مراسم تودیع و معارفه رئیس مرکز مطالعات گردشگری دانشگاه با حضور دکتر احمدوند معاون پژوهشی دانشگاه، دکتر الفت رئیس دانشکده مدیریت و حسابداری، دکتر نیسی مدیر امور پژوهشی دانشگاه، دکتر محمود زاده رئیس سابق مرکز مطالعات گردشگری و دکتر اسماعیل قادری رئیس جدید این مرکز و چند تن دیگر از مسئولان دانشگاه هفدهم اسفند ماه در محل دفتر معاون پژوهشی دانشگاه برگزار شد.
به گزارش عطنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه، در ابتدای این مراسم دکتر احمدوند ضمن تقدیر از زحمات دکتر محمودزاده در دوره مسئولیت این مرکز اظهار داشت: بحث محیط زیست یکی از اولویت های جهانی قلمداد می شود و به لحاظ اهمیت جایگاه مهمی دارد.
وی ادامه داد: همایش بین المللی گردشگری نقطه درخشانی در فعالیت های این پژوهشکده بود و گروه گردشگری دانشکده مدیریت و حسابداری سهم بسزایی در کسب این دستاورد داشت.
دکتر احمدوند تصریح کرد: انرژیهای زیادی را صرف کرده ایم تا از لغو امتیاز پژوهشکده جلوگیری نماییم و خوشبختانه این مرکز توانسته است با جذب حدود 6 میلیارد اعتبار پژوهشی فعالیتهای خوبی را دنبال نماید. وی اضافه کرد: با دانشکده ها هماهنگ هستیم و تمایل نداریم خارج از چارچوب دانشکده ها فعالیت نماییم، اگر بناست این پژوهشکده ها در دل دانشکده ها باشند لازم است فعالیت های آنها با هماهنگی و ارائه گزارش به ریاست دانشکده ها صورت گیرد، در غیر اینصورت امکان فعالیت دشوار خواهد بود.
وی با اشاره به وجود معضلاتی در سایر پژوهشکده ها، خواستار استقلال در انجام امور تحقیقاتی و طرحهای پژوهشی پژوهشکده ها شد و افزود: لازم است پژوهشکده ها، پروژه های تحقیقاتی بیرون از دانشگاه بگیرند و به فعالیت های خود ادامه دهند؛ که در این راه هر کمکی از دستمان بربیاید دریغ نخواهیم کرد، ولی همچنان مشکلات ساختاری کمابیش وجود دارند.
دکتر احمدوند با بیان ضرورت دارا بودن اختیارات حداقلی پژوهشکده ها اضافه کرد: پژوهشکدههای ما باید اختیارات حداقلی داشته باشند و لازم است با استقلال در اداره امور و اختصاص حساب مشخص درآمدهای کسب شده در درون خود پژوهشکده صرف شود.
معاون پژوهشی دانشگاه در ادامه سخنانش با اشاره به وضعیت پژوهشکده علوم اقتصادی تصریح کرد: پژوهشکده علوم اقتصادی با وجود ردیف مسقل مالی اختیار صرف آن را ندارد. وی افزود: سال گذشته این پژوهشکده توانست 3 میلیارد اعتبار در اختیار دانشگاه قرار دهد.
دکتر احمدوند در پایان سخنانش ضمن تقدیر از زحمات دکتر محمودزاده، دکتر قادری را به عنوان رئیس جدید مرکز مطالعات گردشگری معرفی نمود.
در ادامه این مراسم دکتر محمودزاده در سخنانی به بیان مشکلات این مرکز اشاره کرد و اظهار داشت: مرکز مطالعات گردشگری در سال 84 وضعیت نابسامانی داشت ولی با یاری خدا و مساعدت مسئولان محترم دانشگاه در سال گذشته تجهیزات این مرکز قابل استفاده و طرح های تحقیقاتی خوبی در آن به انجام رسید. وی افزود: متاسفانه در گذشته سازمان میراث گردشگری به عنوان متولی این حوزه در کشور، شناخت چندانی از پژوهشکده مطالعات گردشگری دانشگاه علامه طباطبائی نداشت ولی این مرکز با برگزاری نشست های علمی، نشست های تخصصی و چاپ 20 هزار جلد "کتاب سفر" اقدام ارزنده ای انجام داد و در شناساندن هرچه بیشتر این مرکز گام موثری برداشت.
سپس دکتر قادری رئیس جدید این مرکز نیز در سخنانی با تشکر از حسن اعتماد رئیس دانشگاه به وی اظهار داشت: چالش اصلی در حوزه گردشگری به متولی اصلی آن یعنی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بر میگردد و متاسفانه با وجود نفوذ سازمانی در این زمینه، مشکلاتی در این زمینه وجود دارد.
وی در خاتمه خاطر نشان کرد: رقیب اصلی مرکز مطالعات گردشگری دانشگاه علامه طباطبائی، دانشگاه علم و فرهنگ است و امید داریم با ارائه برنامه ها در این زمینه و تأمین نیروی انسانی متخصص و کارآمد فعالیت های علمی و پژوهشی و تحقیقاتی ارزشمندی را در سطح کشور به انجام برسانیم.