IMG_2266
عصر دیروز دومین نشست بررسی اقتصاد مقاومتی با حضور اساتید دانشگاه علامه و شهید بهشتی در دانشکده ی اقتصاد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبری دانشگاه علامه طباطبائی(عطنا)، مراسم با قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.

دکتر دانش جعفری(عضو هیئت علمی دانشگاه علامه)در ابتدا بیان کرد:هر اقتصادی یک هدف دارد،که مهم ترین آن ارتقاء بعضی از متغییرها در یک مسیر هموار است.و به حداقل رساندن نوسان کافی نیست،بلکه باید انحراف استاندارد را نیز حساب کنیم و اگر gdp(تولید ناخالص داخلی) هدف باشد،هر چقد بالاتر برود نوسان آن کم تر می شود.در قبل از جنگ تولید در اقتصاد ایران4/6تا 4/8رشد داشته و در مقایسه با سایر کشورها ایران جزء کشورهای متوسط بود.ولی نوسان در ایران خیلی بالاست و این سبب ناپایدار شدن اقتصاد ایران می شود.ما باید در اقتصاد مقاومتی تدابیری در نظر بگیریم که این ناپایداری ها در بلند مدت تداوم پیدا نکند.

IMG_2218IMG_2227

در واقع کشورها زمانی به این وضیعت دچار می شوند کهریشه ی رشد اقتصادیشان به اتمام برسد.وی افزود اقتصاد ایران در دو دهه ی گذشته از دو ناحیه دچار نوسان شده است؛یک از طریق سیاست های پایه گذاری شده ای که بعضی از آن ها نامناسب بوده و دیگری شوک های ناشی از تحریم اقتصادی ایران که از سال 91بسیار شدید شده است.65درصد درآمد دولت وابسته به نفت است.و اگر مسئله صادرات نفت خود را به شکل با ثبات در بیاوریم،می توانیم از این بی ثباتی اقتصادی نجات یابیم.دیگر اینکه ما باید برای ریشه یابی ناکامی های گذشته نگرش علمی داشته باشیم و در جهت رسیدن به سامان اقتصادی،برای هر هدف ابزار خاص خودش را طراحی کنیم.

دکترعباس شاکری عضو هیئت علمی دانشگاه علامه گفت:ایران با تحریم و عدم تعادل و مشکلات اقتصادی زیادی روبه رو است.اقتصاد ما به مقاومت و بسته سازی نیاز دارد.همچنین باید فساد را که مثل یک خوره به جان اقتصاد افتاده از بین ببریم.

IMG_2316

درنظام پولی و بانکی و مالیات،ما نیاز به شفاف سازی داریم.وقتی ما مدعی اقتصاد مستقل از نفت هستیم باید تمهیدات آن را رعایت کنیم , والبته مالیات باید صحیح گرفته شود تا ضد انگیزه نباشد و اثر سوء نداشته باشد .

وی همچنین اضافه کرد: از سال 1379 واردات آزاد شد و در دولت نهم و دهم واردات به طور قابل ملاحظه ای افزایش پیدا کرد که در هیج جای دنیا به این صورت نیست.

بی توجهی به تولید از عوامل آن است،کیفیت تولید هم مهم است و ما باید به جای تولید مدرک،دانش تولید کنیم.

وی در ادامه گفت:خاستگاه تاریخی کشورهای صنعتی شوک های برونزاست.هر کشوری در صدد مهار کردن تهدید های آن است.ایران در برابر این شوک ها از کشورهای صنعتی به مراتب آسیب پذیر تر است و انعطافی ندارد

مثل:افزایش قیمت نفت که می توانست فرصت های خارق العاده ای ایجاد کند.به طور مشخص از سال 1384 بی سابقه ترین شوک های قیمت نفت را در تاریخ انقلاب تجربه کرده ایم و همچنین در همین دوره با تحریم های کم سابقه ای رو برو بودیم که آن شدت آسیب پذیری اقتصاد را عریان کرد.شوک  های درون زای قابل توجه در این دوره سبب فاجعه های انسانی و اجتماعی و زیست محیطی فراوانی شده است.صمصامی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی اظهار داشت:اگر دولتی بتواند ابزارهای لازم را به دست آورد می تواند اقتصاد را هم کنترل کند.

IMG_2308

ابزارهای شناخت های ما در شرایط موجود اقتصاد, دانشجوییانی هستند که در دانشگاه ها تربیت می شوند.تمام مسائل از زاویه ی اقتصادی که در دانشگاه ها می خوانید تجزیه و تحلیل می شود.یکی از مشکلات اقتصاد ایران فقدان رقابت بود.که آنرا با ابلاغ سیاست های اصل 44 قانون اساسی حل کردیم.و در سال 84بعد از 9سال به این نتیجه رسیدیم که اقتصاد مردمی نیست.وی افزود:بحث اقتصاد مستقل از نفت سال 1327 مطرح شد که هنوز بعد 60سال محقق نشده است.به طور مثال زمانی که بحث تحریم  محکمتر شد اقتصاد ما با افزایش قیمت دلار خودش را باخت و از سال 86تا88 یکی از بی ثبات ترین مدیریت اقتصادی در کشور ما بوده است.یکی از مشکلات اقتصاد ایران بی عدالتی در توزیع یارانه ها است.و چون قیمت ها رقابتی نیست در مصرف انرژی ناکارایی وجود دارد.همچنین ما در اقتصاد ایران شاخصی برای توضیع درآمد و ثروت نداریم.با انجام بررسی های دقیق متوجه شدیم که که توزیع ثروت از سال 88به بعد به شدت وخیم تر شده.در حالی که دولت تلاش میکرد سه هزار میلیارد تومان را به عدالت تقسیم کند یک اختلاس به همین مقدار انجام شد.

گزارش:شیده طورانی

عکس:المیرا پاشایی