۱۶ بهمن ۱۳۹۳ ۰۶:۵۰
کد خبر: ۳۱۴۵
khezrian

استاد دانشگاه علامه طباطبائی و عضو شورای سیاستگذاری جمعیت اسلامی فارغ التحصیلان مالزی طی گفتگویی با خبرنگار باشگاه خبری علامه طباطبایی (عطنا) از تجربیات تحصیلی خود در کشور مالزی و کیفیت آموزش در این کشور گفت.


Mojtaba_Atna


دکتر مجتبی خضریان در پاسخ به پرسش خبرنگار عطنا در خصوص کیفیت زندگی دانشجویی و آموزش در این کشور اظهار داشت: اسکان دانشجویان، نسبتا مناسب و جوابگوی ایشان بود. در کنار آن نیز سیستم تدریس و آموزش، متفاوت از ایران است و بیشتر به عنوان سیستمی پژوهش محور که از ابزارهای تحقیق حرفه ای بهره می گیرد مطرح است این درحالی است که من در ایران با دانشجویان ارشدی مواجه شده ام که با مفاهیم و روش تحقیق و پژوهش آشنایی ندارند یا معلومات آنها در این حوزه بسیار اندک است.


مشاور سابق رایزنی علمی جمهوری اسلامی ایران در جنوب شرق آسیا در مورد نقاط  قوت دانشگاه های این کشور افزود: امکانات بسیار خوبی در اختیار دانشجویان است و از آن جایی که دانشگاه صنعتی بودیم، وقتی برای استاد پروژه ای تعریف می کردیم به لحاظ امکانات کمبود چشمگیری نداشتیم. به طور کلی باید بگویم که شیوه تدریس و امکانات در مالزی از برخی جهات در مقایسه با ایران از کیفیت بالاتر و شرایط مطلوب تری برخوردار است.


خضریان در مقام مقایسه شیوه تدریس اساتید گفت: اساتید در مالزی، مسائل را به خود دانشجویان واگذار و در آخر میزان صحت و دقت آن را بررسی می کردند اما در ایران، اساتید راه را نشان می دهند و از ابتدا تا انتها، همراه و در کنار دانشجویان هستند.


استاد دانشگاه علامه طباطبائی در پاسخ به سوال خبرنگار عطنا مبنی بر اینکه « راهنمایی شما به افرادی که می خواهند برای تحصیل از ایران خارج شوند، چیست؟» گفت: به نظر من کسانی که شرایط تحصیل در ایران را دارند بهتر است در داخل ادامه تحصیل دهند چون در اینصورت موقعیت های کاری در دسترس تر و فراهم تر است نسبت به زمانیکه پس از مدتی باز می گردند در حالیکه در صورت عدم حضور باید مدتی تلاش کنند تا خودی نشان دهند و شناخته شوند.


وی در خصوص پذیرش موسسات گوناگون تصریح کرد: موسسه های آزاد که apply  (پذیرش) می گیرند را به هیچ عنوان راه درستی برای تحصیل نمی دانم. کسانی در دانشگاه ها هستند که این کار را بدون هیچ هزینه ای انجام می دهند. همچنین دانشگاه ها، سامانه های online apply (درخواست آنلاین) دارند که این کار را میتوان به صورت مستقیم انجام داد.


این دانش آموخته دانشگاه های مالزی در پایان با اشاره راه اندازی جمعیت اسلامی فارغ التحصیلان مالزی خاطرنشان کرد: ما با هدف همکاری های صنعتی و استفاده از تجارب موفق اقتصادی در مالزی و معرفی ظرفیتهای تجاری، فنی مهندسی و صنعتی برای مشاوره و در سرمایه گذاری و صادرات ایران، تعاملات بین دانشگاهی و استفاده از ظرفیتهای مالزی جهت مرتفع نمودن برخی مشکلات در حوزه پژوهش و بکارگیری تجارب مدیریتی موفق آنها مبتنی بر بومی سازی و همچنین انتقال اساتید این جمعیت را راه اندازی نمودیم و کمک به توسعه و ارتقای علمی و پژوهشی در کشور مبنای عمل ما هست.


مصاحبه: رامین علیزاده

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار