۰۸ خرداد ۱۴۰۱ ۰۶:۵۰
کد خبر: ۳۰۳۸۹۶

عطنا- استاد جمعیت‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است: مشوق‌های اقتصادی شرط لازم برای افزایش باروری و فرزندآوری است؛ اما این سیاست‌ها در بستر ایجاد اشتغال و درآمدزایی اثرگذار است.

محمود مشفق در خصوص تاثیر عناصر تشویقی بر ازدواج و فرزندآوری عنوان کرد: مشوق‌های اقتصادی و اجتماعی در زمینه افزایش ازدواج و فرزندآوری در صورت وجود بستر و زمینه مساعد نتیجه‌بخش خواهد بود.

وی توضیح داد: به عنوان مثال، اشتغال، کاریابی و تناسب درآمد با شغل باید نیازهای زیستی زوجین را تامین کند. به عبارت دیگر، شرایط حداقلی از طریق ارتقای وضعیت معیشت خانوارها و کنترل تورم فراهم شود.

مشفق گفت: به اعتقاد برخی کارشناسان، کشورهای مرفه از منظر اقتصادی هم با کاهش جمعیت مواجه بوده و بنابراین دلیل نرخ رشد منفی صرفا ناشی از دشواری‌های اقتصادی نیست.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: در وضعیت اقتصادی مطلوب با تغییر نگرش‌ها و ارزش‌ها نسبت به گذشته می‌توان باروری را در سطح حداقل (جانشینی) حفظ کرد. اما با تغییر نگرش‌ها و ارزش‌ها و تحول در ساختارها و نهایتا تخریب وضعیت اقتصادی، حداقل سطح باروری نیز کاهش یافته و باید از "بدتر شدن اوضاع" جلوگیری کرد.
مشفق با تاکید بر ضرورت ایجاد ثبات در اقتصاد توضیح داد: به منظور این اقدام باید در شرایط اقتصادی خانوارها ثبات ایجاد شود. در بستر ایجاد اشتغال و درآمدزایی، سیاست‌های تشویقی می‌تواند اثرگذار باشد. در صورت بی‌توجهی به این مولفه‌ها، مشوق‌ها نیز بی‌اثر خواهد بود.

وی ادامه داد: مشوق‌های اقتصادی شرط لازم برای افزایش باروری و فرزندآوری است؛ اما شرط کافی در این زمینه محسوب نمی‌شود. شروط کافی در این خصوص در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری اعم از توجه به توانمندسازی نیروی کار جوان، ارتقای امید به زندگی سالم در بین جوانان و سبک زندگی اعلام شده است.
به گزارش ایران اکونومیست، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ۲۱ فروردین ماه در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیاست‌های کلی و مصوّب تأمین اجتماعی را برای اقدام به رؤسای قوای سه‌گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کردند.

بر اساس دستور رهبر انقلاب اسلامی و در اجرای بند «ج – ۱» الزامات تحقق سیاست‌های کلی نظام، قوه مجریه موظف است با کمک مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه و با بسیج دستگاه های مسئول، برنامه جامع تحقق این سیاست ها را شامل تقدیم لوایح، تصویب مقررات و اقدامات اجرایی لازم، در مدت ۶ ماه ارائه کند.

ایجاد رفاه عمومی، بر طرف ساختن فقر و محرومیت، حمایت از اقشار و گروه های هدف خدمات اجتماعی از جمله بی‌سرپرستان، از کارافتادگان، معلولان و سالمندان و آنچه از اهداف رفاه و تأمین اجتماعی که در اصول ۳، ۲۱، ۲۸، ۲۹، ۳۱ و ۴۳ قانون اساسی آمده است، اقتضاء می‌کند نظامی کارآمد، توانمندساز، عدالت‌بنیان، کرامت‌بخش و جامع برای تأمین اجتماعی همگان که برگرفته از الگوهای اسلامی - ایرانی و مبتنی بر نظام اداری کارآمد، حذف تشکیلات غیر ضرور و رفع تبعیض‌های ناروا و بهره‌گیری از مشارکت‌های مردمی باشد، طراحی و اجرا شود.

مشفق تاکید کرد: بنابراین برای تمامی این محورها باید سیاست‌گذاری کرده و باتوجه به ۱۴ بند سیاستی عمل کرد. تمرکز بر یکی از بندها و غفلت از دیگر مولفه‌ها، تلاش‌ها در این زمینه را بی‌اثر خواهد کرد.

وی اضافه کرد: سبک زندگی ایرانی - اسلامی، ارتقای جمعیت در سن کار از نظر مهارتی، استفاده از پنجره جمعیتی و افزایش امید به زندگی سلامت‌محور و توجه به کیفیت جمعیتی می‌تواند جامعه را از منظر ساختار جمعیتی به وضعیت مطلوبی برساند.

براساس اعلام بانک مرکزی، بانک‌ها موظفند طبق ماده ۱۰ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، ‌تسهیلات فرزندآوری را بدون سپرده‌گذاری با تنفس ۶ ماهه برای بازپرداخت اقساط، کارمزد ۴ درصد و رعایت دوره زمانی ابلاغی طبق دستورالعمل بانک مرکزی پرداخت کنند.

عطنا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
هنر و فرهنگ5
سبزترین گوشه دانشگاه
عشق به گل و گیاه در اتاق زهرا کمیجانی

سبزترین گوشه دانشگاه

عشق به گل و گیاه در امورمالی دانشگاه علامه طباطبایی، داستان زهرا کمیجانی و اتاقی پر از سبزی و طراوت، در قاب امروز دوربین خبرنگار عطنا قرار گرفت.
پر بازدیدها
آخرین اخبار