۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ ۱۲:۵۱
کد خبر: ۳۰۶۰۶۷

به گزارش عطنا، آیین روز روان‌شناس و مشاور و تقدیر از روان‌شناسان و مشاوران دانشگاه علامه طباطبائی با حضور دکتر شجاع احمدوند، سرپرست دانشگاه و جمعی از روان‌شناسان و مشاوران در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد پردیس مرکزی برگزار شد.

دکتر احمدوند در این آیین ضمن تبریک روز روان‌شناس و مشاور به موضوع روانشناسی و اهمیت آن در جامعه به عنوان یک دانش کاربردی و عملی پرداخت و گفت: روان‌شناسی فقط یک دانش نظری نیست بلکه دانشی است که با روح و روان انسان سر و کار دارد.

وی به تاریخچه برخورد با مشکلات روحی و روانی اشاره کرد و گفت: در گذشته با افراد مبتلا به مشکلات روانی، به روش‌های غیر انسانی برخورد می‌شد. با توسعه علم پی بردند که وجود انسان دو بخش جسمی و روحی دارد و برای درمان مشکلات روحی نیاز به روان درمانگر و مراکز روان درمانی است.

سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی با تاکید بر اهمیت همدلی و اخلاق در کار روان‌شناسی بیان کرد: روان‌شناس باید به بازسازی و تلطیف ذهن انسان بپردازد و امید را در افرادی که ناامید شده‌اند، بازیابی کند. روان‌شناس فقط یک درمانگر بیماری‌های روانی نیست بلکه مرزبان سلامتِ روان انسان‌ها است. روان‌شناس کسی است که تفاوت میان «گوش دادن و شنیدن» و «دانستن و فهمیدن» را درک می‌کند و در دنیای پرهیاهوی امروز می‌تواند صدای درون انسان‌ها را بشنود و راهکار‌هایی برای درمان ارائه دهد.

جامعه نیازمند روان‌شناسان همدل و عملگرا است

وی در ادامه به توانمندی و تخصص تیم روان‌شناسی و مشاوره دانشگاه علامه طباطبائی اشاره و اظهار کرد: گروه مشاوره و روان‌شناسی این دانشگاه از قویترین گروه‌ها است و همیشه استادان فرهیخته و شاخصی در این گروه‌ها حضور داشته‌اند. هدف این دانشگاه تربیت دانشجویانی است که بتوانند به جامعه کمک کنند. تلاش ما در این دانشگاه بر این است که روان‌شناسی را نه فقط در قالب یک دانش نظری و تئوری بلکه در قالب یک دانش کاربردی و عملی پیش ببریم تا بتوانیم به جامعه کمک کنیم.

احمدوند تاکید کرد: جامعه امروز ما نیازمند روان‌شناسانی است که همدل باشند و دانشی عملگرایانه داشته باشند. همچنین نیازمند روان‌شناسانی است که بتوانند بین علم و اخلاق پلی بزنند و افراد را به سمت اخلاق راهنمایی کنند.

وی در پایان با تقدیر از تلاش‌های استادان و دانشجویان حوزه روان‌شناسی، به اهمیت برگزاری نشست‌های علمی و همکاری‌های بین‌رشته‌ای اشاره و ابراز امیدواری کرد که این نشست‌ها ادامه یابد و به بهبود وضعیت روانی جامعه کمک کند.

حمیدرضا مقامی، معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی نیز ضمن تبریک روز روان‌شناس و مشاور، به اهمیت نقش مشاوران در دانشگاه و جلوگیری از بحران‌های اساسی اشاره و اظهار کرد: مشاوران به دلیل ایفای نقش‌های متنوع از جمله مادر، پدر، معلم و استاد، در زندگی دانشجویان تأثیرگذار هستند.

وی با اشاره به تغییرات اجتماعی و اقتصادی و چالش‌های جدیدی که دانشجویان با آن مواجه‌اند، بر لزوم مشاوره‌های فراتر از زمانه کنونی تأکید کرد و گفت: آمار‌های جهانی نشان می‌دهد خدمات مشاوره می‌تواند به کاهش خودکشی و آسیب‌های اجتماعی کمک کند. به عنوان مثال، گزارش WHO در سال ۲۰۲۱ نشان می‌دهد که خدمات مشاوره می‌تواند تا ۳۰ درصد خودکشی‌ها را کاهش دهد.

جامعه نیازمند روان‌شناسان همدل و عملگرا است

مقامی همچنین به بیان آمار‌های نگران‌کننده‌ای از وضعیت روانی دانشجویان پرداخت و گفت: ۴۷ درصد دانشجویان دچار اضطراب، ۵۷ درصد آن‌ها دچار غم و ناراحتی و ۳۵ درصد نیز دچار خشم هستند؛ بنابراین نیاز است که سلامت روان و سبک زندگی دانشجویان بررسی و برای رفع ناهنجاری‌های آن راهکار ارائه شود.

وی در ادامه با اشاره به تأثیر شبکه‌های اجتماعی بر رفتار و افکار دانشجویان، افزود: ۸۹ درصد دانشجویان از این شبکه‌ها استفاده می‌کنند که می‌تواند به فرسودگی و عادت‌های نادرست منجر شود. همچنین مصرف دخانیات در دانشگاه‌ها نسبت به گذشته بالا رفته است؛ بنابراین یک بازتعریف از سبک زندگی امروز دانشجویان و ارائه راهکار‌های جدید، ضروری به نظر می‌رسد.

