۰۹ اسفند ۱۴۰۰ ۰۷:۰۰
کد خبر: ۳۰۳۵۸۳

عطنا- پروفسور اولریج اشمیت، عضو هیئت علمی علوم اجتماعی دانشگاه سنت گالن گفت: پس از جنگ سرد روابط بین غرب و روسیه تنها برای مدت کوتاهی آرام شد، بحران امروز اوکراین و تشدید دو دستگی ریشه در مسائل داخلی روسیه دارد.

اولریچ اشمیت، متخصص فرهنگ روس و عضو هئیت علمی دپارتمان علوم اجتماعی دانشگاه سنت گالن سوئیس با خبرگزاری این دانشگاه در خصوص بحران اوکراین گفتگو کرده است. این گفتگو به طرز قابل توجهی در کانال یوتیوب دانشگاه سنت گالن و صفحۀ لینکداین این دانشگاه مورد توجه قرار گرفته است.

او در پاسخ به این سوال که درگیری جدی فعلی بین روسیه و غرب، چگونه پس از جنگ سرد دوباره شکل گرفته است، گفت: بوریس یلتسین در دسامبر سال 1991 بیان کرده که در صورت پیوستن روسیه به پیمان ناتو، امنیت در اروپا تقسیم ناپذیر خواهد شد، اما منظر آمریکایی ها قدری متفاوت بود، بیل کلینتون بعدها در خصوص آشفتگی روسیه صحبت کرد، و بیان داشت در صورتی که روسیه دموکراتیک تر باشد می تواند عضو پیمان ناتو باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه سنت گالن در پاسخ به این سئوال که چرا دموکراسی در روسیه تحقق نیافت بیان داشت: در دهه 1990 دموکراسی به طور گسترده ای به عنوان یک امر تجملی در روسیه دیده می شد. در این دهه پر تلاطم همه همه برای بقا تلاش  می کردند و سرتاسر روسیه با تورم فوق العاده ای پنجه در پنجه انداخته بود. زمانی که تمام ملت برای بقا تلاش می کنند دموکراسی در اولویت هیچ کس نیست. در عین حال روسیه شرایط پایداری نداشت، اولیگارشی حکومت و تمام روسیه را به دست گرفته بود، وضعیت سلامتی بوریس یلتسین نیز رو به وخامت گذاشته بود. با ورود به سال 2000 و قدرت گرفتن ولادیمیر پوتین، زمانی که او بر سر کار آمد تمام روسیه از رئیس جمهور شدن  یک رهبر توانمند که قادر به برگرداندن ثبات به اوضاع شکننده روسیه وقت باشد، خوشحال بودند.

اشمیت عمده حمایت و هواداران پوتین را در مناطق روستانشین روسیه دانست و افزود: مساله محبوبیت پوتین در روسیه به می تواند به سه قسمت تقسیم شود، در بخش اول که اختصاص دارد که دو مرکز اصلی جمعیتی و پایتخت روسیه مسکو و سنت پتزربورگ، این بخش از جمعیت نگاه انتقادی به کرملین و شخص پوتین دارند، و کرملین از این که این جمعیت این گروه زیاد نمی شود و افزایش نمی یابد خرسند اند آنها ترجیح می دهند این دو بخش ساکت بمانند.(شایان ذکر است این دو بخش از روسیه زاد و ولد کمتری در قیاس با سایر ایالات روسیه دارند) در بخش دوم 12 شهر دیگر روسیه که در نسبت اقماری با دو پایتخت قرار می گیرند وضعیت نسبتا متفاوتی دارند، البته که میزان محبوبیت رئیس جمهور در آنجا الگویی پایدار ندارد اما کرمیلین در تلاش است تا از حمایت این بخش برخوردار باشد و تلاش می کند نظر آنها را نسبت به کرمیلین مثبت نگاه دارد، در بخش سوم که عمدتا روستانشین هستند، بخش اصلی قدرت کرملین را تشکیل می دهند، و بخش اعظم جمعیت روسیه را این ها تشکیل می دهند و برای کرملین جایگاه ویژه ای دارند.
 
وی ریشه اقدامات اخیر روسیه را در مسائل داخلی سیاسی روسیه دانست و اظهار داشت: بی تردید بحران اوکراین ریشه در مسائلی دارد که اکنون در داخل روسیه جریان دارد، روسیه و کرمیلین به منابع قدرت نیاز دارند، تا پیش از سال 2011 منبع اصلی قدرت برای روسیه انتخابات بود، در سال 2000 شرایط اقتصادی روسیه بر طبق ارزیابی مطلوب بود. اما از زمستان سال 2012 همه چیز به یکبار تغییر می کند، مردم به خیابان ها می آیند و اعتراضات گسترده ای شکل می گیرد که چرا تنها گزینه ی انتخاباتی ریاست جمهوری ولادیمیر پوتین است. تا به حال مسائل و تضاد های اجتماعی روسیه تغییر کرده است، و امروز رویای امپراطوری در عرصه سیاسی از پشت صحنه به روی صحنه مسائل سیاسی روسیه آمده است.

استاد دانشگاه سنت گالن در پاسخ به این سئوال که آیا حمله به اوکراین به منزله افزایش جمعیت روسیه خواهد بود یا خیر؟‌  در وضعیت کنونی رویای امپراطوری برای روس ها مهم است. اما اکنون نباید همانند سال 2014 فکر کنیم، سال 2014 الحاق کریمه به خاک روسیه امر بسیار محبوبی بین روس ها بود، چرا که در بین افکار عمومی این باور دوباره زنده شده بود که کریمه برای قرن ها بخشی از خاک روسیه بوده و باید به سر جای خود بازگردد و این اقدام بازگشت عادلانه ای به سرزمین مادری است.

هم اکنون حمله نظامی به خاک اوکراین به طرز قابل ملاحظه ای در بین افکار عمومی روسیه ی امروز محبوب نیست، این مسئله امری نیست که مردم روسیه آن را مطالبه کنند. چرا که اوکراین هم مرز روسیه بوده و اگر به ریشه خاندان سلطنت روسی و اقوام روس نگاه کنید پیوستگی و درهم تنیدگی بسیاری می بینید.

وی در خاتمه اظهار داشت: با حملۀ نظامی روسیه به اوکراین، روسیه به عنوان یک بازیکن قدرتمند و موثر در عرصه جهان باز می گردد، پوتین هرگز توهین رئیس جمهوری وقت آمریکا باراک اوباما را از یاد نخواهد برد که روسیه را تنها یک قدرت محلی در شرق اروپا خوانده بود، آنچه امروز می بنیم پوتین با ترس غرب از نبرد بازی می کند، و در عین حال نشان می دهد که روسیه برای ایفای نقش در قامت یک قدرت جهانی جدیت بسیاری دارد.

عطنا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (3)

مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟

چندین سال است که در امارات کلیه سرویس‌های انتقال صوت با پروتکل اینترنت ممنوع بوده و برنامه‌هایی مانند واتس اپ، وایبر، تانگو، فیسبوک مسنجر، ایمو، لاین، کیک مسنجر، تلگرام و فیس تایم مسدود هستند.
استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید
گفتگوی اختصاصی عطنا با هوندا فَن

استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید

دنیای کنونی نسبت به جهان 2006-2010 تغییرات زیادی کرده است؛ این امر بر توسعه برخی از روابط بین المللی هم تاثیر گذاشته است. من شخصا فکر می کنم بهترین نتیجه برای ایران این است که این مسئله را در اسرع وقت...
علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نوسانات وضعیت اقتصادی و نداشتن امید به حل مشکلات که دلیل مهاجرت است با جوان‌گرایی و به کارگیری نسل جوان در ساختار‌های نظام کشور باعث پویایی و کاهش مهاجرت می‌شود.»
در افغانستان چه خبر است؟
ملازهی در گفتگو با عطنا بررسی کرد

در افغانستان چه خبر است؟

يك کارشناس مسائل افغانستان معتقد است: «طالبان می‌کوشد تا با حملات نظامی سهم بیشتری از قدرت در افغانستان را به خود اختصاص دهد؛ در حالی که در ایران یک ارزیابی واقع بینانه از تحولات افغانستان وجود ندارد.»
پر بازدیدها
آخرین اخبار