرهنگی با آنها مجاورت و در زندگی روزمره‌ آنها اثراتی داشته باشد از این رو در روزنامه‌نگاری علمی نمی‌خواهیم که موضوعات دشوار بیان شود این نوع مطالب از سوی افراد علاقه‌مند در دانشگاه‌ها پیگیری می‌شود.


رئیس دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها با تاکید بر اینکه رونامه‌ها و سایت‌های خبری مطالبی را انتخاب می‌کنند که برای عموم مفید باشد، افزود: در نتیجه مطالب تخصصی در روزنامه‌ها و خبرگزاری‌های عمومی وارد نمی‌شود  بلکه این مطالب بیشتر در مجلات تخصصی درج می‌شوند که دارای مخاطبان خاص خود هستند.


وی ادامه داد: اگر قرار باشد علم به زبان ساده عنوان شود بیشتر مواردی از سوی گزینشگران خبر انتخاب می‌شود که احساس می‌کنند مردم به آنها علاقه‌مند هستند به عنوان مثال مردم در رویدادهایی مانند خورشید گرفتگی و یا ماه گرفتگی سعی می‌کنند مطالبی را دنبال کنند که به زندگی آنها مرتبط است نه موضوعات فنی و تخصصی آن.


علی آباد در پایان تاکید کرد: اینکه تصور می‌شود ساده‌سازی زبان علم منجر به پایین نگ هداشتن سطح علم می‌شود تصور درستی نیست بلکه تنها علم با زبان ساده بیان شده است.















ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
هنر و فرهنگ5
سبزترین گوشه دانشگاه
عشق به گل و گیاه در اتاق زهرا کمیجانی

سبزترین گوشه دانشگاه

عشق به گل و گیاه در امورمالی دانشگاه علامه طباطبایی، داستان زهرا کمیجانی و اتاقی پر از سبزی و طراوت، در قاب امروز دوربین خبرنگار عطنا قرار گرفت.
پر بازدیدها
آخرین اخبار