۰۶ مهر ۱۳۹۸ ۱۲:۴۵
کد خبر: ۲۸۵۱۶۵
«نشست اشرافی‌گری در ایران» با سخنرانی اردشیر انتظاری و امیر سیاح

امیر تتلو، پرحاشیه‌ترین خواننده ای است که اخیراً با راه انداختن یک جریان عجیب در فضای مجازی توانسته رکورد بیشترین تعداد کامنت های اینستاگرام را بشکند.


به گزارش عطنا و به نقل از سیناپرس، چندی پیش این خواننده در صفحه اینستاگرامش اعلام کرد تا تعداد کامنت های یکی از پست هایش به 10 میلیون نرسد، موزیک جدیدش را منتشر نمی‌ کند اما پس از گذشت چند روز وقتی تعداد کامنت ها به این میزان نرسید، او در پستی دیگر با فحاشی و ناسزا، خطاب به مخاطبانش گفت که اگر تعداد کامنت هایش بالا نرود، دیگر در اینستاگرام فعالیتی نخواهد کرد. این موضوع باعث شد تا در کمتر از دو روز تعداد کامنت های او به 15میلیون و 700هزار نفر برسد و رکورد جهانی بیشترین تعداد کامنت اینستاگرام شکسته شود؛ پیش از این، بیشترین رکورد کامنت های اینستاگرامی مربوط به یک فرد مشهور بود که با 147 میلیون فالوئر توانست ۸/۹ میلیون کامنت دریافت کند، اما تتلو با کمتر از 2 میلیون فالوئر توانسته است این رکورد را بشکند. این مسئله از بُعد جامعه‌شناسی بسیار حائز اهمیت است و این سوال مطرح می شود که چرا جوانان ایرانی از چنین شخصیتی حمایت می کنند و رفتارها و منش این فرد برای آنها جذابیت فراوانی دارد؟


دکتر علی انتظاری، عضو هیئت علمی و مدیر گروه جامعه شناسی دانشگاه علامه طباطبائی در این خصوص گفت: در حال حاضر یک خواننده غیرمجاز توانسته است با استفاده از شگرد تبلیغاتی، ذهن مردم را تحریک و تعداد کامنت های زیادی به دست بیاورد. افزایش تعداد کامنت های او ظرف چند روز می تواند علت های مختلفی داشته باشد. نخست اینکه، این شخص در یک برهه زمانی از جمله طرفداران پر و پا قرص یکی از کاندیدای ریاست جمهوری بوده و رسانه های زیادی به روی این مساله مانور داده اند، بنابراین بسیاری از آدم ها نسبت به او و این موضوع حساس و کنجکاو شده اند. دوم اینکه، امروزه شخصیت های آوانگارد (avant-garde) برای جوانان جذابیت بسیاری دارد. حتی این قضیه می تواند برای جوانانی هم که از شخصیت این خواننده متنفر هستند، جذاب باشد و این موضوع را پیگیری کنند.


وی افزود: از سوی دیگر امروزه ناهنجاری ها در جامعه گسترش پیدا کرده است. این ناهنجاری ها باعث شده اند تا جوان به دلیل نامشخص بودن شرایط شغلی، کاری و تحصیلی خود، هیچ امیدی به آینده نداشته باشند. در نتیجه عواملی مانند شرایط اقتصادی نامناسب، افزایش قیمت ها و تورم ها باعث شده اند تا استانداردهای فعلی نسبت به گذشته افت پیدا کنند. دیگر جوانان امروزی مانند گذشته از افرادی پیروی نکنند که از یک استاندارد رفتاری لازم برخوردار باشند.


به گفته وی، این شرایط نابسامان نه تنها برای جوان ایرانی بلکه برای کل دنیا در حال رخ دادن است. مثلا در آن سوی دنیا، شخصی به نام ترامپ، رئیس جمهور شده است که امروز یک سخن و فردا حرفی دیگر می زند. آن طرف دنیا نیز جوانان دچار نابسامانی های زیادی شده اند.


وی تصریح کرد: بنا برگفته زیگمونت باومن (جامعه‌شناس و فیلسوف لهستانی) هم اکنون جامعه مدرنیته جامد به سمت جامعه سیال (یعنی بی ثباتی، نا امنیتی و نا اطمینانی نسبت به آینده) در حال گذر است. در نتیجه گروه های مرجع پیشین که قبلا برای جوانان معتبر بودند جای خود را به انسان هایی می دهند که شاید اکنون ما ذره ای اعتبار شخصیتی برای آنها قائل نباشیم.


وی خاطرنشان کرد: در گذشته انسان های کنجکاو علاقه مند به سرک کشیدن به زندگی دیگران بودند اما امروزه گسترش شبکه های مجازی این امکان را فراهم کرده تا این کنجکاوی ها بازتاب بیشتری داشته باشد. این بازتاب ها تنها مربوط به عده یا قشر خاصی نیست. اکنون حتی یک زن کدبانو نیز می تواند با انتشار زندگی عادی اش در اینستاگرام، طرفدار پیدا کند. پس لزوما نباید فکر کنیم که استانداردهای قبلی باید حتما باقی بمانند. استانداردهای زندگی در جامعه به مرور زمان دچار تغییر و سیالیت می شود.


اما واقعاً سوالی که ذهن را درگیر می کند این است که جامعه و جوانان ما به چه سمت و سویی می روند که چنین آدم هایی می توانند آنها را تحریک یا هدایت کند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
نظرات بینندگان
با افتخار تتلیتی ام
-
11/08/1399 - 17:46
7
49
چون تتل تکه
ugd
Iran (Islamic Republic of)
02/08/1400 - 07:11
برو عقب مونده
با این طرز فکرت
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
هنر و فرهنگ5
سبزترین گوشه دانشگاه
عشق به گل و گیاه در اتاق زهرا کمیجانی

سبزترین گوشه دانشگاه

عشق به گل و گیاه در امورمالی دانشگاه علامه طباطبایی، داستان زهرا کمیجانی و اتاقی پر از سبزی و طراوت، در قاب امروز دوربین خبرنگار عطنا قرار گرفت.
پر بازدیدها
آخرین اخبار