۰۲ مرداد ۱۳۹۷ ۱۶:۴۳
کد خبر: ۲۰۳۲۲۳
مجید رضایی در میزگرد «نسبت اسلام و توسعه اقتصادی»

استادیار اقتصاد دانشگاه مفید، تسلط و تلاش برای فهم اقتصاد سوسیالیسم، مارکسیسم و لیبرالیسم در کنار اقتصاد اسلامی را از ویژگی‌های بارز مرحوم آیت‌الله موسوی‌اردبیلی دانست و گفت: برخی افراد مطالب دیگران را به طور سطحی فرا می‌گیرند، یعنی به متون اصلی و متخصصان مراجعه نمی‌كنند اما آیت‌الله موسوی‌اردبیلی معتقد بودند كه مطلب را باید از ریشه فرا گرفت.


به گزارش عطنا، میزگرد «نسبت اسلام و توسعه اقتصادی از منظر پنج متفکر اسلامی» با حضور دکتر علی مطهری، نایب‌رئیس اول مجلس شورای اسلامی، دکتر علیرضا بهشتی، استاد دانشگاه تربیت مدرس، دکتر یدالله دادگر و دکتر سیدکاظم صدر، استادان دانشگاه شهیدبهشتی، دکتر فرشاد مومنی، استاد دانشگاه علامه طباطبائی، دکتر حسین راغفر، استاد دانشگاه الزهرا، دکتر مصباحی‌مقدم، استاد دانشگاه امام صادق(ع)، دکتر مرتضی عزتی، استاد دانشگاه تربیت مدرس، دکتر کریم اسلاملوئیان، استاد دانشگاه شیراز و دکتر مجید رضایی و دکتر محمدرضا یوسفی، استادان دانشگاه مفید یکشنبه، ۱۰ تیرماه در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.


هر یک از استادان میزگرد به ارائه سخنان خود پیرامون دیدگاه‌های شهید سیدمحمدباقر صدر، اندیشمند و سیاست‌مدار عراقی، شهید مرتضی مطهری، استاد فلسفه و کلام اسلامی و از نظریه‌پردازان جمهوری اسلامی، شهید سیدمحمد بهشتی، سیاست‌مدار و فقیه ایرانی، امام سیدموسی صدر، مجتهد شیعه و مؤسس مجلس اعلای شیعیان لبنان و مرحوم سیدعبدالکریم موسوی‌اردبیلی، مرجع تقلید ایرانی شیعه پرداختند.


مجید رضایی، استادیار اقتصاد دانشگاه مفید درباره دیدگاه‌های مرحوم آیت‌الله موسوی‌اردبیلی به سخنرانی پرداخت و گفت: از جمله ویژگی‌ها و خصایص آیت‌الله موسوی‌اردبیلی تیزهوشی، دقت و مشورت گرفتن ایشان از متخصصان برای دریافت كامل‌ترین اطلاعات بود.


وی افزود: به‌رغم اینكه ایشان اقتصاد سوسیالیسم را خوانده بودند، برای اقتصاد سرمایه‌داری نیز مطالعه می‌كردند و اساتیدی كه هم اكنون در قم هستند را هم تربیت می‌كردند، اما دست آخر به این جمع بندی رسیدند كه فهم اقتصاد سرمایه‌داری جز به كلاس و یادگیری ریاضی و آمار و با دقت تمام امكان‌پذیر نیست؛ لذا دوره‌های توصیفی را به دوره‌های كلاسیك تبدیل كردند.


استادیار اقتصاد دانشگاه مفید ادامه داد: وقتی آیت الله موسوی‌اردبیلی متوجه شد كه یكی از استادان برتر ماركسیسم به زندان افتاده است، چند نفر را مأمور كرد كه بروند و خواهش كنند تا این شخص كتاب كاپیتال ماركس را به آنها تدریس كند، آن فرد هم تمام اطلاعات اقتصادی خود را در اختیار شاگردان آیت‌الله موسوی‌اردبیلی قرار داد و این جلسات در بیش از 100 جلسه نوار ضبط شدند و به زودی در بازار عرضه می‌شوند.


رضایی در شرح روش‌شناسی آیت‌الله موسوی‌اردبیلی گفت: نكته‌ای كه از بیان این صحبت‌ها داشتم این بود كه برخی افراد مطالب دیگران را به طور سطحی فرا می‌گیرند، یعنی به متون اصلی و متخصصان مراجعه نمی‌كنند؛ لذا ایشان معتقد بودند كه مطلب را باید از ریشه فرا گرفت و متون اصلی را مطالعه كرد.


وی افزود: تمام متفكران اسلامی ما از جمله آیت‌الله موسوی‌اردبیلی، معتقد بودند كه اگر جامعه‌ مطلوب اسلامی به خوبی ترسیم شود، به یك جامعه‌ توسعه‌یافته و ایده‌آل دست می‌یابیم.


استادیار اقتصاد دانشگاه مفید معتقد بود بیشتر سخنان آیت‌الله موسوی‌اردبیلی و دیدگاه ایشان به توسعه در قانون اساسی آمده است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار