۲۳ مهر ۱۳۹۷ ۱۸:۵۸
کد خبر: ۲۵۹۷۲۵
افتتاحیه همایش ملی «مطالعات ایرانیان دور از وطن» در دانشکده علوم اجتماعی علامه

مراسم افتتاحیه همایش ملی مطالعات ایرانیان دور از وطن «هویت‌ها، پیوندها و سیاست‌ها» با حضور استادان و دانشجویان در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.  


به گزارش عطنا، این همایش امروز 23 مهرماه با هدف حفظ و تقویت ارتباط و هم‌افزایی‌های مهاجران ایرانی خارج از کشور در حوزه‌های مختلف در سالن شهید مطهری دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی آغاز شد.


در مراسم افتتاحیه این همایش دکتر الهه کولایی، استاد علوم سیاسی و مدیر گروه مطالعات منطقه‌ای دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، دکتر علی‌اکبر تاج‌مزینانی، رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی و دکتر سعید ذکایی، عضو هیئت علمی گروه مطالعات فرهنگی این دانشکده و دبیر علمی این همایش به سخنرانی پرداختند.


سه پنل شامل «دایاسپورای ایرانی به مثابه ثروت ملی»، «تجربه زیسته و سبک زندگی دایاسپورای ایرانی» و «سیاست و هویت دایاسپورای ایرانی» و یک میزگرد با عنوان «سیاست گذاری دایاسپورا در ایران؛‌ چالش‌ها و فرصت‌ها» از جمله برنامه‌های این همایش است.


در پنل اول این همایش با مدیریت دکتر ابوتراب طالبی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی با عنوان «دایاسپورای ایرانی به مثابه ثروت ملی»، مقالاتی شامل «نگاهی به حجم، ترکیب و ویژگی‌های جمعیتی ایرانیان دور از وطن بر اساس داده‌های رسمی» توسط محمود مشفق، «شناسایی و تبیین الگوهای ارتباط‌گیری با ایرانیان خارج از کشور؛ جهت جذب سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های تخصصی» توسط حامد دهقانان، «مردم‌نگاری انجمن‌ها‌ی ایرانیان در شهر واشنگتن 2004 تا 2006» توسط نهال نفیسی، «جایگاه ممنوعیت ورود به کشور در حقوق بشر و حقوق موضوعه ایران، مطالعه موردی: هنرمندان دور از وطن» توسط وحید آگاه و «حمایت کیفری از ایرانیان دور از وطن در نظام حقوقی ایران، دستاوردها و چالش‌ها» توسط حسین قاضی‌زاده ارائه شد.


در پنل دوم این همایش با عنوان «تجربه زیسته و سبک زندگی دایاسپورای ایرانی» مقالاتی شامل «مطالعه سبک زندگی ایرانی‌تباران حیدر‌آباد دکن هند» توسط مهدی اصل‌زعیم، «دایاسپورای ایران در فرانسه» توسط حسین میرزایی، «واکاوی پالیمسست‌های فرهنگی در آثار نویسندگان دایاسپورای ایرانی» توسط عبدالله کریم‌زاده، «چالش‌های نسل دوم مهاجرین» توسط وحید شالچی و «روایت زنان جوان مهاجر از دیاسپورای ایرانی؛ مطالعه موردی صفحات اینستاگرامی پرطرفدار» توسط سمیه سادات شفیعی ارائه شد.


همچنین در پنل سوم این همایش با عنوان «سیاست و هویت دایاسپورای ایرانی» مقالاتی شامل «نخبگان مهاجر و هویت ملی: مطالعه موردی نخبگان ایرانی مقیم مالزی» توسط عباس قنبری و عبدالحسین کلانتری، «روایت رویارویی مهاجر ایرانی با هویت‌های برخواسته شده از مهاجران در اروپا، فهم تجربه ایرانیان مهاجر در فرانسه» توسط محمدتقی کرمی و طاهره خزایی، «هویت به مثابه فرآیندی سیال و نا‌تمام لایه‌های هویتی ایرانی‌های بهوپال در هند» توسط جبار رحمانی، «ایرانیان دور از وطن، سنجش نگرش نسل دوم ایرانیان-کانادایی» توسط علیرضا صادقی و «تروماهای سیاسی و دایاسپورهای ایرانی» توسط عباس جنگ ارائه شد.


در پایان این همایش نیز میزگردی با عنوان «سیاست گذاری دایاسپورا در ایران؛‌ چالش‌ها و فرصت‌ها» با حضور علی‌اکبر تاج‌مزینانی، علیرضا معیری، مقصود فراستخواه، هادی خانیکی و بهرام صلواتی برگزار شد.


گزارش کامل این نشست در عطنا قرار می‌گیرد.

با گزارش تصویری افتتاحیه همایش با ما همراه باشید.

عکس: مسعود پناهی- عطنا


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
هنر و فرهنگ5
سبزترین گوشه دانشگاه
عشق به گل و گیاه در اتاق زهرا کمیجانی

سبزترین گوشه دانشگاه

عشق به گل و گیاه در امورمالی دانشگاه علامه طباطبایی، داستان زهرا کمیجانی و اتاقی پر از سبزی و طراوت، در قاب امروز دوربین خبرنگار عطنا قرار گرفت.
پر بازدیدها
آخرین اخبار