۰۸ بهمن ۱۴۰۱ ۰۷:۰۴
کد خبر: ۳۰۴۶۲۵

عطنا - کتاب سیاسی سازی نظامی گنجوی در دوران مدرن تا دو هفته دیگر به بازار خواهد آمد. این کتاب توسط قدرت قاسمی پور به فارسی ترجمه شده است.

این کتاب به بررسی اظهارت خلافِ تاریخ، تفسیرهای نادرست و تحریفاتِ آشکارِ مرتبط با شاعر بزرگ ایرانی، نظامی گنجوی، می‌پردازد که از زمان کارزار اتحاد جماهیر شوروی برای بزرگداشت هشتصدمین سال‌گرد او شروع شد.

نویسندگانِ این کتاب هم به تحلیل انتقادیِ استدلال‌ها و اظهارتی می‌پردازند که ابتدائاً از سوی مکتب شرق‌شناسی اتحاد جماهیر شوروی مطرح شده بود، هم به تحلیل گفته‌هایی می‌پردازند که در نوشته‌های ملی‌گرایانۀ معاصر راه یافته و می‌خواهند تصویر نادرستی از پیشینۀ زندگی و میراثِ فرهنگی نظامی ارائه دهند. بررسی تحریفاتِ آشکاری همچون انتساب ادّعاییِ دیوانی ترکی به نظامی گنجوی و انتساب اشعاری جعلی به او‌ـ که نخست‌بار در جمهوری سوسیالیستیِ آذربایجان چاپ شدند و سپس به نوشته‌های فارسی هم راه یافتندـ در کانون توجّه نویسندگان این کتاب است.

یکی از دستاوردهای مهم کتابِ حاضر این است که سه منبع تاریخیِ بی‌نظیر را درخصوص ساکنانِ ارّان و آذربایجان مورد تأکید قرار داده‌است؛ منابعی که پیشتر مورد توجّه نبوده‌اند. این منابع اطلاعاتی را دربارۀ اوضاع و احوالِ اجتماعی و قومیّتیِ جماعتِ شهرنشین ایرانیِ مسلمانِ آن سامان فراهم می‌آورند که برای بررسی جدّیِ ادبیّاتِ فارسی و فرهنگِ ایرانی در آن دوران ضرورتی انکارناپذیر است.

عطنا را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
هنر و فرهنگ1
کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم
کتاب چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی منتشر شد:

کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم

کتاب«چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی»جدیدترین اثر دکتر هادی خانیکی با گردآوری وتدوین حبیب راثی تهرانی، با نگاهی ارتباطی به بیماری کرونا، به‌تازگی ازسوی مرکز نشر دانشگاهی منتشر و راهی بازار نشر شده است.
فحش دادن بخشی از ابزار کار و سنت ماست!
حمایت بی‌شرمانه شاهین نجفی از فحاشی و توهین عناصر ضدانقلاب به مردم ایران:

فحش دادن بخشی از ابزار کار و سنت ماست!

شاهین نجفی خواننده هتاک، فحش دادن را بخشی از ابزار کار خود و از سنت‌های خود و عناصر ضد انقلاب دانست و خواست که مردم فحاشی کردن را به عنوان بخشی از فرهنگ و سنت‌های خود بپذیرند!!
هنر و فرهنگ2
دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد
معرفی کتاب: "دروازه بانی"، اثر پاملا شومیکر، ترجمه دکتر حسین افخمی:

دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد

بنابر نظر پاملا شومیکر، استعاره "دروازه‌بانی" را می‌توان برای هرموقعیت تصمیم گیری و با هرمیزان اطلاعات به کار برد؛ چه این انتقال از طریق کانال‌های جمعی و چه از طریق کانال های بین‌فردی باشد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار