۱۰ شهريور ۱۳۹۴ ۰۱:۵۲
تحلیل محتوای کاربردی تالیف کامران فیضی و مهسا پیشدار توسط انتشارات دانشگاه علامه چاپ و منتشر شد.

به گزارش عطنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علامه، تحلیل محتوا یکی از روش‌های مهم پژوهش است که در سال‌های اخیر بیشتر مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است.  تحلیل محتوا را می ­توان در مورد انواع گوناگون پیام‌های مندرج در آثار ادبی، مقاله‌ها، اسناد رسمی، خطابه‌ها، اعلامیه‌های سیاسی، گزارش‌های اجتماعات، برنامه‌های شنیداری و دیداری به کار بست. پژوهشگران اجتماعی با تحلیل آثار فرهنگی به کمک تحلیل محتوا می ­توانند اطلاعات زیادی در مورد آن اجتماع به دست آورند و محتوای آشکار و پنهان پیام‌ها را به‌طور نظام‌دار و کمّی توصیف نمایند.

تمام مثال های کاربردی کتاب از پژوهش های واقعی انجام شده در سال های اخیر استخراج شده اند تا خوانندگان را با مراحل اجرای این روش بیشتر آشنا کنند.  نرم افزارهای گوناگون و ویژه تحلیل محتوا استفاده از این روش را بسیار آسان تر و متداول تر  کرده اند. در فصل پایانی کتاب چگونگی کاربرد برخی از آنها بررسی شده است.