۰۳ آذر ۱۳۹۵ ۱۵:۵۵
کد خبر: ۵۷۱۴۴
barzgar hadyan siasi (1)

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه عملیات آزادسازی موصل شاید داعش را محدود کند اما نابود نخواهد کرد، گفت: برای مقابله با داعش نیاز به رفتاری نظیر عملکرد شهید مطهری نسبت به گروه فرقان داریم.


به گزارش عطنا، ابراهیم برزگر، کارشناس و تحلیل‌گر مسائل سیاسی در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به پیشروی‌های نیروهای مسلح و گروه‌های مردمی عراق و پاکسازی بخش‌هایی از موصل از عناصر داعشی و تکفیری، در مورد آینده داعش در عراق و سوریه گفت: از سوی کشورهای غربی به ویژه آمریکا نسبت به داعش یک تفاوت و تمایز روشنی دیده می‌شود و آن اینکه داعش به دو نوع خوب و بد تبدیل شده است؛ داعش خوب داعشی است که در سوریه حضور دارد و داعش بد داعشی است که در عراق نفوذ می‌کند.


وی گفت: اصولاً داعش تا زمانی که در سوریه بود به نوعی تحت حمایت آمریکا و قدرت‌های منطقه‌ای و حامیانش قرار داشت اما زمانی تبدیل به داعش بد شد که به عراق ورود پیدا کرد در حالی‌که آمریکا عراق را به عنوان حوزه استحفاظی و قلمروی نفود خود تعریف می‌کرد.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبائی ادامه داد: آمریکا داعش را ایجاد و قلمرویی برای آن تعریف کرد که در آن منطقه بتواند خود را تقویت کند اما زمانی که بر خلاف سیاست‌های آمریکا داعش وارد عراق شد آن وقت بود که فشارها و محکومیت‌های آمریکا و به نوعی سیاست‌های کج‌دار و مریز آمریکا نسبت به داعش اعمال و اقدامات داعش در عراق محکوم شد؛ از این رو شاهد هستیم که برخی اقدامات از سوی آمریکا و متحدانش علیه داعش صورت گرفته است.


وی اضافه کرد: آنچه این نظریه را تأیید می‌کند عملکرد متفاوت آمریکا در مورد اقداماتی است که در سوریه و عراق علیه داعش صورت گرفته است؛ وقتی نیروهای نظامی و مردمی سوریه می‌خواهند داعش یا جبهةالنصره را از حلب خارج کنند تمام قدرت‌های منطقه‌ای از عربستان و ترکیه و قطر و قدرت‌های فرامنطقه‌ای مانند آمریکا مزاحمت‌هایی ایجاد می‌کنند تا حلب در اختیار داعش باقی بماند اما زمانی‌که نیروهای نظامی و مردمی به دنبال آزادسازی موصل بودند مزاحمتی ایجاد نشد و حتی تلاش کردند در این عملیات مشارکت داشته باشند بنابراین مسلماً آنها سیاست سرکوب داعش در عراق را در پیش گرفته‌اند.


این کارشناس مسائل سیاسی در مورد آینده داعش نیز گفت: آنچه مسلم است داعش بر اساس علل چهارگانه‌ای ایجاد شده که بخشی از این علل منطقه‌ای و بین‌المللی است که از حمایت‌های آمریکا، عربستان، قطر و امارت بهره می‌برد؛ بر اساس علل تشکیل‌دهنده، این گروه تروریستی صرفاً با بمباران و اقدامات نظامی نابود نمی‌شود و ممکن است تا ده‌ها سال ادامه داشته باشد.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه داعش را باید ترور اندیشه‌ای کرد، گفت: باید اندیشه‌ها و جذابیت‌های داعش که بر اساس نگرش‌های دگم و بسته مذهبی و اسلام سیاسی غلط شکل گرفته را هدف قرار داد؛ تا زمانی‌که این اقدام صورت نگیرد استقبال از داعش ادامه خواهد داشت همانطور که پدیده‌ای مانند خوارج تا بعد از صفین حدود ۵۰۰ سال ادامه پیدا کرد.


برزگر تصریح کرد: قطعاً با عملیات آزادسازی موصل داعش محدود می‌شود اما نابود نمی‌شود مگر اینکه کاری نظیر آنچه شهید مطهری نسبت به گروه فرقان انجام داد، صورت گیرد.


وی ادامه داد: استاد شهید مطهری در اوج فعالیتشان در شورای انقلاب و در بحبوحه حضور در تصمیات نظام‌ساز، بخش معظمی از وقتشان را برای مبارزه با اندیشه‌های محدود فرقان گذاشته بودند و این عملکرد شهید مطهری تعجب همگان را برانگیخته بود جرا که معتقد بودند اندیشه‌های فرقان محدود است و نیازی به صرف این مقدار زمان ندارد؛ با این حال شهید مطهری وقت خود را برای مبارزه با اندیشه‌های منحرف فرقان صرف می‌کردند.


این کارشناس مسائل سیاسی در پایان تصریح کرد: اگر استاد مطهری در آن مقطع تاریخی اندیشه را با اندیشه هدف قرار نداده بود امروز ما داعشی از جنس فرقان در ایران داشتیم، بنابراین داعش را باید با فکر و اندیشه سیاسی هدف قرار داد؛ داعش نوعی بیماری در اندیشه سیاسی است که این بیماری دارویی از جنس اندیشه سیاسی می‌خواهد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار