به گزارش حوزه علمی ـ آموزشی باشگاه خبری علامه طباطبائی (عطنا)، مرضیه کراقلی رتبه 3 کنکور کارشناسی ارشد در گرایش برنامه ریزی توسعه و رتبه ۵ گرایش بازاریابی طی گفتگویی دلایل خود را برای انتخاب دانشگاه علامه جهت ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و همچنین منابعی که با خواندن آنها توانست رتبه برتر کنکور ارشد را کسب نماید بیان نمود.
در ادامه متن این گفتگو را می خوانید:
لطفاً خودتان را به طور کامل معرفی نمایید.
مرضیه کراقلی هستم؛ متولد اسفند 1370،شیراز، رتبه ۳ کنکور کارشناسی ارشد در گرایش برنامه ریزی توسعه و رتبه ۵ گرایش بازاریابی
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است؟ در چه سال و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟
رشته مدیریت جهانگردی دانشگاه شیراز- دیپلم ریاضی- معدل فارغ التحصیلی کارشناسی 18/36
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟ علت آن را بیان نمایید!
دانشگاه علامه طباطبائی گرایش بازاریابی گردشگری، به این علت دانشگاه علامه طباطبائی را انتخاب کردم که اولا سابقه بیشتری نسبت به سایر دانشگاه ها در زمینه مدیریت گردشگری را داراست و همچنین به دلیل تکمیل بودن کادر آموزشی و درجه علمی استادان در این مقطع.
پیشنهاد و راهنمایی اساتید خودم در دوره کارشناسی که آن ها نیز در این دانشگاه تحصیل نموده بودند موثر واقع شد. داشتن مقطع دکتری نیز فرصت مناسبی است تا در صورت ادامه تحصیل به اون فکر کنم.
برای اولین بار است که در کنکور ارشد شرکت میکنید؟ درصورتیکه در سالهای گذشته شرکت کردهاید، آیا قبول شدهاید؟
بله، برای اولین بار در کنکور کارشناسی ارشد شرکت کردم.
علت ادامه تحصیل خود را بیان کنید؟
تشویق خانواده و علاقه شخصی خودم برای اینکه مایل بودم در زمینه گردشگری و مفاهیم آن دانش فراتری از حیطه مسائلی که در دوره کارشناسی مطرح شد کسب کنم. چون در مقطع ارشد زمینه برای تحقیق و مطالعه بیشتر و بهتر فراهم می شود. مثلا درگیر شدن با جدیدترین تحولات گردشگری دنیا که ایران از آن بسیار فاصله دارد که این با راهنمایی اساتید با تجربه و خبره آسانتر خواهد شد.
در زمان مطالعه برای کنکور شاغل بودید یا دانشجو؟
سالی که بایدکنکور شرکت میکردم ترم ۷ دانشگاه بودم و در واقع با داشتن ۲۰ واحد درسی اکثر روزهای هفته کلاس داشتیم.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید، برنامه درسی شما در این ایام چگونه بود و بطور میانگین روزانه چند ساعت مطالعه می کردید؟
از آبان ماه سال ۹۳ شروع کردم. برنامه ریزی هم طوری بود که تلاش میکردم کتاب ها رو به صورت همزمان پیش ببرم اینجوری باعث نمیشد که از خواندن فقط یک درس خسته شوم. در روزهای تعطیل فرصت بیشتری داشتم اما در بقیه هفته به خاطر رفت و آمد به دانشگاه فرصت محدود میشد اما میانگین ۵ الی ۷ ساعت.
آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ اگر در این آزمونها شرکت داشتید این آزمون ها و کلاس ها را تا چه حد در موفقیت خود موثر می دانید؟ معمولا چه رتبه ای کسب می نمودید؟
خیر در هیچ کلاس و آزمونی شرکت نمی کردم.
نظرتان درباره تغییر ضرایب در آزمون ارشد امسال چیست؟ هم چنین نظرتان را در باره تغییرات شدیدی که در آزمون امسال شاهد بودیم را بیان دارید!
به نظر من تغییر خیلی خوبی بود چون باعث شد دانشجوهایی که کارشناسی گردشگری خونده بودن شانسشون بالاتر بره. سال های قبل رتبه های خوب اکثرا از بچه های رشته زبان انگلیسی بودن چون فقط درس زبان با درصد بالا میزدن و به راحتی قبول میشدن در صورتی که بقیه درس ها هم مهم هستن.
برای رسیدن به رتبه ای مناسب چه میزان مطالعه را به داوطلبان پیشنهاد میکنید؟
اگر وقت کافی دارن تمام تلاش خودشون بکنند و حتما برنامه ریزی بلند مدت و کوتاه مدت داشته باشن.
عوامل مؤثر در موفقیت شما کدام موارد بوده است؟
داشتن هدف بزرگ و امید به اینکه حتما با کمک خدا موفقیت حاصل میشه. خلاصه برداری در روزهای آخر خیلی به کمک میاد. مرور مطالب فرار مثل لغت زبان به صورت مکرر مثلا استفاده از ساعات مرده در راه خانه و دانشگاه.
درصورتیکه در کنکور قبول نمیشدید چه برنامهای برای سال آینده خود داشتید؟
کار میکردم.
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس کدام ها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
زبان انگلیسی: tourism planning- نوشته inskeep
کتاب لغات ۵۰۴
کتابهای گرامر موجود در بازار
برنامه ریزی توسعه: برنامه ریزی توسعه گردشگری نوشته دکتر ضرغام و برنامه ریزی توسعه گردشگری در کشورهای در حال توسعه نوشته دکتر ضرغام
اقتصاد خرد و کلان : جزوات کلاسی (کتاب دکتر محسن نظری)
اقتصاد گردشگری دکتر فرزین
روشهای کمی: ریاضیات و کاربرد آن در مدیریت(۱) مهندس ابراهیمی و دکتر صدقیانی
مدیریت بازاریابی: مبانی سازمان مدیریت و مبانی رفتار سازمانی دکتر علی رضاییان
مدیریت بازاریابی سه استاد
اصول بازاریابی خدمات لاولاک ترجمه دکتر ابوالفضل تاج زاده
علوم اجتماعی: جزوات خلاصه تدوین شده (پاسارگاد و اولدوز توریسم)
تاریخ و جغرافیا: تاریخ فرهنگ ایران دکتر رضا نوری شادمهانی
جغرافیای گردشگری دکتر ضیایی
جغرافیا و صنعت توریسم علی اصغر رضوانی
مبانی نقشه خوانی مجتبی یمانی
پیشنهاد شما در رابطه با ترتیب پاسخگویی به سوالات چیست؟
ترتیب دفترچه مناسب است.
و صحبت پایانی؟
در پایان وظیفه خود می دانم تا از اساتیدم تشکر لازم را به عمل آورم به ویژه دکتر باقری استاد راهنما و خانم شکاری و اسدی که در این مدت راهنمایی های دلسوزانه آنها هدایت گر راهم بودندتا با یاری خداوند این مرحله را پشت سر گذارم. هم چنین تشویق خانواده ام انگیزه مرا دو چندان میکرد. با سپاس و آرزوی بهروزی.
منبع: ۱۱۲۵