به گزارش عطنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه، در ابتدای این نشست دکتر جمعه پور مدیر گروه آموزشی برنامهریزی شهری و منطقهای، به اهمیت مسئله تغییرات اقلیمی و آلودگی هوا پرداخت و از استادان و مدعوین درخواست توضیح مختصری در خصوص این موضوع را داشت.
دکتر یوسف رشیدی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی طی سخنانی با اشاره به زمان آغاز آلودگی هوای تهران از سال 1375، اذعان داشت: علیرغم پیشرفتهای چشمگیر از نظر فنی و تأکید بر لزوم پیگیری و تلاش برای اجرای مدیریت یکپارچه شهری، در این زمینه موفقیتی حاصل نشده است.
وی افزود: عدم توجه به کاربری اراضی، حمل و نقل عمومی و مدیریت شهری از مسائل مهمی است که تهدید جدی در این زمینه به شمار میآید.
معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم نیز در ادامه به بحث تغییرات اقلیمی و آییننامههای اجرایی در این زمینه و تغییرات استانداردهای مراکز معاینه فنی و استفاده از بنزین یورو 4 اشاره داشت.
مسعود زندی افزود: طبق گزارشات این مرکز شهر تهران در سال گذشته 105 روز در حالت ناسالم بوده است.
دکتر علی خاکساری نیز در این نشست با اشاره به مشکلات حمل و نقل عمومی در شهر گفت: استفاده از خودروی شخصی منطقیترین کاری است که یک شهروند ایرانی انجام میدهد چرا که حمل و نقل عمومی قادر به پاسخگویی نیاز شهروندان نمیباشد.
دکتر محمد شیخی نیز در این خصوص بر نقش برنامهریزی منطقهای و شهری در رفع این معضل اشاره کرد و ضمن تایید دیدگاه دکتر رشیدی به عدم وجود مدیریت همهجانبه تاکید کرد.
در ادامه دکتر میترا عظیمی به سیاستهای اجرا شده در رفع معضلات آلودگی هوای شهر تهران و میزان موفقیت این سیاستها در رفع این معضل اشاره داشت. وی موتور سیکلت را به عنوان یکی از عوامل اصلی آلودگی هوای شهر تهران معرفی کرد.
در پایان این نشست نیز دکتر جمعهپور با جمعبندی مباحث طرح شده، خاطرنشان کرد: مشکل تغییرات اقلیمی و آلودگی هوای تهران، موضوعی چند وجهی است.