دکتر ابراهیم نعیمی، دانشیار گروه مشاوره دانشگاه علامه طباطبائی نیز با اشاره به تجربه‌ها و فعالیت خود در دفتر مشاوره و سبک زندگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: با توجه به ارتباطی که با دانشگاه‌های سراسر کشور داشتم، دانشگاه علامه طباطبائی با برنامه‌های خلاقانه و ابتکاری، جزو دانشگاه‌های پیشرو و فعال در حوزه روان‌شناسی و مشاوره است.

جامعه نیازمند روان‌شناسان همدل و عملگرا است

وی اظهار کرد: هدف اصلی همه ما، ایجاد حال خوب و کاهش اضطراب دانشجویان است تا آن‌ها بتوانند با انگیزه و توان بیشتری دوران تحصیلی خود را پشت سر بگذارند و به عنوان عناصر سازنده در جامعه فعالیت کنند.

نعیمی به تلاش نسل جوان برای رسیدن به خوشبختی اشاره و تاکید کرد: خوشبختی، حاصل تلاش و کاهش توقعات است. ایجاد نگرش مثبت و تلاش در دانشجویان بسیار اهمیت دارد تا آن‌ها از این مسیر بتوانند به دستاورد‌های بزرگ دست یابند.

حسین سلیمی بجستانی عضو پیشکسوت دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به موثر و جذاب بودن حرفه روان‌شناسی و مشاوره، بر اهمیت شفای ذهن انسان‌ها از طریق گفتن، نوشتن و خواندن تأکید کرد و گفت: مشاوران را در این زمینه جایگاه ویژه‌ای دارند.

جامعه نیازمند روان‌شناسان همدل و عملگرا است

وی به ارزش آبروی حرفه‌ای مشاوران اشاره و بر لزوم ارتباط با مردم و درک مشکلات روزمره آن‌ها تأکید کرد و گفت: مشاوران باید نسبت به بحران‌های اجتماعی و اقتصادی حساس باشند چراکه به نوعی درمانگران واقعی جامعه به شمار می‌روند.

مهدی وجدانی همت، مدیر مرکزمشاوره و سبک زندگی دانشگاه علامه طباطبائی نیز به ارائه گزارش بخشی از عملکرد این مرکز پرداخت و افزود: ما خدمات مختلفی در حوزه روان‌شناسی و مشاوره به ۹ گروه هدف ارائه می‌دهیم.

وی با اشاره به ارائه درس مهارت‌های زندگی در دانشگاه، گفت: در هر ترم، حدود هزار و ۴۰۰ دانشجوی ورودی جدید در واحد درسی مهارت‌های زندگی شرکت می‌کنند. همچنین کمیسیون موارد خاص دانشگاه در هر سال به بررسی مشکلات تحصیلی حدود ۶۰۰ دانشجو که ناشی از مسائل روان‌شناختی است، می‌پردازد.

وجدانی همت از اجرای طرح «پات» در دانشگاه سخن گفت و افزود: این طرح برای نخستین بار از سوی دانشگاه علامه طباطبائی و در این دانشگاه برای پیشگیری از افت تحصیلی دانشجویان ارائه شد و پس از آن به عنوان طرح ملی به ۶۶ دانشگاه دیگر نیز ابلاغ شده است.

جامعه نیازمند روان‌شناسان همدل و عملگرا است

وی گفت: مرکز مشاوره دانشگاه علامه طباطبائی در سال ۱۴۰۴ رویکرد‌های پیشگیرانه و دانشجومحور را گسترش و خدمات روان‌شناختی را بر اساس نیاز‌های هر دانشکده تفکیک خواهد کرد. هدف این است که تمام فعالیت‌ها به سمت بهبود دسترسی و کیفیت خدمات مشاوره‌ای برای دانشجویان و دیگر گروه‌های هدف حرکت کند.

در بخش دیگری از این آیین استادان و اعضای هیئت علمی به ارائه تجربه‌ها، نظر‌ها و پیشنهاد‌های خود در حوزه روان‌شناسی و مشاوره پرداختند.

در پایان این مراسم نیز از استادان دانشکده روا‌نشناسی و علوم تربیتی و کارکنان مرکز مشاوره و بهداشت روان دانشگاه تقدیر شد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
هنر و فرهنگ1
کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم
کتاب چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی منتشر شد:

کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم

کتاب«چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی»جدیدترین اثر دکتر هادی خانیکی با گردآوری وتدوین حبیب راثی تهرانی، با نگاهی ارتباطی به بیماری کرونا، به‌تازگی ازسوی مرکز نشر دانشگاهی منتشر و راهی بازار نشر شده است.
هنر و فرهنگ2
دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد
معرفی کتاب: "دروازه بانی"، اثر پاملا شومیکر، ترجمه دکتر حسین افخمی:

دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد

بنابر نظر پاملا شومیکر، استعاره "دروازه‌بانی" را می‌توان برای هرموقعیت تصمیم گیری و با هرمیزان اطلاعات به کار برد؛ چه این انتقال از طریق کانال‌های جمعی و چه از طریق کانال های بین‌فردی باشد.
انجمن های علمی
سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد
به همت انجمن سواد رسانه ای ایران و با همکاری فرهنگسرای رسانه، ساترا و مجمع رصتا؛

سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد

همایش و وبینار بین‌المللیِ«معرفی رهیاری(کوچینگ) نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی»، از سوی انجمن سواد رسانه ای ایران و باهمکاری فرهنگسرای رسانه،ساترا ومجمع رصتا برگزار شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار