۱۸ خرداد ۱۳۹۸ ۱۱:۲۵
کد خبر: ۲۸۰۴۳۰
حجت الله میرزایی

معاون امور اقتصادی وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي، در نشستي با موضوع جايگاه بازنشستگي در نظام رفاه و تامين اجتماعي کشور، به سن بازنشستگي در کشورهاي دنيا اشاره کرد و گفت: در دنيا بي‌سابقه است که در ۴۴ سالگي کسي بازنشسته شود و بايد تابع سن اميد به زندگي باشد.
به گزارش عطنا، اولين نشست از سلسله نشست‌هاي هم انديشي بازنشستگي و سالمندي با موضوع «جايگاه بازنشستگي در نظام رفاه و تامين اجتماعي کشور»، در دانشکده علوم اجتماعي دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد. در اين نشست حجت الله ميرزايي با بيان اينکه نظام تامين اجتماعي، يک زير سيستم مهم اجتناب ناپذير است که کمتر به آن توجه کرديم، خاطرنشان کرد: به سابقه تامين اجتماعي که نگاه کنيم، مي‌بينيم با چه دلايل تاريخي شکل گرفته و متوجه خواهيم شد که روز به روز متحول‌تر شده است.
وي اضافه کرد: سرمايه‌داري براي تداوم و پويايي خود تامين اجتماعي را به وجود آورد. تامين اجتماعي اگر در جايي سقوط کند، فقط يک نهاد سقوط نمي‌کند؛ بلکه همه دستگاه‌ها آسيب مي‌بينند و توسعه را غيرممکن مي‌کند.
معاون امور اقتصادي وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي گفت: تامين اجتماعي سياستگذاري رفاه است. در هيچ کجاي دنيا فقرزدايي و نابرابري را با يارانه‌هاي بي حساب حل نمي‌کنند؛ بلکه از طريق کارآمد کردن تامين اجتماعي به اين هدف مي‌رسند.
ميرزايي بيان کرد: حوادثي که در کشور ما رخ داده به خوبي نشان مي‌دهد که اگر نظام اجتماعي قدرتمند نباشد، چگونه مي‌تواند تاثيرگذار باشد.
وی به سابقه تامين اجتماعي در کشور اشاره و عنوان کرد: تامين اجتماعي در کشور ما ۱۰۰ سال سابقه دارد و متاسفانه تبديل به يک نظام حمايتي شده است؛ اما در دنيا، اين نظام فراگير امدادي و بيمه‌اي است.
معاون امور اقتصادي وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي با تاکيد بر اينکه صندوق‌هاي بازنشستگي چند کارکرد مهم دارند، تصريح کرد: پس‌انداز و ذخيره براي دوران پيري،‌ از ساده‌ترين و مهمترين کارکرد صندوق‌های بازنشستگي است.
ميرزايي ادامه داد: يکي ديگر از کارکردهاي صندوق‌هاي بازنشستگي، بيمه‌هاي اجتماعي است که با ذخيره و پس انداز در دوران جواني براي دوران پيري، امنيت خاطر ايجاد مي‌کند. اين موضوع داراي قواعد خاص و برنامه‌ريزي‌هاي جامعي است که صندوق‌هايی بازنشستگي بايد به اين دو مورد توجه داشته باشند.
وی اظهارداشت: کسب و کار درماني و خدمات اجتماعي، از ديگر کارکردهاي صندوق‌هاي بازنشستگي محسوب مي‌شوند. از اين جهت صندوق‌ها، پيچيده‌ترين دستگاه‌ها نسبت به بانک‌ها هستند.
معاون امور اقتصادی وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با اشاره به نيازهاي سازمان‌هاي تامين اجتماعي، يادآور شد: بانک‌هاي اطلاعاتي، زير سيستم قدرتمند بيمه‌اي و آماري، زيرسيستم‌هاي مالي و حسابداري، نظام مديريت مشارکتي و تعاملي و مديريت با ثبات، از جمله نيازهايي هستند که مي‌توان براي اين سازمان‌ها برشمرد.
ميرزايي ادامه داد: يکي از ضرورت‌هايي که صندوق‌ها نياز دارند، محيط مديريت کم نوسان و با ثبات است. در همه جاي دنيا صندوق‌ها نهادهاي پولداري هستند و تا جايي که اقتصاد با ثبات باشد صندوق‌ها شرايط بهتري دارند.
وي مشکلات صندوق‌ها در ايران را اين‌گونه برشمرد: ناپايداري صندوق‌هاي بازنشستگي، کفايت، جامعيت، فراگير نبودن و در نهايت نابرابري بين صندوق‌ها از مشکلات عديده در ايران است.
معاون امور اقتصادي وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي در ادامه افزود: معتقديم که سالمندي تهديد نيست؛ شايد به عنوان چالش مطرح شود. البته نرخ سالمندي در حال افزايش است و ما تدارک و آمادگي براي مقابله با آن نخواهيم داشت.
ميرزايی با بيان اينکه اين پديده در گذشته خيلي موضوعيت نداشته، اما در آينده مساله بسيار مهمي است، خاطرنشان کرد: مهمترين وجهي که در صندوق‌ها وجود دارد اين است که بايد در برخي از بندهاي اساسنامه‌هايشان تجديد نظر کنند که يکي از آنها سن بازنشستگی است؛ در دنيا بي‌سابقه است که در ۴۴ سالگي کسي بازنشسته شود. سن بازنشستگي بايد بايد تابع سن اميد به زندگي باشد. بازنشستگي زودرس که يکي از مسائل صندوق‌ها است، باعث شده سن پرداخت حق بيمه کوتاه و سن دريافت زياد بشود.
وی همچنين عنوان کرد: وجه ديگري که براي صندوق‌ها و همه کشور مهم است، سياستگذاري اجتماعي براي سالمندان است. در بسياري از کشورها تمهيداتي مانند بسترسازي شهري براي سالمندان انجام مي‌دهند و محيط منزل و شهر را متناسب با آنها ميی سازند که ما براي تدارک آمادگي آن در چنين سطحي، راه زيادي پيش رو داريم.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار