۲۶ شهريور ۱۳۹۷ ۱۵:۴۱
کد خبر: ۲۵۴۲۳۶
فلاحت بیشه 2

آمریکایی‌ها متهم به ارتباط با گروه‌های تروریستی هستند و هنوز هم با برخی از این گروه‌ها در ارتباطند درحالی‌که ایران بزرگ‌ترین و مهم‌ترین عامل از بین بردن و کاهش نفوذ خطرناک‌ترین گروه تروریستی یک دهه اخیر یعنی داعش بوده است.


به گزارش عطنا، حشمت‌الله فلاحت پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس و عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه علامه طباطبائی، در یادداشتی در روزنامه آرمان امروز به موضوع حضور عالی‌رتبه مقامات جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد پرداخته است که در ادامه با هم می‌خوانیم:


بارها بر لزوم حضور عالی‌رتبه مقامات جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد تأکید شده است. آمریکایی‌ها در پایین‌ترین سطح از وجهه بین‌المللی خود قرار دارند و در این شرایط ریاست شورای امنیت سازمان ملل را بر عهده دارند.


منهای این امر، دلیلی بر شرکت نکردن ایران در سازمان ملل وجود ندارد، ضمن اینکه یکی از پرونده‌هایی که ریاست ترامپ را زیر سؤال می‌برد خروج وی از «برجام» است؛ این نکته مهمی است، زیرا کارنامه ایران در برجام به لحاظ دیپلماسی عمومی بسیار موفق بوده است و در مقابل، کارنامه و رفتار آمریکا غیرقابل‌دفاع است.


برخلاف همه نشست‌های سازمان ملل متحد، در این نشست شاهد نقد بی‌سابقه سیاست‌های آمریکا توسط حاضران و روسای دولت‌ها و کشورهای جهان خواهیم بود. قابل پیش‌بینی است که برخی متحدان غربی واشنگتن هم سیاست‌های آمریکا را زیر سؤال ببرند.


خروج از معاهده پاریس، برجام، نفتا و لغو برخی معاهدات بین‌المللی باعث شده مواضع سوئی علیه این کشور حتی در بین دوستان خود گرفته شود. خروج ترامپ از برجام برای ایران فرصتی را در سازمان ملل پدید آورده است که البته باید به سه نکته دراین‌باره توجه داشت؛ نکته اول حقانیت جمهوری اسلامی ایران و دیپلماسی فعال و مشارکت‌جویانه ایران در تاخیرات و تعلیقات برنامه هسته‌ای خود و قبول نظارت‌های مضاعف از سوی IAEI که خارج از تعهدات NPT بوده است که در مسئله منع اشاعه و به‌کارگیری سلاح هسته‌ای ایران نقش بسزایی داشته که قابل‌احترام است.


دوم نقد سیاست‌های آمریکاست که در برجام عهدشکنی کرده‌اند. می‌توان گفت آقای ترامپ پس از هیتلر بیشترین تعداد معاهدات بین‌المللی را زیر پا گذاشته است!


نکته سوم انتظارات از جامعه جهانی و حتی انتظار از مردم ایالات‌متحده آمریکا و بخشی از سیاستمداران این کشور است که با سیاست‌ها و راهبردهای ترامپ مخالف هستند؛ یعنی جامعه جهانی به‌جای اینکه در برابر تحریم‌های ظالمانه واشنگتن بر ضد ایران حمایت کند، باید از پیوستن به این تحریم‌ها خودداری کند.


این مباحث در متن مراسم و نشست‌های سازمان ملل است اما در حاشیه آن، مقامات سیاسی و ارشد ایران می‌توانند با رؤسا و مسئولان و هیئت‌های کشورهای دیگر دیدارهای دوجانبه داشته باشند و به رایزنی درباره بهبود و گسترش روابط فی‌مابین بپردازند که برای آینده می‌تواند در راهبرد و پیشبرد مناسبات دوجانبه کمک کند.


لذا حتی اگر در شورای امنیت سازمان ملل هم موضوع ایران مطرح شود، ایران می‌تواند شرکت کند، اما بهتر و به صلاح این است که آقای ظریف، وزیر امور خارجه شرکت داشته باشد. در آن جلسه با استدلال و ادله کافی می‌توان ادعاهای احتمالی آمریکا را نقض کرد و از سویی اتهاماتی را متوجه کاخ سفید کرد.


آمریکایی‌ها متهم به ارتباط با گروه‌های تروریستی هستند و هنوز هم با برخی از این گروه‌ها در ارتباطند درحالی‌که ایران بزرگ‌ترین و مهم‌ترین عامل از بین بردن و کاهش نفوذ خطرناک‌ترین گروه تروریستی یک دهه اخیر یعنی داعش بوده است.


لذا معمولاً کشورها و یا سران و رؤسایی در چنین مجامعی شرکت می‌کنند که حرفی برای گفتن داشته باشند؛ بنابراین ایران درباره موارد و مسائل بسیاری، حرف برای گفتن خواهد داشت که این امر می‌تواند به ارائه مواضع منطقی ایران در سازمان ملل و نهادهای وابسته به آن منتهی شود.


بحث دیگر زمزمه‌ها یا مواضعی در داخل کشور است که برخی افراد و جریان‌ها از عدم حضور رئیس‌جمهوری ایران در سازمان ملل سخن می‌گویند و حضور ایشان را برخلاف منافع ملی ایران می‌دانند!


باید به این مهم توجه داشت که عدم حضور زمانی مؤثر است که حرفی برای گفتن نداشته باشیم! ایران هیچ‌گاه نتیجه مثبتی از عدم حضور در مجامع بین‌المللی نگرفته است.


قهر از مجامع بین‌المللی باعث جولان دشمنان ایران می‌شود. این در حالی است که مواضع ایران مورد تائید بسیاری از کشورهای جهان است و بیش از 100 کشور با هیئت‌های عالی‌رتبه خود حضور خواهند داشت و ایران می‌تواند به‌خوبی بازیگر و نقش‌آفرین مهم و مؤثری در این مجمع جهانی باشد؛ بنابراین عدم حضور ایران در این رویداد مهم می‌تواند یک خلأ و خسران تلقی شود.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (3)

مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟

چندین سال است که در امارات کلیه سرویس‌های انتقال صوت با پروتکل اینترنت ممنوع بوده و برنامه‌هایی مانند واتس اپ، وایبر، تانگو، فیسبوک مسنجر، ایمو، لاین، کیک مسنجر، تلگرام و فیس تایم مسدود هستند.
استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید
گفتگوی اختصاصی عطنا با هوندا فَن

استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید

دنیای کنونی نسبت به جهان 2006-2010 تغییرات زیادی کرده است؛ این امر بر توسعه برخی از روابط بین المللی هم تاثیر گذاشته است. من شخصا فکر می کنم بهترین نتیجه برای ایران این است که این مسئله را در اسرع وقت...
علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نوسانات وضعیت اقتصادی و نداشتن امید به حل مشکلات که دلیل مهاجرت است با جوان‌گرایی و به کارگیری نسل جوان در ساختار‌های نظام کشور باعث پویایی و کاهش مهاجرت می‌شود.»
در افغانستان چه خبر است؟
ملازهی در گفتگو با عطنا بررسی کرد

در افغانستان چه خبر است؟

يك کارشناس مسائل افغانستان معتقد است: «طالبان می‌کوشد تا با حملات نظامی سهم بیشتری از قدرت در افغانستان را به خود اختصاص دهد؛ در حالی که در ایران یک ارزیابی واقع بینانه از تحولات افغانستان وجود ندارد.»
پر بازدیدها
آخرین اخبار