به گزارش باشگاه خبری علامه طباطبائی(عطنا) به نقل از روابط عمومی دانشگاه، کتاب "سیاست خارجی خاورمیانه" به کوشش دکتر علیرضا کوهکن در اسفندماه 1393 منتشر شد و در اختیار علاقمندان قرار گرفت.

سیاست خارجی، حساس‌ترین وجه عملکردِ قابل ارزیابی بسیاری از دولت‌های کنونی در جهان پیچیده تحولات آنی و مملو از تاثیر متغیرهای گوناگون است. در این امر تفاوتی بین انتخابی و موروثی یا استبدادی و دموکراتیک بودن دولت نیز وجود ندارد. درمنطقه خاورمیانه و شمال آفریقا به دلیل سابقه طولانی استعمار، ضعف سیاست و اقتصاد داخلی، احساس خودباختگی نسبت به غرب و در مقابل آن افراط‌گرایی ملی و مذهبی، اجرای ناقص مدرنیزاسیون و تقابل دائمی سنت و تجدد و استبداد متراکم داخلی، همواره سیاست خارجی یکی از موضوعات مورد بحث در رقابت سیاستمداران و همچنین در داخل جامعه مدنی بوده است.

مجموعه حاضر در همین راستا گرداوری و تنظیم شده است. مقالات این مجموعه در دو بخش سیاست خارجی از منظر تئوریک و سیاست خارجی در حیطه عملی دسته‌بندی شده‌اند و سعی گردیده تا مهمترین تحولات سیاست خارجی در منطقه خاورمیانه را بعد از وقوع بیداری اسلامی توضیح دهند.