۱۱ مهر ۱۳۹۷ ۲۱:۳۳
کد خبر: ۲۵۷۲۷۶
سلمان خدادادی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در موضوعاتی مثل سالمندی، نیازمند به کمک مراکز علمی از جمله دانشگاه علامه طباطبائی هستیم، گفت: جامعه ما به سمت پیری و سالخوردگی حرکت می‌کند و اگر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری درستی صورت نگیرد، مشکلات عدیده‌ای را در بر خواهد داشت.


به گزارش عطنا، دکتر سلمان خدادادی، 9 مهرماه در نشست تخصصی «سیاست‌گذاری‌های اجتماعی در حوزه سالمندی» (گزارش تصویری) در دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی، بیان کرد: دانشگاه یک مخزن غنی و یک پشتوانه علمی مهم برای مجلس است تا بتوانیم برنامه‌ها را غنی‌تر و سیاست‌گذاری‌ها را قوی‌تر کنیم.


رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جامعه ما به سمت پیری و سالخوردگی حرکت می‌کند و اگر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری درستی صورت نگیرد، مشکلات زیادی را در بر خواهد داشت، اذعان کرد: ما با دولت نشستی داشتیم تا بازنشتگان وزارتخانه‌ها و کارمندان بتوانند بسته‌های حمایتی را داشته باشند.


وی یادآور شد: واقعاً با این اقداماتی که در زمینه منع بکاری‌گیری بازنشستگان شروع شده است کسانی که دیگر نمی‌توانند کار اداری را ادامه دهند باید درمورد آنها یک‌سری کارهای کارشناسی انجام شود؛ در غیر این صورت آسیب‌های تندی خواهند دید.


سلمان خدادادی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از آمادگی این کمیسیون برای استفاده از نظرات کارشناسی دانشگاه‌ها خبر داد و بیان کرد: در موضوعاتی مثل سالمندی، نیازمند به کمک مراکز علمی از جمله دانشگاه علامه طباطبائی هستیم تا بتوانیم خروجی خوبی داشته باشیم و نتایج آن در مجلس تصویب و در جامعه نیز اجرایی شود.



بادامچی: صندوق‌های حمایتی به‌خوبی می‌توانند آینده سالمندان را پوشش دهند



محمدرضا بادامچی، نائب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: برگزاری همایش سالمندی در ایران و پیش‌نشست‌های تخصصی آن را به فال نیک می‌گیرم و امیدواریم همکاری خوبی بین استادان دانشگاه و نمایندگان مجلس و مسئولان صورت بگیرد تا بتوانیم مسائل جامعه را حل کنیم.


وی با بیان اینکه موضوع سالمندی را باید از همه ابعاد خصوصاً در حوزه اشتغال بررسی کرد، افزود: ما هرکاری که انجام می‌دهیم به بخش سالمندی ختم می‌شود و به همین دلیل هم نمی‌توانیم مجزا عمل کنیم؛ یعنی همایش برگزار و سالمندی را تنها از بُعد روان‌شناسی تحلیل کنیم.


بادامچی گفت: ما در شرایطی هستیم که مسائل صندوق‌های حمایتی خیلی برایمان مهم است؛ ۱۸صندوق حمایت از بازنشستگی در کشور داریم که همه آنها ورشکسته هستند. بزرگترین صندوق، صندوق کشوری است که استادان از آنجا به‌نوعی حقوق می‌گیرند در حالی که این صندوق 20 کارخانه پشتیان دارد ولی تنها 7 درصد سود این کارخانه‌ها نصیب صندوق می‌شود.


نائب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون بیش از80 درصد بودجه صندوق کشوری از بودجه کشور تأمین می‌شود و این یعنی اینکه صندوقی به نام صندوق بازنشستگی کشوری نداریم و به همین دلیل می‌گویم که این صندوق‌ها باید یک مدیریت نظارتی و مشارکتی داشته باشند، چرا‌ که با مدیریت آمرانه نتوانسته‌اند همه‌چیز را به خوبی پیش ببرند.


بادامچی تأکید کرد: صندوق تأمین اجتماعی تا حدودی پایدارترین صندوق است ولی دیگر صندوق‌ها اینطور نیستند.



عابدی: ۴۰ مقاله درباره مشکلات و مسائل سالمندی دارم



دکتر حیدرعلی عابدی، نماینده مردم اصفهان در مجلس و سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان نیز در این نشست به رساله دکتری خود در انگلستان که نمونه آماری آن در ایران بود اشاره کرد و گفت: همان موقع به موضوع سالمندی علاقمند شدم و برنامه‌هایی را بر اساس همان رساله دکترا در خانه‌های بهداشت اجرایی کردیم.


وی ادامه داد: علاقه من به بحث سالمندی افزایش یافت تا جایی که حدود ۴۰ مقاله درباره مشکلات و مسائل سالمندی دارم؛ همان زمان افتخار داشتم که اولین عضو شورای سالمندی باشم؛ این شورا هنوز هم پابرجاست ولی برنامه‌هایی را تدوین کردند که هنوز هم جای کار زیادی دارد؛ الان، هم مسئولیت کمیسیون بهداشت و درمان و هم کارگروه سالمندی را به عهده دارم و به همین دلیل تاکنون سه جلسه متوالی را با دست‌اندرکاران سالمندان بهزیستی، وزارت بهداشت و درمان و همان شورای سالمندی برگزار کردیم و امیدوار هستم که بتوانیم اطلاعات شورای سالمندی را با این همایش «سالمندی در ایران» تلفیق کنیم.


عابدی با تأکید بر مسئله مراقبت از سالمندان، بیان کرد: نگاه مراقبت از سالمندان در جامعه کم است؛ باتوجه به تنوع سلیقه‌ای که در سالمندان وجود دارد، محورهای مختلف باید مد نظر قرار بگیرد چون سالمندانی هستند که دوست دارند در خانه خودشان زندگی کنند و هر سالمند، سلایق خاصی دارد و در برنامه‌هایمان باید طوری پیش برویم که سالمندان را مجبور نکنیم که از یک نسخه واحد پیروی کنند.


عابدی درباره برنامه ششم توسعه خاطرنشان کرد: خوشبختانه این برنامه در مجلس تصویب شد؛ طبق این برنامه دولت ملزم به اداره مراقبت‌ها در سطح جامعه و منزل است. هدف هم سالمندان هستند و خوشبختانه برای اینکه خدمات مراقبت در منزل تحت پوشش بیمه قرار گیرد، قدم‌های خوبی در سال‌های اخیر برداشته شده است که یک‌سری از خدمات، تحت پوشش شورای عالی بیمه قرار گرفته و قرار است در چند استان به صورت آزمایشی اجرا و سپس در کل کشور اجرایی شود.


سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در پایان افزود: امیدوارم این همایش حتماً زمینه‌ای را با مجریان برنامه‌های سالمندی به‌خصوص بهزیستی، معاونت سلامت بهداشت و درمان و واحد اداره سالمندی ایجاد کند تا آنها هم بتوانند از یافته‌های پژوهشی آن استفاده کنند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار