۲۳ اسفند ۱۴۰۰ ۱۰:۰۲
کد خبر: ۳۰۳۶۴۶

عطنا - جنگ بین روسیه و اوکراین تا کنون ابعاد و زوایای گسترده ای پیدا کرده و هر چه به روز‌های تهاجم افزوده می‌شود این ابعاد نیز گسترش می‌یابند.

همگرایی و اتحادی که بین اروپا و آمریکا در  ناتو بر علیه روسیه اتفاق افتاده است باعث می‌شود که یا پوتین از مواضع تهاجمی خود دست بردارد و عقب نشینی کند، یا مجبور به ادامه حمله شود. با شناخت از روسیه و شخصیت سیاسی ولادیمیر پوتین و دیدگاه تاریخی که نسبت به اوکراین دارد مورد اول یعنی عقب نشینی بسیار دور از ذهن به نظر می‌رسد. اگر ما فرض را بر این بگذاریم که روسیه به حملات خود ادامه دهد و پیروز هم بشود دردسرهای جدیدی برای آن شروع خواهد شد. مسئله مهم این است که روسیه ممکن است مانند سوریه اوکراین را تبدیل یک باتلاق عمیق یا یک زمین سوختۀ جنگ زده کند  و درگیری های بالقوه‌ای را در دراز مدت ایجاد کند.

اخیرا زلنسکی از غرب به دلیل اینکه دخالتی علیه کشتارهای فزایندۀ غیر نظامیان نداشته نقد صریحی کرده که این موضوع نشان می‌دهد ناتو به خوبی آگاه است که اگر قرار باشد مداخله نظامی در اوکراین علیه روسیه داشته باشد جنگ جهانی سوم بسیار محتمل خواهد بود. اما غرب و اروپا اقداماتی نیز مانند تحریم‌های فراگیر و فشار‌های اقتصادی بر علیه روسیه نیز داشته اند که به نظر می رسد این فشارها به سمت الیگارش های روس سرازیر می‌شود تا از طریق آنها پوتین هم تغییر موضع بدهد و با از دست دادن دوستان و طرفداران نزدیک خود دچار انزوای سیاسی شود و به عقب بازگردد.

نشست میانجی‌گرایانه در ترکیه

با توجه به درهم تنیدگی منافع ترکیه با دو کشور درگیر در جنگ و احتیاطی که در برخورد با روسیه و اوکراین  دارد، سعی می کند هر دو طرف را به عنوان شریک مراودات خود حفظ کند اما علی رغم این مسئله اقداماتی نیز انجام داده که موجب خشم روسیه شده است مانند فروش پهبادهای بیرق دار tb2 به اوکراین و بستن تنگه های بسفر و داردانل. 

با توجه به خواسته‌های حداکثری روسیه مانند این‌که می‌گوید: 1- اوکراین باید استقلال کریمه را به رسمیت بشناسد 2-استقلال مناطق خود مختار لوهانسک و دونتسک را به رسمیت بشناسد 3- تضمینی بدهد مبنی بر این که عضو ناتو نشود؛ این نشست نتیجه مثبت و مطلوبی نداشته است. 

در نهایت اگر غرب و اروپا بخواهند به تحریم‌ها و تنبیه‌های خود علیه روسیه ادامه دهند و روسیه را در گوشه رینگ نگه‌دارند که شاید تغییری در مواضع خود داشته باشد، آن‌چه به عنوان تهدید اتمی البته تهدید اتمی تاکتیکی و نه راهبردی که در ذهن پوتین وجود دارد را فعال کرده که ممکن است در رویارویی با غرب به منصه ظهور بگذارد.

نویسنده: زهرا صدری، نویسنده: کارشناس ارشد قفقاز و آسیای مرکزی-دانشگاه علامه طباطبایی

عطنا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (3)

مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟

چندین سال است که در امارات کلیه سرویس‌های انتقال صوت با پروتکل اینترنت ممنوع بوده و برنامه‌هایی مانند واتس اپ، وایبر، تانگو، فیسبوک مسنجر، ایمو، لاین، کیک مسنجر، تلگرام و فیس تایم مسدود هستند.
استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید
گفتگوی اختصاصی عطنا با هوندا فَن

استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید

دنیای کنونی نسبت به جهان 2006-2010 تغییرات زیادی کرده است؛ این امر بر توسعه برخی از روابط بین المللی هم تاثیر گذاشته است. من شخصا فکر می کنم بهترین نتیجه برای ایران این است که این مسئله را در اسرع وقت...
علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نوسانات وضعیت اقتصادی و نداشتن امید به حل مشکلات که دلیل مهاجرت است با جوان‌گرایی و به کارگیری نسل جوان در ساختار‌های نظام کشور باعث پویایی و کاهش مهاجرت می‌شود.»
در افغانستان چه خبر است؟
ملازهی در گفتگو با عطنا بررسی کرد

در افغانستان چه خبر است؟

يك کارشناس مسائل افغانستان معتقد است: «طالبان می‌کوشد تا با حملات نظامی سهم بیشتری از قدرت در افغانستان را به خود اختصاص دهد؛ در حالی که در ایران یک ارزیابی واقع بینانه از تحولات افغانستان وجود ندارد.»
پر بازدیدها
آخرین اخبار