۲۳ مرداد ۱۳۹۶ ۱۷:۱۴
کد خبر: ۱۳۳۴۶۹
hamayesh-amuzesh-pezhoohesh-eghtesad-5

عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی گفت: مشکل رونق تولید در کشور به این جهت است که اولاً آموزش ها و علم ما، ضد علم است و به هیچ وجه علمی محسوب نمی شود و دوما فرد کارآفرین، تجربه و شرایط بازار را بررسی و بعد اقدام به سرمایه گذاری می کند.


به گزارش عطنا به نقل از شبستان، محمدقلی یوسفی در پاسخ به این سؤال که کارآفرینی به چه معناست و ایجاد مشاغل خُرد، چه تاثیری در رونق اقتصادی کشور دارد، گفت: کارآفرینی متفاوت با آغاز یک کار، توسط فعال اقتصادی است، کارآفرین، فردی است که در شرایط نااطمینان تصمیم می گیرد و با اطلاعات پراکنده، از فرصت ها استفاده می کند و به سرمایه گذاری می پردازد بنابراین کارآفرینی، متفاوت با راه اندازی یک شرکت است.


وی با اشاره به اینکه کارآفرین، به خلق اطلاعات می پردازد، تصریح کرد: این خلق اطلاعات برای اقتصاد آزاد، نکته کلیدی محسوب می شود و بسیار تاثیرگذار است بنابراین برای بحث پیرامون کارآفرینی در ایران، باید شرایط بازار را بررسی کنیم که عملا در آن قیمت های پراکنده وجود دارد و نمی توان براساس آنها تصمیم گیری کرد.



کارآفرین، با فعال اقتصادی متفاوت است


یوسفی با بیان اینکه آغاز یک کارآفرینی، همواره یک تصمیم شخصی برمبنای اطلاعات پنهان است، افزود: فردی، براساس اطلاعات پنهانی که از وضعیت موجود دارد، دست به کارآفرینی می زند و متناسب با شرایط تصمیم می گیرد، به این معنا که کارآفرین با فرد ارتقاءدهنده و فعال اقتصادی متفاوت است اما در ایران این ها با هم معنا می شوند، در حالی که کارآفرین، فردی است که در شرایط عدم تعادل اقتصادی وارد می شود و از فرصت ها استفاده می کند.



مشکلات کارآفرینی در ایران!


عضو هیئت علمی‌ دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به اینکه در ایران بی ثباتی های فراوانی در زمینه اقتصادی وجود دارد و مداخلات دولتی و حکومتی، اطلاعات بازاری را دچار خدشه و در نتیجه تصمیم گیری را سخت می کند، گفت: در این شرایط، افرادی که منابع یا ایده ای داشته و بنا دارند، فعالیت اقتصادی را شروع کنند، عملا در معرض این اطلاعات بازاری غلط قرار می گیرند و با مشکلات متعددی روبرو می شوند، البته فعالیت های اقتصادی یک کشور، تحت تاثیر مجموعه تصمیم گیری های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در داخل و تحت تاثیر نوسانات بین المللی نظیر تحریم ها، ابداع و اختراع هاست.


وی با اشاره به اینکه در ایران شرایط برای فعالیت های تولیدی مطلوب نیست، بیان کرد: این مهم به این دلیل است که بازدهی تولید و هزینه آن بسیار بالاست و در شرایطی که سودآوری تجارت در واردات بسیار بالاتر است، عملا فردی برای تولید به خود زحمت نمی دهد و به سراغ سرمایه گذاری های بلندمدت نمی رود.



افزایش تولید، راهی برای توسعه کشور


یوسفی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی اقتصادِ ایران هیچ انگیزه ای برای تولید وجود ندارد، ادامه داد: اگر بناست کشور توسعه پیدا کند، هیچ راهی جز بها دادن سیاستمداران و مسئولان به تولید وجود ندارد زیرا نمی توان بدون تولید، رفاه را بالا برد و این جای تاسف است که گاهی برخی مقامات، مسئولان و مشاوران دولتی اعلام می کنند، بنا دارند صادرات را رونق دهند و آن را راه علاج کشور می دانند، در حالی که از آنان باید پرسید، بدون تولید چه چیزی را می خواهند، صادر کنند؟



استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به اینکه تولید نیازمند زحمت، تلاش، عشق و علاقه است، ابراز کرد: تولید محصولات کشاورزی از قبیل گندم و برنج و یا تولید محصولات صنعتی مانند پیچ و مهره و همچنین تجهیزات و ماشین آلات، کار راحتی نیست و برای صادرات باید تولید را در کشور رونق دهیم و ایجاد انگیزه کنیم.



مشکل تولید با امضای قرارداد میان دانشگاه و صنعت برطرف نمی‌شود


وی در پاسخ به این سوال که آیا برای رونق تولید در کشور نیازمند ارتباط تنگاتنگ تولید و دانشگاه یعنی اقتصاد و علم با یکدیگر هستیم؟، گفت: این مشکل با امضای یک قرارداد میان دانشگاه و صنعت مرتفع نمی شود و حلقه مفقوده ای وجود ندارد بلکه تماما به کارآفرین وابسته است، مشکل رونق تولید در کشور به این جهت است که اولا آموزش ها و علم ما، ضد علم است و به هیچ وجه علمی محسوب نمی شود و دوما فرد کارآفرین، تجربه و شرایط بازار را بررسی و بعد اقدام به سرمایه گذاری می کند.


یوسفی با بیان اینکه برای توسعه صنعت باید تکنولوژی های پیشرفته را از خارج وارد کنیم، تاکید کرد: باید تولید را از دیگران یاد بگیریم.


عضو هیئت علمی‌دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه کسب سرمایه و سود فراوان آن هم به صورت یک شبه، نشان از بیماری اقتصاد کشور دارد، تصریح کرد: در تمامی کشورها، فردی می تواند صاحب سرمایه شود که دست به تولید و اشتغال آفرینی بزند اما در ایران بخش وسیعی از جامعه بدون توجه به تولید، میلیاردها تومان پول دارند و این نشان از وجود فساد در جامعه است.



آموزش های فنی و حرفه‌ای، راه برون رفت از معضل اشتغال


وی در پاسخ به این سوال که توسعه آموزش های فنی و حرفه ای چه میزان در رفع مشکل اشتغال کشور تاثیرگذار است، خاطرنشان کرد: این آموزش ها در رفع معضل اشتغال بسیار تاثیرگذار است اما از آن مهم تر ایجاد انگیزه است؛ باید فرهنگسازی کنیم که مدرک در کشور، نشان دهنده شخصیت، دانش و اعتبار نیست و باید به افرادی که در مشاغل مختلف حضور دارند، بها داد، در کشور ما به دلیل آنکه اقتصاد در اختیار دولت است و دولت هم در امر استخدام نیرو به مدرک تحصیلی توجه دارد، مدرک گرایی رواج دارد، در حالی که مدرک، نشان دهنده دانش و صلاحیت نیست و تنها یک علامت است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار