۰۵ آذر ۱۳۹۵ ۱۸:۳۰
کد خبر: ۵۷۲۳۷
Falahat Pishe

اربعین نماد امروزین عاشورای حسینی در صلابت دین اسلام است، همان‌طور که امام خمینی(ره) می‌فرمود «این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است.» امروز هم اربعین به یکی از این نمادها تبدیل شده و همگان از هر قشری و با هر سن و سالی با حضور خود این نمایش عظیم را شکل می‌دهند.


به گزارش عطنا به نقل از روزنامه جام جم، حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، استاد دانشگاه علامه طباطبائی و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادداشتی درباره راهپیمایی آیینی مراسم اربعین  در روزنامه جام جم به چاپ رسانده است که در زیر می‌خوانیم:


راهپیمایی اربعین، سنت 1400 ساله‌ای است که صرفا در دوران حکومت‌های استبدادی و مشخصا در دوران صدام با مانع مواجه شد، اما در شرایط کنونی بعد از سال‌ها مظلومیت مردم عراق و محرومیت مردم ایران و شیعیان از زیارت عتبات، دوباره شاهد برگزاری این راهپیمایی باشکوه هستیم و این موضوع از یک سنت بومی منطقه‌ای، به سنت جهانی تبدیل شده و شیعیان از سراسر جهان در آن شرکت می‌کنند که نتایجی را به دنبال دارد.


نتیجه اول این است که این راهپیمایی نشان‌دهنده کوتاه نیامدن مسلمانان دنیا در مقابل ظلم‌هایی است که صورت می‌گیرد و نشان می‌دهد به چنین جمعی نمی‌توان ظلم کرد. راهپیمایی اربعین یادآور مظلومیت امام حسین(ع) و یارانش است و در آن زمان، وقتی مردم از ظلمی که به امام حسین(ع) و یارانش شده بود، مطلع شدند از سراسر منطقه عراق راهپیمایی کردند و در کربلا حضور یافتند. امروز هم در منطقه‌ای که بیشترین ظلم‌ها در حدود 12 سال اخیر صورت گرفته است، مسلمانان بزرگ‌ترین نمود وحدت خود را نشان می‌دهند.


وحدت را می‌توان از دیگر نتایج برگزاری راهپیمایی عظیم اربعین عنوان کرد؛ جمهوری اسلامی ایران کشوری است که بخش اعظم توان و موقعیتش ناشی از عمق استراتژیک آن است و بزرگ‌ترین نمود آن راهپیمایی بزرگی است که شیعیان و حتی بسیاری از اهل سنت از عراق و ایران در آن حضور دارند.


عملا ایران و عراق کشورهایی هستند که در یک حوزه راهبردی عمل می‌کنند و یکی از شاخصه‌های وحدت میان آنها راهپیمایی است که کاملا مردمی است و بخش اعظم همراهی‌ها و برنامه‌ریزی‌هایی که شکل می‌گیرد، کاملا مردمی است. مردم ایران و عراق میزبانی بزرگ‌ترین راهپیمایی با حضور حدود 30 میلیون نفر را به عهده دارند.


از سوی دیگر اربعین نماد امروزین عاشورای حسینی در صلابت دین اسلام است، همان‌طور که امام خمینی(ره) می‌فرمود «این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است.» امروز هم اربعین به یکی از این نمادها تبدیل شده و همگان از هر قشری و با هر سن و سالی با حضور خود این نمایش عظیم را شکل می‌دهند.


اما در این میان الزامات مدیریتی نیز باید در برگزاری چنین راهپیمایی در نظر گرفته شود، زیرا این حوزه کاملا مردم‌بنیاد، الزاماتی را می‌‌طلبد که بخشی از آن به عهده مسئولان کشورمان است و ‌آن الزامات، تسهیل شرایط برای آینده است. در ذیل این شور و شوق حسینی نباید سختی‌هایی از جمله بسته ماندن مبادی رسمی عبور و مرور زائران نادیده گرفته شود و انتظار این است که مرزهای رسمی کشور مثل خسروی و... در آینده بازگشایی شود، مرزهایی که امکانات مختلفی را برای زائران دارد تا در آینده شاهد حضور گسترده‌تر و راحت‌تر مردم باشیم.




  • استاد دانشگاه علامه طباطبائی و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار