۰۵ تير ۱۳۹۵ ۱۰:۳۸

asia 00

تایمزهایراجوکیشن فهرست 200 دانشگاه برتر آسیایی را منتشر کرد، 8 دانشگاه ایرانی در این رتبه‌بندی حضور داشتند.

به گزارش عطنا و به نقل از آنا، این پایگاه رتبه‌بندی که یکی از نظام‌های معتبر بین‌المللی است که از سال 2004 دانشگاه‌ها را رتبه‌بندی می‌کند. پایگاه رتبه‌بندی تایمز از سال 2013 تاکنون به صورت سالانه رتبه‌بندی دانشگاه های آسیایی را نیز انجام می‌دهد. در این رتبه‌بندی همانند رتبه‌بندی جهانی تایمز، از 13 شاخص کاربردی در قالب 5 معیار کلی آموزش، پژوهش، استنادات، درآمد صنعتی و وجهه بین‌المللی به ترتیب با وزن‌های 25%، 30%، 30%، 7.5% و 7.5% استفاده می‌شود.

سیزده شاخص رتبه‌بندی تایمز عبارتند از:

• میانگین تعداد استنادها به ازای مقالات منتشر شده (در معیار استنادها)

• بررسی شهرت پژوهشی

• تعداد مقالات منتشر شده به ازای اعضای هیأت علمی

• درآمد پژوهش (در معیار پژوهش)

• بررسی شهرت آموزشی

• نسبت مدرک دکتری ارائه شده از سوی مؤسسه به تعداد اعضای هیأت علمی

• نسبت تعداد کل دانشجویان به اعضای هیأت علمی

• نسبت مدرک دکتری به کارشناسی ارائه شده توسط مؤسسه

• درآمد مؤسسه نسبت به تعـداد اعضای هیأت ­علمی (در معیار آموزش)

• نسبت اعضای هیأت علمی بین‌المللی به بومی

• نسبت دانشجویان بین‌المللی به بومی

• سهم مقالات منتشر شده مشترک با نویسندگان همکار بین‌المللی (در معیار وجهه بین المللی)

• درآمد پژوهشی حاصل از صنعت به ازای اعضای هیأت علمی (در معیار درآمد صنعتی)

در رتبه‌بندی سال 2017 تایمز که چهارمین دوره رتبه‌بندی دانشگاه آسیایی است 200 دانشگاه برتر این قاره معرفی شدند. در سال 2016 تعداد دانشگاه های برتر ایران نیز از 3 دانشگاه در سال گذشته به 8 دانشگاه ارتقا یافته است و به لحاظ تعداد دانشگاه های برتر در منطقه آسیا ایران رتبه 7 آسیا و 2 خاورمیانه را کسب کرده است.

200 دانشگاه از 22 کشور آسیایی حضور دارند که دانشگاه­‌های کشور‌های بنگلادش، اندونزی، اردن، عمان، پاکستان و قطر برای اولین بار به رتبه‌بندی آسیایی تایمز راه پیدا کردند.

ژاپن و چین با 39 دانشگاه بیشترین تعداد دانشگاه را در این رتبه‌بندی دارند، کره‌جنوبی و تایوان نیز با 24 دانشگاه در رتبه دوم قرار دارند. هند و ترکیه هم بالاتر از ایران ایستاده‌اند و ایران در رده هفتم است.

10 دانشگاه اول آسیایی

asia 01