۲۷ خرداد ۱۴۰۲ ۰۷:۱۶
کد خبر: ۳۰۴۹۹۳

عطنا - جمعیت دانشجویان آموزش عالی در کشور تقریباً ۳ میلیون نفر است که از این تعداد، ۸۵ درصد از آن‌ها مجرد هستند. طبق داده‌های طرح آمارگیری نیروی کار، در سن ۲۳ سالگی (میانگین سن ازدواج زنان در کشور)، ۷۳ درصد زنان دانشگاه‌رفته مجردند. در همین سن زنان دانشگاه‌نرفته تنها ۲۹ درصد مجردند. همچنین در ۲۷ سالگی (میانگین سن ازدواج مردان در کشور)، مردان دانشگاه‌رفته، ۷۰ درصد و مردان دانشگاه‌نرفته ۴۹ درصد مجردند.

از سوی دیگر نرخ باروری کل در ایران طی دو دهه گذشته کمتر از حد جانشینی جمعیت بوده است. به همین علت نیز سیاست‌های کلی «جمعیت»، ابلاغی رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۹۳، بر رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزند و کاهش سن ازدواج، تأکید می‌کند.

با توجه به نقش پررنگ دوره آموزش عالی در عدم تأهل و تأخیر در ازدواج جمعیت بزرگی از ایرانیان و در راستای اجرایی شدن سیاست‌های کلی جمعیت، در این گزارش پیشنهاد‌هایی برای اصلاح دوره آموزش عالی ارائه شده است.

«حذف ۳۰ درصد از سرفصل رشته‌ها به دلیل غیرضروری یا تکراری بودن» «تبدیل واحد‌های اجباری عمومی به واحد‌های اختیاری یا غیرحضوری یا خودخوان» «افزایش سقف غیبت به نیمی از جلسات حضوری (برای افراد متأهل و شاغل)» «عدم‌ تغییر حقوق اساتید ضمن کاهش واحد‌های موظفی» «امکان آموزش مجازی در ساعات دلخواه» «استفاده کامل از ۳ ماه تابستان برای آموزش و استفاده بهینه از ساعات هفته» «افزایش سقف واحد‌های قابل اخذ در یک نیمسال تحصیلی» «مرخصی تحصیلی به نفع دانشجویان شاغل یا متأهل یا دارای فرزند» راهکار‌های پیشنهادی برای اصلاح وضعیت موجود است.

برای مطالعه متن کامل گزارش اینجا کلیک کنید.

عطنا را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
هنر و فرهنگ1
کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم
کتاب چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی منتشر شد:

کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم

کتاب«چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی»جدیدترین اثر دکتر هادی خانیکی با گردآوری وتدوین حبیب راثی تهرانی، با نگاهی ارتباطی به بیماری کرونا، به‌تازگی ازسوی مرکز نشر دانشگاهی منتشر و راهی بازار نشر شده است.
هنر و فرهنگ2
دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد
معرفی کتاب: "دروازه بانی"، اثر پاملا شومیکر، ترجمه دکتر حسین افخمی:

دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد

بنابر نظر پاملا شومیکر، استعاره "دروازه‌بانی" را می‌توان برای هرموقعیت تصمیم گیری و با هرمیزان اطلاعات به کار برد؛ چه این انتقال از طریق کانال‌های جمعی و چه از طریق کانال های بین‌فردی باشد.
انجمن های علمی
سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد
به همت انجمن سواد رسانه ای ایران و با همکاری فرهنگسرای رسانه، ساترا و مجمع رصتا؛

سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد

همایش و وبینار بین‌المللیِ«معرفی رهیاری(کوچینگ) نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی»، از سوی انجمن سواد رسانه ای ایران و باهمکاری فرهنگسرای رسانه،ساترا ومجمع رصتا برگزار شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار