۰۷ شهريور ۱۳۹۵ ۰۷:۰۴
Naghsh e jahan v masjed sheikh lotfolah (2)

در ادامه برنامه‌های فرهنگی دوره دانش افزایی زبان و ادبیات فارسی، فارسی‌آموزان از چهل ستون، میدان امام (نقش جهان)، مسجد شیخ لطف‌الله بازدید کردند. پس از بازدید از این اماکن تاریخی از بخش‌های مختلف بازار سنتی اصفهان خرید کردند.

به گزارش عطنا، در بازدید امروز، مثل سایر بازدیدها، مثل همیشه گرفتن عکس‌های یادگاری و سلفی، از اولین کارهایی بود که دانشجویان انجام دادند.

جمیز فارسی‌آموز انگلیسی این مکان را نمونه عالی معماری ایران توصیف کرده و می‌گوید: معماری این بنا، شاهکاری بی‌نظیر زیباست!

گفتنی است چهل‌ستون در زمان شاه عباس اول ساخته شد و اسمش جهان‌نما بود سپس به دلیل الحاق بخش ستون‌دار به چهل ستون تغییر می‌کند. در گذشته به بناهای ستون‌دار چهل‌ستون می‌گفتند. از بخش‌های جالب توجه این بنا استخر ورودی، ایوان ستون‌دار و تالار آئینه که طرفین آن منقش به نقاشی وقایع تاریخی مهم دوران پادشاه صفوی است.

بخش بعدی بازدید از میدان امام یا میدان نقش جهان بود. پیرامون این میدان دویست حجره دو طبقه قرار دارد. افزون بر آن چهار بنای عالی‌قاپو، مسجد شاه، مسجد شیخ لطف‌الله و سردر قیصریه نیز در میانه چهار ضلع این مستطیل ساخته شده‌اند.

فارسی‌آموز صربستانی درباره این میدان گفت: آنچه برایم جالب است حضور مردم با خانواده‌های‌شان در میدان است. مردم اصفهان شام خود را به همراه خانواده در این میدان میل می‌کنند و دیدن این صحنه بسیار جذاب است.

از بخش‌های جذاب برای فارسی‌آموزان بازدید مسجد شیخ لطف الله بود. مسجد شیخ لطف‌الله از شاهکارهای معماری و کاشی‌کاری قرن یازدهم است و به فرمان شاه عباس اول در مدت 18 سال بنا شده است.

شاید متمایزترین قسمت این مسجد با مساجد دیگر، نداشتن مناره باشد. جالب‌ترین بخش این بنا برای فارسی‌آموز نقش بستن طاووس در درون گنبد بود برای رویت این طاووس در درون گنبد باید اول ورودی مسجد می‌ایستادید و به داخل گنبد خیره می‌شدید. این برای بیشتر فارسی‌آموزان شگفت‌آور بود.

کوین فارسی‌آموز آمریکایی در این باره اظهار کرد: من قبلا خیلی در مورد آثار تاریخی دوره صفوی خواندم ولی آنچه امروز دیدم از تصوری که از اینجا در ذهن داشتم بهتر بود.

گفتنی است این مسجد مخصوص خانواده سلطنتی بود و از دو بخش زمستانه و تابستانه تشکیل شده است.

فارسی‌آموزان در انتها بازار سنتی اصفهان سوغاتی‌های متعددی خصوصا گز خریدند. فارسی آموز لهستان از گز به عنوان سفیری از اصفهان نام برد که با خود به عنوان سوغات به لهستان خواهد برد.

فارسی آموز ترکیه‌ای که خرید زیادی کرده بود گفت: من چهار خواهر و یک برادر دارم بنابراین باید برای همه اعضای خانواده‌ام خرید می‌کردم به خاطر همین خریدم زیاد شد.

شایان ذکر است هشتاد و سومین دوره دانش‌افزایی زبان و ادبیات فارسی توسط بنیاد سعدی و دانشگاه علامه طباطبائی، از تاریخ ۱۲ مرداد تا 7 شهریور سال جاری، با حضور بیش از ۲۰۰ فارسی‌آموز از ۴۱ کشور جهان برگزار شد.

گزارش تصویری بازدید از چهل‌ستون را در گالری زیر ببینید.

[gallery columns="5" ids="48403,48404,48405,48406,48407,48408,48409,48410,48411,48412,48413,48414,48415,48416,48417,48418,48419,48420,48421,48422,48423,48424,48425,48426,48427" orderby="rand"]

تصاویر زیر بازدید فارسی‌آموزان از نقش جهان و مسجد شیخ لطف الله را پیش روی شما قرار می‌دهد.