۰۸ مرداد ۱۳۹۶ ۱۳:۵۷
کد خبر: ۱۳۰۷۴۹
Falahat Pishe

استاد دانشگاه علامه طباطبائی گفت: به این تحریم‌های جدید در آمریکا «مادر تحریم‌ها» گفته می‌شود چون تمام تحریم‌های قبلی علیه این کشورها را تجمیع کرده است. با تصویب این طرح در کنگره حتی آقای ترامپ اجازه بازی با تحریم‌های روسیه را هم نخواهد داشت و دیگر نمی‌تواند این تحریم‌ها را لغو کند.


به گزارش عطنا، حشمت‌الله فلاحت پیشه، استاد دانشگاه علامه طباطبائی و نماینده مجلس شورای اسلامی در یادداشتی که در روزنامه آفتاب یزد منتشر شده است از دلایل تحریم روسیه توسط کنگره آمریکا نوشته است. این یادداشت در پی می‌آید:


اقدام تازه کنگره آمریکا که در کنار تحریم ایران و کره‌شمالی، علیه روسیه نیز تحریم‌هایی اعمال نمود، از چند زاویه قابل تحلیل و بررسی است. دلیل اینکه نمایندگان کنگره آمریکا سعی کردند تحریم‌های روسیه را به تحریم‌های ایران و کره شمالی وصل کرده و در قالب یک طرح به تصویب برسانند، این بود که می‌خواستند مانع از اقدام دونالد ترامپ در شکستن تحریم‌های روسیه شوند.


به این دلیل به این تحریم‌های جدید در آمریکا «مادر تحریم‌ها» گفته می‌شود چون تمام تحریم‌های قبلی علیه این کشورها را تجمیع کرده است. با تصویب این طرح در کنگره حتی آقای ترامپ اجازه بازی با تحریم‌های روسیه را هم نخواهد داشت و دیگر نمی‌تواند این تحریم‌ها را لغو کند.


اگر ترامپ این تحریم‌ها را امضا کرده و تبدیل به قانون شود، تحریم به یک واقعیت تازه در مناسبات آمریکا و روسیه تبدیل خواهد شد. البته پیش از این، اتحادیه اروپا و آمریکا یکسری تحریم‌هایی علیه روسیه اعمال کرده بودند اما تحریم‌های تازه تصویب شده در کنگره، اثرگذارترین تحریم‌های روسیه از زمان پایان جنگ سرد به حساب می‌آید.


روس‌ها در مقابله با تحریم‌های آمریکا دو کار می‌توانند انجام دهند. یک احتمال این است که روس‌ها به سمت مذاکره با آمریکا بروند و حتی با آمریکا در خصوص بعضی از سیاست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تبانی کنند. البته روس‌ها این تبانی را با آمریکا در دهه 90 میلادی نیز انجام داده بودند که حتی این تبانی تا سال 2010 نیز ادامه پیدا کرد. یک احتمال دیگر این است که روس‌ها یک مقابله راهبردی علیه تحریم‌ها انجام دهند و در این راستا از عضویت در پیمان‌هایی همچون بریکس- که 24 درصد اقتصاد دنیا را دارد- و نیز پیمان شانگهای استفاده خواهند کرد.


در واقع این موضوع هر چند در روسیه طرفداران زیادی دارد ولی تبدیل به یک راهبرد نشده است، زیرا از دهه 90 میلادی طرفداران همکاری با غرب در روسیه خیلی تقویت شده‌اند و منافع اقتصادی این گروه‌های طرفدار غرب با آمریکا و اروپا همپوشانی دارد، لذا اجرایی شدن احتمال دوم سخت به نظر می‌رسد.


از طرف دیگر از زمان بحران کریمه و اعمال نخستین تحریم آمریکا، آقای پوتین در خصوص این تحریم‌ها اغماض کرد اما این اغماض نتوانست مانع رویکرد تهاجمی آمریکا در تشدید تحریم روسیه شود. در گذشته جنگ سرد آمریکا و روسیه بر سر تهدید متقابل بود ولی اکنون این جنگ سرد ممکن است بر سر تحریم شکل بگیرد. اگر روس‌ها راهبرد دوم که در این یادداشت ذکر شد را اجرایی کنند این راهبرد به سود ایران نیز خواهد بود و همکاری تهران و مسکو را تقویت خواهد کرد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (3)

مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟

چندین سال است که در امارات کلیه سرویس‌های انتقال صوت با پروتکل اینترنت ممنوع بوده و برنامه‌هایی مانند واتس اپ، وایبر، تانگو، فیسبوک مسنجر، ایمو، لاین، کیک مسنجر، تلگرام و فیس تایم مسدود هستند.
استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید
گفتگوی اختصاصی عطنا با هوندا فَن

استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید

دنیای کنونی نسبت به جهان 2006-2010 تغییرات زیادی کرده است؛ این امر بر توسعه برخی از روابط بین المللی هم تاثیر گذاشته است. من شخصا فکر می کنم بهترین نتیجه برای ایران این است که این مسئله را در اسرع وقت...
علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نوسانات وضعیت اقتصادی و نداشتن امید به حل مشکلات که دلیل مهاجرت است با جوان‌گرایی و به کارگیری نسل جوان در ساختار‌های نظام کشور باعث پویایی و کاهش مهاجرت می‌شود.»
در افغانستان چه خبر است؟
ملازهی در گفتگو با عطنا بررسی کرد

در افغانستان چه خبر است؟

يك کارشناس مسائل افغانستان معتقد است: «طالبان می‌کوشد تا با حملات نظامی سهم بیشتری از قدرت در افغانستان را به خود اختصاص دهد؛ در حالی که در ایران یک ارزیابی واقع بینانه از تحولات افغانستان وجود ندارد.»
پر بازدیدها
آخرین اخبار