عطنا- جشنواره نوروزی دانشگاه علامه طباطبائی با عنوان «ایران ما؛ همآوایی رنگها»، با هدف پاسداشت آیینهای نوروزی، تقویت همدلی و شناخت بیشتر فرهنگ اقوام مختلف ایرانی، به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی این دانشگاه در فضایی پرشور در حال برگزاری است.
در این جشنواره، بیش از ۱۰ گروه از اقوام مختلف استانهای ایلام، آذربایجان، گیلان، سیستان و بلوچستان، لرستان، خوزستان، فارس، چهارمحال و بختیاری، سمنان، خراسان رضوی، قزوین، گلستان و ... حضور دارند که هر کدام به ارائه و معرفی آیینها، فرهنگ، هنرهای سنتی، لباسها و غذاهای محلی خود میپردازند.
دکتر فائز دینپرست، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی در آیین آغازین این جشنواره ضمن خوشامدگویی به حاضران، به اهمیت تنوع فرهنگی و زیباییهای ایران اشاره کردو گفت: این برنامه به بهانه نوروز و به منظور نمایش همبستگی و صداقت ایرانیان از نقاط مختلف کشور برگزار شده است. قدرت و قوت ملت ایران در هماهنگی و همصدایی آنها نهفته است.
وی با قدردانی از تلاشهای برگزار کنندگان جشنواره و همکاری سازمان امور عشایر بیان کرد: این برنامه فرصتی برای شادابی و نشاط دانشجویان و دانشگاهیان است و امیدوارم همه از برنامههای پیشبینی شده نهایت استفاده را ببرند.
دکتر دینپرست اظهار کرد: برگزاری چنین برنامههایی در دانشگاهها کمسابقه است. این برنامهها نشاندهنده زیباییهای فرهنگی ایران است.
در بخش دیگری از این آیین دکتر جهانبخش میرزاوند، رئیس سازمان امور عشایر ایران به اهمیت جامعه عشایری و نقش آن در تاریخ و جغرافیای کشور اشاره و بر لزوم همکاری دانشگاهها با جامعه عشایر تأکید کرد.
وی با بیان اینکه دانشگاهها باید به دل عشایر بروند و دانشجویان را به شناخت این جامعه ترغیب کنند، نه اینکه فقط نمایشگاههایی در دانشگاهها برگزار کنند، از دانشگاه علامهطباطبائی به عنوان یکی از بزرگترین دانشگاههای علوم انسانی خواست که به تحقیق و تدریس در زمینه زندگی و فرهنگ عشایر بپردازد و رشتههای مرتبط با جامعهشناسی عشایری را راهاندازی کند.
دکتر میرزاوند همچنین به اهمیت حفظ هویت ایرانی اسلامی و فرهنگ عشایر اشاره کرد و گفت: جامعه عشایری نماد اقتصاد مقاومتی و تولیدکنندهای با کمترین امکانات است.
وی همچنین به چالشهای اقتصادی کشور اشاره و تأکید کرد: جامعه عشایری میتواند در عبور از اقتصاد تکمحصولی و بدون نفت به کشور کمک کند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران با انتقاد از عدم توجه دانشگاهها به جامعه عشایری، خواستار توجه بیشتر به این جامعه و فرهنگ آن شد و همچنین بر لزوم همزیستی مسالمتآمیز اقوام و مذاهب تأکید کرد.
در پایان، وی از دانشگاهها خواست به تحقیق در زمینههای مرتبط با توسعه روستایی و عشایری بپردازند و به حفظ و معرفی فرهنگ ایرانی اسلامی کمک کنند.
گفتنی است این جشنواره تا ۲۷ فروردین ماه ۱۴۰۴ پذیرای بازدید کنندگان است.